"Hleb preko pogače" i prodaje igrača: Evo kako Atletiko otplaćuje Vandu za dve godine

Visente Kalderon više nije ceo Atletikov

  • 1

Nakon prodaje Grizmana, Ernandeza, Rodrija, Marinesa Jorgandžije su profitirale 311 miliona evra i kada se odbiju utrošene pare na dolaske Feliksa, Ljorentea, Tripijea u plusu su 68 miliona evra.

Atletiko se preselio sa legendarnog Visente Kalderona na novu Vanda Metropolitano pretprošle godine, a od tada je zemljište na kom je bio nekadašnji stadion - na prodaji.

Dve od tri parcele veličine 34.595‬ kvadratna metara od ukupnih 63.076 uspešno su prodate za okruglo 100 miliona evra.

To praktično znači da je za prodaju ostao još 28,481 kvadratni metar što bi trebalo klubu da donese prihod od još minimum 80 miliona evra.

Vanda Metropolitano, FK Atletiko Madrid

Foto: Guliver/Gonzalo Arroyo Moreno/Getty Images

Koliko je Atletiko uradio odličan posao govori i činjenica da su za obnovu starog malog stadiona, odnosno praktično izgradnju celog novog, uložili 265 miliona evra, a od prodaje zemljišta inkasiraće na kraju oko 180 miliona evra.

Praktično, stari stadion su zamenili za novi, moderni za svega oko 80 miliona evra. Ako se uzme u obzir da su za ovaj prelazni rok u plusu 68 miliona evra i da će za preostali deo zemljišta uzeti oko 80 miliona evra dolazimo do sume približne onoj koju je Atletiko uložio u izgradnju Vanda Metropolitana.

Ovaj stadion je inače već ovog juna ugostio finale Lige šampiona u kom su se sastali Liverpul i Totenhem.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA