≫ 

Sastav Zvezde za Jang Bojs: Opcija 1 ili Opcija 2 - šta će Milojević odlučiti?

Trener srpskog šampiona ponovo će biti na "slatkim mukama"

  • 56
FK Jang Bojs FK Crvena zvezda Foto: Telegraf.rs

Fudbaleri Crvene zvezde odradili su poslednji trening pred prvi meč plej-ofa Lige šampiona protiv Jang Bojsa (sreda 21 čas, RTS 1), a ono što najviše intersuje zvezdašku javnost jeste to kojih 11 igrača će trener Vladan Milojević izabrati da igraju otpočetka.

Povrede i suspenzije umnogome kroje sastav crveno-belih, jer za ovaj duel sa Švajcarcima Milojević ne može da računa na MIlana Pavkova, Dušana Jovančića, Srđana Babića i Nemanju Milunovića.

FK Jang Bojs FK Crvena zvezda Foto: Telegraf.rs

Neigranje poslednje dvojice daje jasan odgovor da će Radovan Pavkov biti taj štoper koji će zaigrati pored Miloša Degeneka. Osim što je jedini preostao, Pankov je protiv Kopenhagena u revanšu pokazao zbog čega je doveden - pokazao je kvalitet!

Preostali deo odbrane se neće menjaiti i činiće je, pored golmana Milana Borjana, još i Marko Gobeljić, pomenuti Degenek i Milan Rodić. Neigranje Jovančića zbog parnih kartona stvara Milojeviću određene probleme u veznom redu, što se istovremeno manifestuje i na navalu. Tako da su pred trenerom Zvezde dve opcije.

OPCIJA 1

FK Jang Bojs FK Crvena zvezda Foto: Telegraf.rs

Prva i realnija opcija jeste ta da mesto Jovančića zauzme Mirko Ivanić. Ivanić bi igrao tog centralnog veznog ispred Španca Kanjasa, što je i igrao u Danskoj posle isključenja Milunovića.

Marko Marin će ostati na svojoj poziciji iza špica, levo će Aleksa Vukanović, desno oporavljeni El Fardu Ben.

Činjenica je da Ben neće moći da izgura svih 90 minuta, ali se očekuje da u poslednjih pola sata zaigra najnovije pojačanje Mateo Garsija. Argentinca mnogi očekuju i od starta, ali to baš i nije realno s obzirom na to da je u nedelju stigao na Marakanu. A i sam je rekao da nije spreman za celi meč. U napadu će, naravno, igrati Ričmond Boaći, dok će Portugalac Tomane svoju šansu čekati sa klupe.

OPCIJA 2

FK Jang Bojs FK Crvena zvezda Foto: Telegraf.rs

Kanjas je i u ovoj drugoj opciji ''zakucan'' za mesto zadnjeg veznog, dok bi društvo u vezi mogao da mu pravi Miloš Vulić. Sa dva gola u poslednja dva prvenstvena meča, Vulić se ozbiljno nametnuo Milojeviću za to upražnjeno mesto.

To bi značilo da Mirko Ivanić ide na poziciju desnog krila, poziciju koju je igrao u oba meča protiv Kopenhagena. Marin će ostati na svom mestu, kao i Vukanović levo, dok će Boaći biti u špicu. Koju god opciju Milojević da izabere (ko zna, možda ima i nešto treće u planu). Zvezda mora u sredu da iskoristi to što trojica najboljih igrača (Sulejmani, Špilman i Oro) neće biti u konkurenciji.

Ukratko - Zvezda mora da juriša na pobedu koju u evropskim mečevima u gostima nije ostvarila na poslednjih sedam utakmica. Podsetimo, crveno-beli su van Marakane u Evropi poslednji put slavili u Trnavi posle produžetaka.

VIDEO: Boaći pred Jang Bojs: Bitno je da uđemo u Ligu šampiona, a ne da ja dam gol

(Izveštač Telegrafa iz Berna - Mario Marić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vlada grobar

    20. avgust 2019 | 21:39

    Iskreno mislim da Zvezda ima velike sanse bojsi su malo promenili tim u odnosu na proslu sezonu nisu bas u nekom naletu forme muce se a znam da Zvezda zna da igra bitne meceve i da ce poginuti.Bojsi generalno igraju otvorenije fudbal pogotovo kuci tako da sam siguran da ce Zvezda umeti to da iskoristi. Zato jedva cekam mec a od srca vam zelim isto sto i Partizanu. Pozdrav

  • Romanija

    20. avgust 2019 | 23:13

    Alo strucnjaci smirite se malo,vi drzite pridike Miloju ko bih trebao igrati a ko ne,covjek nas trecu godinu zaredom u Evropu uvodi ali dzaba izgleda vi ste veci strucnjaci od njega.Pametnije vam je salove u ruke pa na stadion tako se pomaze voljenom klubu!

  • delija

    20. avgust 2019 | 21:13

    ajde zvezdoooo kada ako ne sad...idemo hrabro na pobedu i da uzivamo na marakani posle u revansu...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA