Kako zadržati najboljeg igrača kada ga zove slavni klub? Prosto - digneš mu spomenik ispred stadiona

Veliko priznanje za francuskog napadača u Meksiku

  • 1
Andre-Pierre Gignac Meksiko Mexico Foto: Guliver/Azael Rodriguez/Getty Images

Boka Juniors je ostala bez najboljeg napadača Daria Benedeta koji je u 28. godini otišao u Evropu. Kao njegovu zamenu želeli su Andre-Pjer Žinjaka iz meksičkog Tigresa, međutim ponuda koju su mu izneli čelnici meksičkog kluba prosto se ne odbija - dobiće svoj spomenik ispred stadiona.

Žinjak u Meksiku ima status božanstva. Najbolji je strelac Tigresa svih vremena, najzaslužniji je za četiri vezane titule u kojima je u dva navrata učestvovao kao najbolji strelac lige.

Kako se pojavila mogućnost odlaska uprava kluba je sve učinila kako bi zadržala najboljeg igrača svih vremena i obećala mu spomenik ispred ulaska na stadion.

Koliko je bio oduševljen tom idejom pokazao je na poslednjoj utakmici kada je Nekaksima dao tri gola.

Zanimljivo, pred početak ovog meča, na svom kontu Žinjak je imao 105 golova za meksički klub, a upravo toliko marijača je u njegovu čast odsvirao numeru ''El Rej'' (Kralj).

Inače, nekadašnji reprezentativac Francuske ima i meksičko državljanstvo, gde živi od 2015. kada je stigao iz Olimpik Marselja.

Za Trikolore ima upisanih 36 nastupa i sedam postignutih golova. Poslednju utakmicu odigrao je u sklopu kvalifikacija za prvenstvo Evrope 2018. godine. Dve godine ranije bio je vicešampion Evrope kada je Francuska izgubila od Portugalije u produžecima velikog finala.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA