Partizanu u Turskoj pravdu dele Englezi

Radi se o arbitru koji već dve godine sudi u Premijerligi, a na FIFA listi je od januara 2019. godine

  • 8
FK Partizan, FK Malatija Foto: MN Press

Narednog četvrtka Partizan će u Turskoj pokušati da potvrdi ubedljivu igru i pobedu (3:1) u revanš meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope, a za predstpjeći meč (četvrtak, 19.00) sa Malatijomspor UEFA je delegirala arbitre iz Engleske!

Glavni sudija drugog duela crno-belih i turskog kluba biće Kristofer Kavana, aktivni arbitar u Premijer ligi Engleske, a pomagaće mu sunarodnici Danijel Kuk i Nil Dejvis.

Četvrti sudija takođe je Englez Dejvid Kot, specijalni posmatrač je Holanđanin Rene Temink, a delegat utakmice Rus Leonid Kalošin.

Inače, Kavanu ne prate nikakve kontroverze u prošlosti, štaviše njegova karijera u svetu sudija je počela veoma rano, u 13. godini i išla je samo uzlaznom putanjom.

Prvo je bio pomoćni sudija u nižerazrednim utakmicama, zatim se postepeno "penjao" u rangovima, a od sezone 2016/17 je počeo da sudi mečeve Čempionšipa.

Prvu utakmicu u Premijer ligi je vodio u aprilu 2017. godine kada je delio pravdu Vest Bromvič Albionu i Sautemtponu i do sada je upisao 41 utakmicu u elitnom rangu pomenutog takmičenja.

Poslednji put u subotu, u duelu Totenhema i Aston Vile (3:1). Kristofer Kavana je inače na FIFA listi arbitara je od januara ove godine.

(Z. I.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA