≫ 

Limenka usred pustinje čeka Partizan: Zavirite na stadion na kom crno-beli overavaju plej-of (VIDEO)

Malatija će u četvrtak uveče goreti...

  • 19

I to bukvalno jer od momenta kad sletite u ovaj grad ne tako daleko od sirijske granice, zapahne vas suv i vreo pustinjski vazduh koji vas vrlo brzo natera da se zapitate - što bi neko uopšte ovde podizao grad?

Malatija je naslonjena na pustinju sa svih strana i vegetacija je uglavnom žuta a u gradu i okolo uspeva tek retko zeleno rastinje. U takvim okolnostima i na "debelom plusu" će Partizan igrati revanš trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

I neće mu uopšte biti lako, pa je sreća što ima zalihu od 3:1 iz prvog meča. Put od grada do stadiona traje petnaestak minuta autobusom i stadion je tek posebna priča. Malatija je prošle godine penzionisala Malatija inonu arenu od 13.000 mesta jer je 2017. godine izgrađena Malatija Arena od 27.000 mesta.

Foto: Telegraf.rs

Potrošeno je 120 miliona turskih lira, odnosno dvadesetak miliona evra i stadion zbog toga izgleda kao - konzerva. I to konzerva usred teške kamenite pustare. Spolja se nazire nekako jeftin lim, što ne ide uz sliku tima koji se takmiči u Superligi Turske, tim pre što stadion i ne izgleda novo.

Unutra se na više mesta vuku kablovi između spratova, a vi se kao novinar borite da pronađete put do terena blicem na telefonu jer je svuda unutra mrkli mrak. Utisak popravlja prostorija gde je miks zona i prilaz terenu, jer se tu na plafonu i zidovima mogu videti tigrovi kao jedan od simbola kluba. U produžetku se izlazi na teren gde Ostojić na pitanje kakav je teren potvrdno klima glavom.

Zaista, sličan je onom na Partizanovom stadionu. Sitni buseni koji odskaču, ali ništa opasno. Zanimljivo je što je u ovakvim vremenskim uslovima trava ipak prirodna. Problem je jedino vrućina. Čak i u večernjim satima je sparno i to se vrlo brzo moglo videti na igračima Partizana koji su bili mokri od znoja već posle desetak minuta laganog treninga.

Foto: Telegraf.rs

Prvi trening na Malatija areni Miloševićevi igrači su odradili od 20 sati po lokalnom vremenu (19 h po našem) i nakon zagrevanja su prošli rutinu igre u sredini. Takuma Asano je tada dobio "suknju" zbog čega su ga saigrači zezali. Nemanja R. Miletić deluje ok, Sejduba Suma se trudi i na treningu, a Sadiku ne može da promakne nijedna lopta zbog dugih nogu.

Partizan uprkos svemu ima čemu da se nada. Em vodi 3:1 em je protiv tima u kom igra bivši kapiten Crvene zvezde Mičel Donald ima prednost od dva gola. Ukoliko se crno-beli prilagode atmosferi i temperaturi u prvih pola sata, crno-beli već mogu da gledaju unapred, u mesto za plejod gde ih čeka Molde i potencijalni prolaz u Ligu Evrope posle jedne sezone pauze.

VIDEO - Savo Milošević pokazao da može da pimpluje "do sutra"

(Od izveštača Telegrafa iz Turske - Miloš Ljubisavljević)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Brex

    14. avgust 2019 | 23:16

    Stadion je nov i vredi 20 miliona,.nije mi jasno,cemu ovo omalovazavanje,ako je ovo limenka..onda Partizanov je staro groblje u bukvalnom smislu,mislim da bi bilo bolje da postujemo tudje,i gradimo svoje.

  • Marko

    14. avgust 2019 | 23:32

    Da u Srbiji imamo bar 5 ovakvih jeftinih limenki bilo bi super...mi koji nemamo 3 normalna stadiona omalovazavamo njihov nov stadion,koji apsurd.

  • mile

    14. avgust 2019 | 22:32

    za jna je old traford licno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA