Dva gola Tadića za veliku pobedu Ajaksa, Kluž senzacionalno izbacio Seltik! (VIDEO)

Tadić i Taljafiko junaci trijumfa

  • 4
FK Ajaks - FK Totenhem Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Ajaksa prošli su u plejof kvalifikacija za Ligu šampiona pobedom nad grčkim PAOK-om 3:2 u revanšu na Amsterdam areni.

Kopljanici su prošli Grke teže nego što su očekivali jer je u prvom meču bilo 2:2, a PAOK je vodio 1:0 u revanšu.

Upravo je Holanđanin Dijego Bisevar dao prvi gol za PAOK u 23. minutu kada je fantastično šutirao posle odbijene lopte sa ivice šesnaesterca.

Kapiten Ajaksa Dušan Tadić je u 32. minutu imao šansu da izjednači sa bele tačke, ali je promašio penal, da bi samo deset minuta kasnije Ajaks dobio novu šansu sa 11 metara.

Opet je odgovornost preuzeo srpski igrač, ovog puta je bio precizan i Holanđani su od 43. minuta imali 1:1 i prolaz dalje u rukama.

Sve dileme su otklonili u 79. minutu kada je Hakim Zijeh dobro centrirao za Taljafika, a ovaj glavom pogodio mrežu za 2:1, a onda i u 85. minutu. Treći penal je ubrzo nakon toga dobio holandski tim, a izvođač je opet bio Tadić čime je samo potvrdio prolaz dalje.

PAOK je uspeo da smanji zaostatak u nadoknadi vremena kada je Bisevar dao svoj drugi gol na meču.

Od ostalih mečeva, Kluž je odigrao potpuno neverovatan meč i napravio senzaciju u Škotskoj remijem 3:3 sa Seltikom. Rumuni su vodili od 27. minuta golom Deaka, Seltik je preokrenuo u 51. i 61. minutu pogocima Foresta i Eduarda.

Kluž je dobio penal u 74. za 2:2, pa je Kristi u 76. opet doneo prednost svom timu. Omrani je u 80. minutu uspeo još jednom da pogodi mrežu i postigne gol vredan senzacije i plejofa Lige šampiona. Kluž je do kraja postigao još jedan gol duboko u nadoknadi vremena kada je precizan bio Cukudean.

U plejof je prošao i Dinamo iz Zagreba pobedom nad Ferencvarošom u revanšu 4:0, Lask je prošao dalje protiv Bazela (3:1), a Olimpijakos je i u revanšu bio bolji od Bašakšehira 2:0 (1:0 prvi meč).

VIDEO - Zvezda povela protiv Kopenhagena golom Boaćija

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • cetnik

    13. avgust 2019 | 23:08

    Nisam gledao ajaks, zbog zvezde ali ovo sto citam tri penala svirati na utakmici i to polufinalisti lige sampiona pih, sram ih bilo i jos se nesto raduju, trebao je paok da ih omlati ko dete zvecku.. Koliko mrzim forsiranje nekih timova, tako je isto i kopenhagen isforsiran ali dalje nece mociii, naisao na lude Srbe!!!! Napred Zvezdo najveca si!!!

  • Ccc

    13. avgust 2019 | 23:19

    Katastrofa ajax dobio 3 penala ovakvo favorizovanje ajaxa je sramno

  • Dale

    13. avgust 2019 | 23:24

    E neka je ispao mrtvi Seltik!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA