≫ 

Napoli kompletira supertim: Stiže jedan od najboljih mladih igrača sa poslednjeg Mundijala!

Još jedna odlična investicija PSV-a

  • 1

Šuškalo se o jednom talentovanom klincu iz Meksika leta 2016. i 2017. Brojni evropski klubovi želeli su da dovedu Irvinga Lozana iz Pačuke, ali se talentovani krilni fudbaler opredelio na pravi korak i odlazak u holandsku ligu u redove PSV-a. Dve godine kasnije Napoli za njega plaća 42 miliona evra.

Kako javljaju holandski mediji, Napoli je sve dogovorio oko kupovine Irvinaga Lozana iz PSV.

Transfer 24-godišnjaka biće vredan 42 miliona evra, od čega će određeni procenat otići njegovom matičnom klubu Pačuki.

Tako će igrač koji je pre dve sezone doveden za 8 miliona evra postati najbolja prodaja u istoriji kluba iz Ajndhovena. Prethodni rekorder bio je Memfis Depaj koji je Mančester junajtedu 2015. prodat za 35 miliona evra.

Ne samo da će mladi Meksikanac postati najbolja prodaja holandskog kluba, nego će postati i najskuplji igrač u istoriji Napolija, jer će za dva miliona nadmašiti transfer Gonzala Iguaina.

Fudbalska reprezentacija Meksika Gol Lozana kkoji je šokirao Nemačku na SP 2018.; Foto: Tanjug/AP

Lozano je eksplodirao prošlog leta na Svetskom prvenstvu u Rusiji kada je maestalno nosio svoj Meksiko do osmine finala. Turnir je otvori pobedničkim golom koji je označio kraj jedne velike nemačke generacije.

Kako navode holandski mediji, Lozano će u Napoliju zarađivati 4,5 miliona evra godišnje u narednih pet sezona.

Meksikanac je prošle sezone za Filipsovce postigao 17 golova uz još osam asistencija. Ovim transferom Napoli će prebaciti cifru od preko 100 miliona evra za dovođenje novih igrača.

Ovog leta na San Paolo stigli su već Kostas Manolas za 36 miliona, Aleks Meret za 22, Eljif Elmas za 16, Đovani Di Lorenco za 8, David Ospina a 3,5 miliona evra i još nekolicina manjih transfera. Sve ukupno, sa dolaskom Lozana za 42 miliona, ukupna investicija u nova pojačanja biće 132 miliona evra.

PSV, sa druge strane, ima spremljen pik za Lozanovu zamenu. Radi se o Japancu iz Groningena, Ritsuu Doanu.

CSKA je za njega prošlog leta nudio 10 miliona evra koji su glatko odbijeni, tako da neće biti ni malo lako Filipsovcima da završe ovaja posao.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 🔴🔵⚪

    16. avgust 2019 | 18:26

    Teško da je ovo super tim za Seriju A! Meret je golman a od svih ostalih valja jedino Manolas, tako da će standardno opet biti iza Juventusa jer NEMAJU tim za titulu!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA