≫ 

U Engleskoj se završio prelazni rok, ali ne i sve sapunice: Nejmar, SMS, Ikardi, Rodrigez, Pogba...

Do zatvaranja ''pijaca'' u većini evropskih liga ostalo je još oko dve nedelje a nekoliko vleikih pitanja je još uvek otvoreno

  • 6
Mauro Ikardi, Nejmar, Sergej Milinkovic Savic, Dzejms Rodrigez

Foto-montaža: Tanjug/AP, Profimedia

Kao i svako leto, ni ovo nije izuzeto fudbalskih sapunica. Neke su završene, ali neke još uvek čekaju svoje epiloge. Englezi su sa transferima završili, ali ostatak Evrope još nije. I dalje su otvoreni ''dosijei'' Nejamr, Sergej Milinković Savić, Mauro Ikardi, Džejms Rodrigez, Pol Pogba, Filipe Kutinjo, Kristijan Eriksen...

NEJMAR

Brazilska TV novela je gotovo svakog leta oko Nejmara. Barsa, Real, Barsa, PSŽ, Barsa, Real, ukratko kako je tekla priča ovog leta.

Katalonci su nudili Filipea Kutinja i Rakitića uz novac, ali su Parižani to odbili. Neki mediji su skloni teoriji da vlasnik kluba Naser Al-Kelaifi mrzi Barselonu od onog bolnog poraza u Ligi šampiona od 6:1 i da zbog toga ne želi da im proda nezadovoljnog Brazilca.

Kako Nejmar insistira da napusti Park Prinčeva, poslednja ponuda je stigla od Real Madrida i ona glasi 120 miliona evra plus najbolji igrač 2018. Luka Modrić. Parižani još razmatraju jer žele da vrate uloženih 220 miliona, što će teško kroz čist novac.

>>> Ferencvaroš je u Zagrebu izvukao 1:1 i sada ima priliku da napravi veliko iznenađenje - u 20.00 dočekuje Modre, kvota na keca je 3,20, na iks 3,35, a na dvojku 2,25. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Ferencvaroš - Dinamo Zagreb.

Spominju se i Geret Bejl i Keljos Navas kao igrači koji bi mogli da budu uključeni u razmenu. Ali sada se ponovo uključila Barseona i ponovo nudi Kutinja i 100 miliona evra, dok Parižani, kako prenosi Marka, traže 140 miliona.

Biće ovo možda i najveći rat Reala i Barse u istoriji za jednog igrača.

Nejmar nema ništa protiv prelaska na Santjago Bernabeo, mada mu je Kamp Nou draži, međutim vlasnik Parižana bi pre poslovao sa Madriđanima nego Kataloncima.

Cena: 120-140 miliona evra + igrači

Zainteresovani: Real Madrid, Barselona

Nejmar

Foto: Marko Jovanović

SERGEJ MILINKOVIĆ SAVIĆ

Odbijao je Klaudio Lotito, prvi čovek Lacija, prošle sezone i 130 miliona evra za srpskog reprezentativca, ali je ove godine morao da spusti gard i da spusti cenu. Svestan je da je vreme da SMS pređe na novi nivo, jer je Lacio prevazišao. I pored lošije sezone, pred kraj je pokazao da mu je mesto u najboljim klubovima na svetu.

Mančester Junajted je bio jako blizu, ali iz samo njima poznatih razloga su na kraju odustali. Juventus je dugo bio ''zagrižen'' ali se izgleda i on povukao, isto kao i PSŽ, ali je sada iskočio Inter. Odavno se zna da je Bepeu Maroti Sergej ljubimac i san koji je sanjao još dok je bio u Juventusu.

Da bi ga Neroazuri doveli neophodno im je 75 miliona evra  odmah plus kasniji bonusi. Prodaja Ikardja bi to rešila odmah, ali postoji i opcija prodaja dva, tri druga igrača koja bi bila u visini koja bi zadovoljila Lotita.

Cena: 75 miliona evra

Zainteresovani: Inter, Juventus

Sergej Milinković Savić

Foto: Guliver/Marco Rosi/Getty Images

MAURO IKARDI

Da se radi o sjajnom napadaču to niko ne može da spori, ali da stvari van fudbala utiču na to da od jednog od najboljih napadača na svetu postane suv prosek, sa tim će se svako složiti. Kao glavnog krivca za sve što se događa Argentincu javnost krivi njegovu suprugu Vandu koja se izgleda prezaigrala ''super agenta''.

Prvo je zbog nediscipline Ikardi bio na ''hlađenju'', potom je bio poslat da trenira sa mladim timom, onda u je oduzeta kapitenska traka da bi sada ostao i bez svoje devetke na dresu koju je dobio Romelu Lukaku.

Vanda je radila šta je htela, malo malo pa je zahtevala novi ugovor za svog supruga, pravila skandale, pričala po medijima šta je smela i šta nije, a onda je u klub došao Bepe Marota i to sve odmah sasekao, jer su to stvari koje ne pripadaju fudbalu i jednom velikim klubu kakav je Inter. Dolaskom Antonija Kontea ta priča je dobila novu dimenziju jer su obojica ''alergični'' na ponašanja koje pruža bračni par Ikardi.

Nekada je vredeo preko 100 miliona evra, ali rijalitizam koji sa sobom donosi Vanda više niko neće. Zbog toga je sa Rela, Bajerna i PSŽ-a, Ikardi spao na samo svega tri opcije i sve iz Serije A, Napoli, Romu i najbolju u vidu Juventusa.

Najrealnija opcija je trampa sa Dibalom, međutim Neroazuri žele pare, pa bi tu mogao da profitira Nnapoli. Međutim, ne treba začuditi ako Vanda ubedi Maura da ostane tvrdoglav i da ostane bez fudbala narednih godinu dana.

Cena: 75 miliona evra

Zainteresovani: Juventus, Napoli, Roma

FC Inter - FK Milan

Foto: Tanjug/AP

DŽEJMS RODRIGEZ

Odbio je da ostane u Bajernu iako zna da Zinedin Zidan u Realu ne računa na njega. U jednom trenutku delovalo je da je sve dogovoreno sa Napolijem i da će po treći put sarađivati sa Karlom Anćelotijem, ali onda je taj posao propao jer su Madriđani odbijali da u ugovor o pozajmici ubace otkupnu klauzulu.

Uskočio je Atletiko Madrid, i tu je bilo sve jako blizu dogovora, ali je Kolumbijac oklevao. Sada je ponovo aktuelna ova priča gde Real od Atletika traži okruglih 50 miliona evra. Međutim, Jorgandžije smatraju da je to previše, pogotovo u celosti. Iako još nema dogovora, ne bi trebalo začuditi da Rodrigez krene stopama Markosa Ljorentea i promeni boje gradskog rivala.

Cena: 50 miliona evra

Zainteresovani: Atletiko Madrid, Napoli

Liga šampiona FK Real  Madrid  - FK Atletiko Madrid -

Foto: Tanjug/AP

POL POGBA

Velika želja Zinedina Zidana u Real Madridu. Uspeo je da dovede Edena Azara, ali još uvek ne i francuskog vezistu. U jednom trenutku se činilo da je transfer vrlo blizu jer je u Junajted trebao da dođe Sergej Milinković Savić, ali to se nije dogodilo.

Prelazni rok u Engleskoj je završen i ako Pogba napusti Junajted ekipa će biti u velikom problemu, međutim ovaj transfer i dalje nije daleko od realizacije.

Ostaj da se vidi da li će Ole Gunar Solskjer uspeti da ubediti Francuza da je on vođa ekipe i da mu uloga koju mu je namenio zaista prija i odgovara, ili je želja za prelaskom u Madrid ipak veća od svega toga.

Cena: oko 100 miliona evra

Zainteresovani: Real Madrid

Liga sampiona

Foto: Tanjug/AP

KRISTIJAN ERIKSEN

Još jedna velika želja Zidana i Reala. Ako ne uspe sa dolaskom Pogbe Erikson je opcija B. Ovaj transfer je sada mnogo realniji od dolaska veziste Junajteda jer je Totenhem doveo zamenu za Danca u vidu Đovanija Lo Selsa. Totenhem ga ni sada ne bi prodavao, kao što su to odbijali prošlog leta i ako im je nuđeno i 150 miliona evra, ali ugovor mu ističe naredne godine, a sjajni ofanzivni vezista je rekao da ne želi da ga produži.

Cena koja bi morala da se izdvoji za njega je 70 miliona evra, alli sada je iskočio i Atletiko Madrid koji želi da iskoristi neodlučnost gradskog rivala i da im preotme igrača ispred nosa. Real još gleda i Donija van de Beka iz Ajaksa i zbog toga još uvek nema zvaničnih ponuda Reala.

Cena: 70 miliona evra

Zainteresovani: Real Madarid i Atletiko Madrid

FK Totenhem, FK Mancester Junajted

Foto: Tanjug/AP

FILIPE KUTINJO

Bio je bomba zimskog prelaznog roka 2018. kada je za 145 miliona evra prešao iz Liverpula u Barselonu, međutim nije se naigrao na Kamp Nou i godinu i po dana kasnije Brazilac je prekobrojan. Neverovatno koliko pojedini fudbaleri imaju problem da se adaptiraju na igru Barselone, možda najbolji primer toga je upravo Kutinjo. Brazilac je definitivno otpao iz svih kombinacija Ernesto Valverdea pa je tako krenula potražnja za njim.

Pokušala je Barsa na sve moguće načine da ga se otarasi, ali velika potraživanja igrača su sve dogovore okončavale neuspešno. Bio je blizu Arsenala, potom i Totenhema ali na kraju je ostao u Španiji. Kako se ''pijaca'' tamo zatvorila Kutinjo nema više mnogo opcija. Skromno se spominje Bajern koji je ostao bez već viđenog Leroja Sanea koji je doživeo težu povredu. To je možda izlazna karta Kutinja iz Barse, mada ne treba začuditi da ipak ostane, na klupi, Barselone.

Cena: 80-120 miliona evra

Zainteresovani: Bajern

liga šampiona, Totenhem - Barselona

Foto: Tanjug/AP

PAULO DIBALA

Kako sada stoje stvari, od njegovog odlaska iz Juventusa nema niša. Opcije odlaska u Mančester Junajted i Totenhem su propale jer je Argentinac tražio previše para.

Ostala je jedina opcija trampa sa Interom za Ikardija, ali da bi se to dogodilo Juventus mora da pristane na Interov uslov da trampa bude čista, bez ikakvih doplata, ali i a Dibala i njegov agent smanji lična potraživanja.

Negde sa strane sve pomno prati i PSŽ koji bi ovaj transfer mogao da aktivira u slučaju prodaje Nejmara.

Cena: 75 miliona evra

Zainteresovani: Inter, PSŽ

Paulo Dibala, FK Juventus

Foto: AP/Tanjug

GERET BEJL

Još jedan igrač koji nije u planovima Zidana u Realu. Možda i najostranjeniji igrač koji, ako ostane, i klupa će mu biti premija.

Kinezi su nudili sumanutu platu ali da dođe kao slobodan igrač, što Real nije hteo ni da čuje. Problem potencijalnim kupcima predstavlja i velika plata od 17 miliona evra godišnje koje Velšanin ne želi da se odrekne.

Želeo ga je Mančester Junajted, želeo je i Totenhem da ga vrati, ali on nije želeo manju platu. Potencijalnih kupaca nema, a jedina opcija je PSŽ, i to sa velikim možda, čak i ako bi ostali bez Nejmara.

Cena: 100 miliona evra

Zainteresovani: /

Liga šampiona, Dortmund, Real Madrid

Foto: Tanjug/AP

Period za dovođenje i prodaju igrača u preostalim najjačim ligama Evrope traje do 2. septembra. Ostaje da se vidi da li će neki od ovih igrača promeniti sredinu ili ćemo gledati dalje propadanje nekad velikih igrača.

(Filip Ištvanović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vux od lepenice

    13. avgust 2019 | 09:55

    Objavite vest ako se ikada proda, ovako mu se smeje cela Srbija.

  • vuk

    13. avgust 2019 | 09:32

    SMSu je lacio veliki klub mada vise zvezde nema kao pre ..ovo sve sta hode su prasine sta su sve hodali u 90-2000 godine..zidan, totti, delpiero, baggiio, beckham, mijata, sinisa, stam, seva, ronaldo, ronaldinho, a joj itd.sada messi, ronoaldo i ibra u 33plus i neki griezman epape..to je to..SMS u emplio kad ode je dobro

  • IC

    13. avgust 2019 | 18:45

    Na kraju ce SMS zavrsiti negde u Moldaviji

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA