Žigić nas je pre 15 godina vratio u život, Jangeri su opasni: Bivši igrači Zvezde svesni snage Bojsa

Luković i Đorđević su se prisetili kako je izgledao njihov okršaj sa Bojsima

  • 9

Fudbalere Crvene zvezde očekuje neugodan protivnik na putu do Lige šampiona, ali ovo nije prvi put da se Jang Bojs suprotstavlja srpskom predstavniku na putu do elitnog takmičenja.

Crveno-beli su sa Švajcarcima igrali i u drugom kolu kvalifikacija za LŠ i 2004. godine kada je Zvezda prošla ukupnim skorom 5:2. Stvari u prvoj utakmici nisu izgledale tako dobro jer su "Bojsi" vodili 2:0 u prvom meču u Švajcarskoj.

- Gubili smo 2:0 na gostovanju sve do završnice utakmice kad je Žigić sa dva pogotka doneo remi i vratio nas u život. Značajno nam je poraslo samopouzdanje pred susret u Beogradu, borili smo se muški, sa mnogo energije i obezbedili plasman u sledeću rundu pred domaćom publikom - rekao je Slavoljub Đorđević, nekadašnji igrač tima iz Ljutice Bogdana, a sada trener u Zvezdi.

Zvezda je tada prošla Jang Bojs i imala dobar rezultat u narednoj rundi protiv PSV Ajndhovena (3:2) pred revanš kada je "pukla petarda" pa su Holanđani otišli dalje.

Ovog puta, borba sa Jang Bojsom se odvija na korak od Lige šampiona i naboj je zbog toga veći sada.

- Prednost je što smo domaćini u revanšu i važno je da taj susret dočekamo uz povoljan rezultat. Bilo bi sjajno da ne primimo gol, a savršeno da pobedimo - kaže Đorđević.

Nekadašnji kapiten Zvezde, a sada pomoćnik Mitra Mrkele - Aleksandar Luković kaže da se fudbal od tada kada je on igrao protiv "Jangera" promenio i ubrzao.

- Verujem da imamo velike šanse da se drugi put uzastopno plasiramo u Ligu šampiona, ali treba biti oprezan. Jang Bojs je ostavio iza sebe Bazel 20 bodova prošle sezone u šampionskoj trci, igrali su LŠ i zahtevaju oprez - kaže Luković.

VIDEO - Mateo Garsija: Zvezda je veliki klub, ispuniću želju Vladanu Milojeviću

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nesa CZ

    19. avgust 2019 | 21:16

    PROLAZIMO...

  • Zvezdin navijac

    19. avgust 2019 | 21:57

    Ostavili smo i mi Partizan 30 bodova iza sebe koji je pobedio veliku Malatiju evropskog giganta.

  • Nele

    19. avgust 2019 | 21:09

    “Bilo bi sjajno da ne primimo gol”, valjda bi bilo sjajno da damo sto vise golova

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA