≫ 

Monako gori kao kada je dolazio Falkao: Kneževi prave novi mega transfer

Inter prihvatio uslove za Ikardja

  • 3
Ikardi, Monako

Ilustracija: Nikola Jovanović Foto: Profimedia/ddp USA

Kako ugledni italijanski RAI tvrdi, Inter i Monako su dogovorili transfer Maura Ikardja u Kneževinu. Očekuje se još da Vanda Nara Ikardi dogovori lične uslove za svog supruga i da prelazak bude realizovan.

Leta 2013. Monako je krenuo u ambicozni projekat pravljenja šampionskog tima.  Dovedeni su Džejsm Rodrigez iz Porta za 45 miliona evra, Falkao iz Atletika za 43 miliona, Žoao Mutinjo za 25, Kondogbija za 10, Erik Abidal, Rikardo Karvaljo i Dimitri Berbatov itd. Utrošen je veliki novac ali željenih rezultata nije bilo, zbog toga je došlo da zaokreta u politici poslovanja pa se krenulo sa mladim igračima od kojih će dobro da se zaradi.

Ta politika je doživela svoj vrhunac 2017. i 2018. da bi prošle sezone došlo do potpunog fijaska. Tako je počela i ova sezona sa dva vezana poraza pa je novi vlasnik Oleg Petrov rešio da je ipak potrebno da se ''odreši kesa'' i da se dovede ''kapitalac''.

Kao grom iz vedra neba pojavila se informacija u kojoj se Monako povezuje sa napadačem Intera Maurom Ikardijem.

Finansije za klub iz Kneževine nisu problem tako da, kako prenosi RAI, klubovi su se vrlo lako i brzo dogovorili o fiksnoj sumi od 65 miliona evra. Ali to neće biti sve, Interu slede i unosni bonusi.

Italy Soccer Serie A

Foto: Tanjug/Ap

Ovo je scenario kao da su ga sami Neroazuti pisali. Klub van Italije, koji ne igra Ligu šampiona, i novac koji su tražili odjednom, dok bi Monako dobio prirodnog naslednika Radomela Falkaa koji će do kraja avgusta preći u Galatasaraj.

Sada ostaje onaj teži deo a to je da se uprava Monaka dogovori sa tvrdom Vandom Ikardi. Međutim, klub iz Kneževine može da ponudi mnogo bolje uslove nego ekipe iz Italije (Napoli ili Roma koji se spominju), plus kod njih ne važi poreski zakoni, tako da je klub u mogućnosti da ispuni skoro svaku Vandinu želju.

Ikardijev ugovor u Interu je ''težak'' 4,5 miliona evra, dok mu Roma nudi 8 miliona a Napoli 7,5. Sa druge strane Juventus nudi trampu za Dibalu, ali Inter ne želi da ga da u rivalski tabor.

I pred velike plate koju bi mogao da dobije, problem može da budu fudbalske prirode.

Mauro Icardi

Foto: Tanjug/Ap

Monako ne igra LŠ, a nema nikakvih naznaka da bi u dogledno vreme mogao da uđe u trku sa PSŽ-om za titulu. Tako da taj manjak sportskih ambicija može da bude kamen spoticanja. Međutim, bračni par Ikardi je poznat kao neko ko voli često da boravi u Monako, tako da bi preseljenje ovde bio pun pogodak za njih, kako zbog lokacije koju vole  tako i zbog odlaska iz uzavrele Italije.

Ovo bi bio rekordini transfer Monaka koji bi mogao da napravi odlični tandem sa još jednim novim igračem Visamom Ben Jederom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BralE

    20. avgust 2019 | 00:16

    Tebi jarane ne gine Falkaova sudbina! Propašćeš isto kao i on, a LŠ ćeš gledati na TV. Slušaj ti i dalje svoju gospodju, papučaru jedan!

  • Дејан Младеновић

    20. avgust 2019 | 00:21

    Пас који лаје не уједа !!😇😀псж је бар 10х већу суму издвојио за појачања да би узео лигу шампиона а нису стигли даље од 1/4финала

  • nscz

    20. avgust 2019 | 00:04

    Oce SMS potpisati za Monako bar jednom?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA