Oprostio se od navijača, bio blizu Junajteda a sada produžava ugovor: Sporting "blindirao" najboljeg

Uz to dobija duplo veću platu

  • 0

Bio je na pragu Mančester Junajteda Bruno Fernandeš. Sjajni ofanzivni vezista Sportinga se čak bio i oprostio od navijača, ali je sve na kraju propalo. Sada lisabonski klub želi da ''blindira'' svog najboljeg igrača.

Iako je prelazni rok u Engleskoj završen, postoji bojazan da bi neko još uvek mogao uzeti Fernandeša. Međutim, nije sve ni do uprave koliko do važećeg ugovora.

U njemu jasno stoji da ukoliko klub odbije ponudu veću od 35 miliona evra, što je bio slučaj kod ponude Totenhema, Fernandešu mora da se isplati 5 miliona evra i da mu se automatski ponudi novi poboljšani ugovor.

Slična situacija se dogodila i prošlog leta. Tako će vezista dobiti najveću platu u klubu od 2,5 miliona evra, što na bruto nivou iznosi 5 miliona. To je duplo veća suma od one koju je primao do prošlog meseca.

Portugalac je u potpunosti zaslužio ovaj ugovor kad već nije otišao u neki jači klub. U najboljoj sezoni u karijeri na 52 utakmice postigao je 32 gola, mada igra na sredini terena.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA