Filip Janković ima novi klub: Nestao je na 6 meseci, sada će probati da spasi karijeru!

Bivši igrač Zvezde ponovo u Sloveniji

  • 28

Filip Janković, nekadašnja velika nada Crvene zvezde, posle šest meseci ima novi klub - slovenački Triglav!

To će mu biti treći klub u Sloveniji, pošto je prethodnoi igrao za Domžale i Radomlje, dok mu je psolednje angažovanje bilo u španskoj Ekstramaduri i drugom timu Kordobe na pozajmici.

- Ovo je za mene pre svega šansa za svež start, ali i velika prilika za novo dokazivanje. Imam mnogo motivacije i želim da pomognem timu. Ima mnogo kvaliteta u svlačionici, za sada je sve odlično, atmosfera je jako dobra - rekao je Janković na predstavljanju.

Janković je u avgustu 2011. godine postao najmlađi fudbaler u istoriji Zvezde koji je nastupio u jednoj evropskoj utakmici, protiv Ventspilsa u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Momenat kada Robert Prosinečki ubacuje u igru fudbalera koga su mnogi smatrali predvodnikom nove generacije Zvezde, ganuo je srca navijačima crveno-belih. Ipak, Janković se nije fudbalski razvio u pravom smeru. Po rečima tadašnjeg sportskog direktora Zvezde, Zorana Stojadinovića, jedan od glavnih krivaca je njegova majka, koja je ucenjivala klub i na kraju odlučila da ga odvede iz Zvezde.

Ispostavilo se, prerano! Otišao je u Parmu sa 18 godina, nakon što prethodno nije igrao ni u Zvezdi, jer je podneo zahtev za raskid ugovora.

FC Parma Training Session Filip Janković Foto: Guliver/ Marco Luzzani/Getty Images)

- Hteo sam da zadržim Filipa Jankovića u klubu, predložio sam da putuje na pripreme… Njegova majka ja mislila drugačije. To što nije dugo primio platu nema nikakve veze jer dobro je poznato u kakvoj smo finansijskoj situaciji. Zvezda duguje svim igračima, pa nešto ne vidim da su podneli zahtev za raskid ugovora - istakao je Zoran Stojadinović pre nekoliko godina, a slično mišljenje imao je i tadašnji generalni sekretar Đorđe Stefanović.

- Filipu, odnosno njegovoj porodici, jer dok ne napuni 18 godina, roditelji potpisuju sve umesto njega, smo ponudili sjajne uslove, ali nećemo odstupiti ni za pedalj kada je reč o interesu kluba. Ni na kakve anekse nećemo pristati, smatram da smo bili više nego korektni, sada su na potezu Fićini roditelji - rekao je svojevremeno Stefanović.

Inače, Janković je 2015. bio prvak sveta sa omladincima na Novom Zelandu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NenadDelija

    13. avgust 2019 | 15:11

    Eto sta roditelji mogu da urade od svog deteta..... Ljubi ga majka Ljijana upropastila onakvog talenta do kraja ce joj sin igrati u nekoj dzumbus ligi !!!

  • Nellle

    13. avgust 2019 | 15:04

    Kakva Slovenija, ti si samo za u Romu...

  • Делија

    13. avgust 2019 | 15:46

    Чувала ме "мама" за велике ствари...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA