≫ 

Solbaken pred Zvezdu: Meč sezone za nas, ne smemo se plašiti

Izneo je trener Kopenhagena neke misli koje je predočio i svojim igračima pred revanš sa Zvezdom u utorak

  • 11
Stale Solbaken, Solbakken Foto: Marko Jovanović

Kopenhagen ima pozitivnih 1:1 iz Beograda, ali daleko od toga da su Danci spokojni pred revanš sa Zvezdom u 3. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. Novi duel na "Parkenu" veliki je izazov i za danskog šampiona koji, kao i crveno-beli, ima velike evropske ambicije u tekućoj sezoni pa bi eliminacija u ovoj fazi predstavljala neuspeh.

O tome je govorio trener Kopenhagena i "siva eminencija" sportskog dela kluba, trener Stale Solbaken.

- Kao i svi drugi timovi, i Zvezda bolje igra kod kuće zbog reputacije koju ima usled jake podrške svojih navijača. Bili su malo bolji od nas tamo i bliži pobedi, ali sada je red na nas, mi igramo kod kuće. Međutim, opet mislim da će nijanse odlučivati - rekao je Solbaken u obraćanju novinarima dan pred utakmicu.

Solbaken veruje da ključ uspeha njegovog tima leži u sposobnosti ekipe da odigra svoju igru.

- Imali smo posed u Beogradu, pogotovo u drugom poluvremenu, tako da ništa novo za nas neće biti ako i sutra budemo bili bolji u tom segmentu. Pre svega, moramo da se oslonimo na naš stil igre i da se ne plašimo izgubljene lopte iako znamo da Zvezda ima sjajne kontre. U suprotnom, biće teško da igramo fudbal. Moramo da igramo slobodnije, ali da imamo pravi balans ako izgubimo loptu. U tim situacijama preostaju vam samo dve stvari: da je brzo povratite ili da se brzo vratite u odbranu - naglasio je Solbaken uz konstataciju da je revanš sa Zvezdom najvažnija utakmica u dosadašnjem delu sezone.

VIDEO: Teren na "Parkenu" nije u najboljem stanju

- Ovo nam je najvažniji meč sezone do sada, jer pobedom i prolazom obezbeđujemo grupnu fazu barem Lige Evrope, ali ne mislimo sada toliko o tome, niti na fnansijski gubitak u slučaju eliminacije, niti o posledicama. Naravno, mi smo tu i da ispunjavamo ciljeve koje je uprava postavila ispred nas, ali fudbal je neizvesna igra tako da ne možemo razmišljati o tom aspektu svaki dan, već samo o tome da se pripremimo za svaki meč kao što je i ovaj sutra.  Plasman u grupnu Lige šampiona je veoma važan iz mnogo razloga, a jedan je da privlačimo atraktivnije igrače kod nas. Generalno, naši ciljevi za svaku sezonu se znaju: osvajanje trofeja, igranje u grupi evropskog takmičenja i ispunjavanje dugoročnog plana.

Karlos Zeka je  bio uz Solbakena. Bio je kratak, i on smatra da rezultat iz prvog meča apsolutno ne daje bogzna kakvu prednost Kopenhagenu.

- Imamo lep rezultat iz prve utakmice, ali video sam već mnogo mečeva koji odu naopako ako posle 1:1 u revanšu idete na 0:0. Mnogo toga može da se desi i znamo da će nam biti teško, jer će oni imati svoje dobre periode tokom meča.

VIDEO: Vladan Milojević veruje u mušku i hrabru igru njegovog tima u revanšu 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA