Stigla zamena za Riberija: Bajern doveo reprezentativca Hrvatske!

Bavarci dogovorili sve sa Ivanom Perišićem

  • 2

Brzo je Bajern pronašao zamenu za Franka Riberija koji je ovog leta napustio klub -  novi igrač Bavaraca je dojučerašnje krilo Intera Ivan Perišić.

Ove sezone igraće Hrvat kao pozajmljeni igrač, a za to će Bajern platiti Interu pet miliona evra. Iako će Bavarci platiti čak dva miliona više za pozajmicu od prvobitnog dogovora, uspeli su čelnici nemačkog šampiona da smanje otkupnu klauzulu za sledeću godinu koja je sa 30 spuštena na 20 miliona evra.

Perišić se nikako nije uklapao u sistem novog trenera Antonia Kontea. Jedino mesto u timu na kojem je mogao da igra bilo je na mestu špica.

Inter - Sampdoria Foto: Tanjug/AP

Perišić stiže kao alternativa za Leroja Sanea kojem je propao transfer u Minhen nakon teške povrede.

Hrvatski internacionalac je bio višegodišnja želja Žozea Murinja dok je bio trener Mančester Junajteda, ali je Inter uspevao da zadrži jednog od svojih najboljih igrača prethodnih godina.

Iskusni 30-godišnjak se vraća u Bundes ligu nakon četiri godine, koliko je proveo u Interu. Ovo će mu biti treći klub u Nemačkoj posle Borusije iz Dortmunda i Volfsburga.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA