Zvezdin meč težak 5 miliona: Zašto je Kopenhagen važan, pa čak i da se posle ispadne od Jang bojsa?

Finansijski momenat nikako nije zanemarljiv

  • 31
Milan Pavkov Foto: Marko Jovanović

UEFA iz godine u godinu povećava fondove i prihode za učesnike Lige šampiona, što je dodatni motiv Crvenoj zvezdi protiv Kopenhagena.

Cilj crveno-belih svakako jeste ulazak u elitni rang, s time da bi i Liga Evrope bila dobra za kontinuitet na međunarodnoj sceni, a duel sa Kopenhagenom upravo zbog finansijskog momenta ima veliku važnost.

Milan Pavkov Dva gola Pavkova su u kasu Zvezde slila skoro tri miliona evra Foto: Marko Jovanović

Čak 30 miliona evra je spremno za timove koji ispadnu u plej-ofu, pa je za Crvenu zvezdu važno da eliminiše Dance, čak i po cenu ispadanja od Jang Bojsa u narednoj rundi. Svaki tim koji dođe do poslednje runde kvalifikacija i ne prođe dalje, dobiće po 5 miliona evra!

Bolji plasman, u Ligu šampiona, donosi već ozbiljnije benefite, svaki tim samo za učešće u grupnoj fazi elitnog takmičenja dobiće 15.250.000 evra. Svaki remi UEFA potom nagrađuje sa 900.000 evra, a pobedu sa 2.700.000.

FK Salcburg, FK Crvena zvezda, Nemanja Radonjić, Munas Dabur Salcburg je prošle godine bio prekretnica, može li sada i Kopenhagen pred završnu rundu? Foto: MN Press

Zbog vrednosti plej-ofa kvalifikacija za LŠ, nema mnogo spora oko toga koji je put bolji za Evropu, na Zvezdi je da ponovi sjajne momente iz prve partije, kada je samo naivan penal sprečio kapital od 1:0 za Kopenhagen.

Revanš se igra u utorak od 20.00, na stadionu Parken.

VIDEO - Velelepni stadion s pokretnim krovom dočekao Zvezdu u Danskoj

(Od izveštača Telegrafa iz Kopenhagena - B. Vinulović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pedja

    13. avgust 2019 | 10:53

    Ako veceras prodjemo,mi cemo sa Young boys lako. Njima su sest kljucnjih igraca povredjeni!Prolazimo veceras⚪️🔴⚪️🔴⚪️🔴⚪️🔴⚪️

  • halo bing kako brat

    13. avgust 2019 | 10:53

    Svaki remi UEFA potom nagrađuje sa 900.000 evra, a pobedu sa 2.700.000. Sudija je protiv Zvezde UEFI " sacuvao" 1.800,000 evrica. UEFA MAFIA.

  • Nebojsa

    13. avgust 2019 | 12:51

    Napraviti im presing u prvih 15 min da ne znaju sta ih je snaslo i pokusati doci do gola !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA