≫ 

Savo o navijačkoj histeriji za Partizanom: Imamo zahtevnu publiku, bodriće nas samo ako pobeđujemo

Trener crno-belih srećan što je njegov tim igrama od početka sezone vratio poverenje publike

  • 20

Partizan je ponovo "raspalio" maštu svojih navijača, posle dugo vremena i najprobirljivije pristalice crno-belih su zaintrigirane onim što im servira Savo Milošević i njegova ekipa od početka sezone, a kruna dobrog zajedničkog rada stigla je u vidu autoritativnog trijumfa nad Malatijom od 3:1.

Sve dobro što se Partizanu dešava poslednjih meseci poklopilo se sa dolaskom Sava Miloševića na klupu.

- Možda ima veze sa mojim dolaskom, mada izbegavam da pričam o sebi, ali to je priča koja je tradicionalna u Partizanu - Partizanovi navijači su jako zahtevni. Pratiće ekipu u zavisnosti od toga kakvi su rezultati - rekao je Milošević na konferenciji za medije pred meč sa Napretkom.

O navijačkoj euforiji i ponovnom zanimanju za Partizan je imao još štošta da kaže...

- Mi smo završili prošlu sezonu relativno uspešno, pa je to negde doprlo do njih. Pa smo počeli ovu sezonu stidljvo dobro sa rezultatima, pa su oni počeli malo da se zanimaju. Pa smo prošli Velšane, pa su onda rekli "ovo nije  tako loše. Pa smo pobedili Mačvu, a onda su rekli "e, ovo je već nešto". To je nešto što nije dobro. Partizanova publika je zahtevna i traži prvo od ekipe, pre podrške, traži neke stvari da bi dala podršku - i meni je to pošteno i fer. Tako da, ova, ne volim reč euforija, ali iznenadno zanimanje publike za ono što mi radimo, je razumljvo i shvatljivo, i ići će do te mere koliko se mi budemo poboljšavali, i to mi je pošteno.

Euforija posle blistave pobede nad Malatijom sada mora da se skloni po strani, slede superligaške obaveze i duel sa Napretkom - ekipom koja je gladna pobede nakon tri vezana poraza na startu Linglong sezone.

- Još jedna utakmicu u nizu za nas, dolazi posle velike potrošnje protiv Malatije, ali to je nešto na šta se navikavamo i ne možemo koristiti kao opravdanje. Liga nam je isto tako bitna, što sam predočio igračima i moramo imati maksimalnu moblinost i ozbiljnost kada je u pitanju domaće takmičenje. Takav pristup tražim i sutra. Čeka nas tradicionalno jako nezgodan rival, koji nam je dosta muke zadavao u prethodnom periodu, i ukoliko ne shvatimo utakmicu ozbiljno imaćemo velikih problema.

Milošević je potvrdio da u timu za Napredak neće biti povređenog Ostojića, vrlo verovatno i Šćekića, a kroz redove je provukao da će Asano ponovo krneuti sa klupe.

- Asanu je protiv Malatije bilo prvih 45 minuta, nije odigrao na svežinu - na svu sreću. On je, kao što znate - mlad (smeh). Bilo koji naš igrač ili neki sa evropskih prostora čak, koji dva ili tri meseca nije odigrao utakmicu, ne bi bio u stanju da odigra utakmicu na ovom nivou. Moramo da vodimo računa da će mu trebati vreme da podigne takmičarski ritam, ne smemo da ga preforsiramo brzo. Imamo utakmicu u Turskoj u čertvak, kao što znate.

Takuma Asano, FK Partizan Savo Milošević kaže da Asano još uvek nije spreman za 90 minuta Foto: MN Press

Ne zavarava, kaže Milošević, nikoga u njegovom taboru, činjenica da Napredak nema pobedu iz tri utakmice.

- Sve su to stvari koje mogu da nas zavaraju, dosta se stvari promenilo: od trenera i pet-šest igrača koji su otišli. Izgubili su tri utakmice, ali to ništa ne mora da znači. Na primer, utakmica protiv Vojvodine je mogla da ode u potpuno drugom smeru. Gledao sam ih i protiv Inđije, moglo je i tu da ide u drugom smeru. Samo su sticajem okolnosti izigubili tri utakmice i to je za nas otežavajuća, ne olakšavajuća okolnost.

Kompletno izlaganje Miloševića možete poslušati u vidu priloženom u vrhu teksta.

(Z.Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nešo

    10. avgust 2019 | 19:01

    Pa nije malo bitui drugi klub Srbije,naravno da ste histericni .

  • borabozovic

    10. avgust 2019 | 16:47

    Razbicemo zvezdanu !

  • Pp

    10. avgust 2019 | 16:36

    Vi bre napraviste kao da su pobedili Barselonu a ne Malatiju koja je pre 2 godine prvi put ušla u 1. Ligu jedne Turske, i koja prvi put igra u Evropi. Pa Zvezda je ušla u Ligu Šampiona, izbacila Salzburg koji je bio finalista lige UEAFA, pa pobedila jedan Liverpul sa sve Salahom, Firminom, Alisonom i Klopom na čelu i to u sezoni kad je posle toga osvojio titulu prvaka Evrope pa nije ni deseti deo bilo toliko hvalospeva i euforije. Razumem navijačku pripadnost novinara ali budite malo profesionalniji i Opustite se na zemlju. Sačekajte prvo da prodju Malatiju i da se posle kvalifikuju u Ligu EUFA pa ih onda dižite u nebesa.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA