≫ 

SAZNAJEMO! Partizan doveo Bibrasa Natha, bivšeg vezistu CSKA iz Moskve (FOTO) (VIDEO)

Kapitalno pojačanje u Humsku stiže kao slobodan igrač i potpisaće ugovor na tri sezone

  • 69
Bibras Natho Natho na aerodromu Nikola Tesla Foto: Privatna arhiva

Reprezentativac i kapiten Izraela - Bibras Natho (31) novi je fudbaler Partizana, saznaje Telegraf. Kapitalno pojačanje crno-belih stiže kao slobodan igrač na tržištu i potpisaće ugovor na tri sezone.

Radi se o fudbaleru sredine terena, takozvanom "box to box" vezisti, koji podjednako dobro izvršava zadatke i u odbrani i u organizaciji napada, odnosno u oba smera, sa velikim radijusom kretanja. Bolje se služi desnom nogom, mada u velikoj meri koristi i levu, čineći svoj igrački opus još kompletnijim.

BORBA ZA IZRAELCA MESEC I PO DANA

Birbas Natho Natho u duelu sa Kejnom Foto: Guliver/Dan Mullan/Getty Images

Operacija je trajala dugo i nije bila laka, baš kao ni u slučaju Takume Asana, ali se fanatična upornost čelnika Partizana na kraju isplatila.

Natho je popustio, iako je na stolu imao dve finansijski daleko jače ponude od Sivaspora i Gazijantepa, koje su donosile zaradu od milion evra godišnje. Ipak, kako se radi o fudbaleru koji je igrao u velikim klubovima i zaradio je ogroman novac, ta stavka nije bila presudna.

Birao je Izraelac sa porodicom grad, okruženje, pa i projekat, gde se Turci jednostavno nisu uklapali. Partizan je upravo išao na tu kartu i vremenom "lomio" Izraelca da prihvati manji novac i bonuse, ali ambiciozniju priču, koja bi u perspektivi mogla da mu obezbedi milionski transfer na istok.

Nahto Partizan Foto: partizan.rs

U velikoj meri je pomagao i Zoran Bambi Tošić koji je prijatelj sa Nathom, pošto je sa njim već delio svlačionicu u moskovskom CSKA. U nekoliko navrata Tošić je, što javno, što privatno pozivao Izraelca da dođe u Partizan, dajući mu do znanja da je igrač tog kalibra potreban crno-belima.

Minule sedmice Natho je iznenada spustio cifru godišnje zarade, što je crno-belima bio znak da još agresivnije nastave sa ubeđivanjem. Izraelac je takođe odgledao mečeve sa Malatijomspor, posle čega su pregovori postali još intenzivniji, da bi na kraju popustio i pristao da obuče dres crno-belih.

KARIJERA SAMO UZLAZNOM PUTANJOM

Birbas Natho Foto: Guliver/ Epsilon/Getty Images

Bibras Natho je karijeru počeo u Hapoelu i Tel Aviva, a posle boravka u rodnoj zemlji karijera mu je išla samo uzlaznom putanjom. Naredna destinacija je bila Rusija, odnosno Rubin Kazanj (104.meča, 21 gol) zatim se kratko obreo u PAOK iz Soluna, pa u pomenutom CSKA, čiji je član bio pune četiri godine (101 meč, 24 gola).

Minulu sezonu je proveo u Olimpijakosu, ali nije bio zadovoljan činjenicom da je upisao 21 meč i otuda je zatražio prevremeni raskid ugovora.

Takođe je stalni član i kapiten reprezentacije Izraela, gde je prošao sve selekcije od kadetske do A tima. U najjačoj selekciji je upisao 60 utakmica uz jedan gol.

(Z. Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Petar

    19. avgust 2019 | 12:23

    Ponovo na scenu stupaju CASOVI LJUBAVI. Covek dosao zato sto voli partizai. Dokle vise da lazete i verujete u to?

  • IDEA zagreb ponos severa

    19. avgust 2019 | 11:45

    Dobrodosao u najveci srpski klub⚪⚫⚪⚫⚪

  • Ako

    19. avgust 2019 | 10:39

    Kad ciganlija dovede pojacanje odmah bomba,bravo vrh,a kad Partizan dovede nevalja nista?koliko bombi od 20 igraca sto je dovela mezimica zaista vrede? Par njih mozda,tako da ne trtljajte pi mnogo.Videcete u derbiju ko koliko vredi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA