≫ 

Jang Bojs se spasao penalom i pokvario savršen debi Garsije: Zvezdin remi u Bernu! (VIDEO)

Kakav meč u Švajcarskoj!

Fudbaleri Crvene zvezde odigrali su nerešeno sa Jang Bojsom u prvom meču plej-ofa kvalifikacija za Ligu šampiona 2:2.

Strelci za Zvezdu su bili Miloš Degenek i debitant Mateo Garsija, dok su za Jang Bojs strelci bili Asale i Oaro sa bele tačke.

Veoma uzbudljivo je bilo prvo poluvreme! Jang Bojsi su počeli bolje i odlučnije što se videlo po tome kako su pritiskali zadnju liniju Zvezde.

Lotomba i Asale su trčali kao panteri na levom i desnom krilu, a igra duplih pasova je na žestoke muke stavljala defanzivce srpskog šampiona.

Tijago Martins, Ričmond Boaći, FK Crvena zvezda, FK Kopenhagen Foto: Marko Jovanović

Međutim, malo ko se nadao da će Asale pobeći Radovanu Pankovu veoma lako posle dodavanja glavom i u tri koraka se naći pred golom Borjana.

Šutirao je i matirao kanadskog čuvara mreže kom je lopta prošla ispod ruku, pa su Švajcarci već od starta imali veliku prednost.

U desetom minutu se iz drugog plana posle duplog pasa ubacio Ebišer u šesnaesterac i šutirao preko gola Zvezde iz odlične prilike.

I baš kada je Jang Bojs potvrđivao terensku dominaciju, desio mu se Miloš Degenek! Australijanac je u 18. minutu skočio odlično posle prekida i preslikanim golom iz Salcburga šutnuo u visokom luku i savladao Von Balmosa za 1:1.

Mateo Garsija Foto: crvenazvezdafk

Od tog trenutka se Zvezda konsolidovala, ali uzbuđenja nije manjkalo. Samo dva minuta posle gola Degeneka, sa desne strane se ka sredini ubacio Mateo Garsija i šutirao u gol, ali je Von Balmos ovog puta odbranio.

Usledio je red novih minijatura Borjana. Nsame je prvo glavom šutirao u 26. minutu i Borjan mu je skinuo zicer, da bi manje od minuta kasnije odbranio i šut Ebišera sjajnom paradom.

Marko Marin je propustio najbolju šansu za svoj tim u 36. minutu. Garsija mu je poslao loptu na levu stranu, Nemac je bio sam i izašao je pred golmana Jangera.

Sačekao je da padne pa bocnuo loptu preko njega da bi je sa gol linije izvadio Lustenberger. Boaći je samo minut kasnije kasnio korak, pa mu je pred nosem Von Balmos skinuo loptu i izbegao da napravi penal.

Engamaleu je u 39. minutu izblokiran, ali mu se lopta vratila pa je šutirao bolje, ali Borjan i treći put odbranio maestralno te time sačuvao 1:1 za svoj tim posle prvih 45. minuta veoma dobre utakmice.

Da ona postane još bolja pobrinuo se Mateo Garsija već u 46. minutu golom za Zvezdu na svom debiju!

Marin je poslao loptu za Gobeljića, ovaj je spustio u kazneni prostor za Boaćija koji je propustio loptu, a Garsija ju je dočekao na drugoj stativi i u padu pogodio.

Jang Bojs je nakon toga krenuo na sve ili ništa i počeo opasnije da napada pa je Milojević odlučio da odbranu pojača Žanderom u 55. minutu.

Izmenio je strelca gola Matea Garsiju, a Švajcarci su održali inicijativu i konstantno do 60. minuta držali loptu na završnoj trećini terena Zvezde.

Žuto-crni su u 65. minutu propustili stopostotnu šansu kada je Asale posle centaršuta na petercu ostao sam, opet je pobegao Pankovu i onda šutirao pored gola Borjana.

Treba napomenuti i igru Hozea Kanjasa koji je na sredini vrlo smireno igrao i prekidao napade Švajcaraca, ali je u središtu odbrane bilo problema.

Borjan je nastavio da brani sigurno, ali i da Jang Bojs sve žešće napada. Međutim, kao i protiv Kopenhagena, protiv Zvezde je sviran penal i sada.

Ričmond Boaći je u 74. minutu bio u duelu sa Ngamaleuom, oborio ga je i sudija iz Holandije isprva nije svirao penal. Ubrzo je stigla sugestija iz VAR sobe, arbitar je pogledao usporeni snimak i dosudio penal koji je iskoristio Oaro za 2:2.

Jang Bojs je i nakon toga bio konkretniji, ali tempo nije bio isti kao pre drugog gola švajcarskog tima.

Međutim, Švajcarci su imali još jednu ozbiljnu šansu u 85. minutu kada je Milan Borjan loše procenio let lopte posle centaršuta, Gijom Oaro je poslao glavom u gol, ali je uklizao Gobeljić i spasao svoju mrežu.

Oaro je potom posle kornera još jednom skočio i gađao pored gola, a Zvezdina odbrana je bila veoma loša. Pankova nije bilo ni na skoku pa su Jang Bojsi bili konstantna pretnja do isteka petog minuta nadoknade, ali nisu uspeli da postignu još jedan pogodak.

Revanš meč se igra za šest dana, 27. avgusta u Beogradu, na stadionu "Rajko Mitić".

SASTAVI EKIPA:

Crvena zvezda 4-2-3-1: Borjan - Degenek, Pankov, Rodić, Gobeljić - Ivanić, Kanjas - Ezekijel Garsija (od 55. Žander), Marin, Vukanović (od 85. Petrović) - Boaći (od 77. Tomane).  Rezerve: Popović, Vulić, Tomane, Žander, Petrović, Simić, Stojković. Trener: Vladan Milojević

Jang Bojs 4-2-3-1: Fon Balmos - Zesiger, Lustenberger, Garsija (od 67. Janko), Lotomba - Sijero (od 57. Fasnaht), Martins Pereira - Moumi Ngamaleu, Asale, Ebišer (od 73. Oaro) - Nsame. Rezerve: Volfli, Sorensen, Gaudino, Burgi, Fasnaht, Janko, Oaro. Trener: Đerardo Seroan

Stadion: Švajcarska

Sudija: Dani Makele (Holandija)

Pomoćnici: Mario Diks, Hesel Stegstra (Holandija)

Četvrti sudija: Kevin Blom (Holandija)

Tok meča:

90+5 minut - Jang Bojs nije uspeo da postigne gol, Oaro je pretio, Zvezda se odbranila pa revanš čeka posle remija u Bernu.

90. minut - Igraće se još pet minuta, toliko mora da izdrži Zvezdina odbrana.

87. minut - Fasnaht ubacuje u peterac, Gobeljić glavom šalje u korner i otklanja opasnost, samo do kornera gde je opet bilo opasno u dva navrata.

84. minut - Gobeljić spasava gol! Loše je procenio Borjan loptu posle centaršuta Bojsa, Gijom Oaro.

83. minut - Jang Bojs je agresivniji u napadu, ali nema velikih prilika ni na jednoj ni na drugoj strani.

77. minut - Odmah posle skrivljenog penala Boaći ide na klupu, a menja ga Tomane.

75. minut - GOOOL! Boaći je skrivio penal u duelu sa Ngamaleuom, sudiji je stigla sugestija iz VAR sobe i Holanđanin je odlučio da svira penal koji je Oaro pretvorio u izjednačenje 2:2.

73. minut - Opasan šut Fasnahta glavom, opet malo sreće za Zvezdu.

72. minut - Nekontrolisan centaršut Ngamaleua, Janko dribla Žandera i ubacuje ali njegov saigrač ne hvata loptu kako treba, Jang Bojs sve opasnije "zuji" oko kaznenog prostora gostiju.

67. minut - Dobar šut Ebišera sa distance i korner posle kog Bojs ne dobija ništa.

65. minut - Opet kasni Pankov, opet beži Asale i promašuje zicer sa peterca! Šutirao je pored gola, mnogo sreće za Zvezdu!

63. minut - Sjajna intervencija Degeneka. Nsame je dobio dugu loptu u kaznenom prostoru, ali ga je Degenek odlično zagradio i prošao bez kornera.

60. minut - Zvezda čeka kontre i u jednu je istrčao Ivanić sa Gobeljićem ali bez opasne prilike, Jang Bojs konstantno napada od primljenog gola.

54. minut - Milojević vrši prvu izmenu, Jang Bojs sve opasniji u napadu i odbrani treba podrška pa ulazi Žander Santana. Žander je ušao umesto Matea Garsije.

49. minut - Opasna šansa za Marina! Šutirao je iz slobodnog udarca, kačila je lopta jednog igrača Jang Bojsa u glavu i to je bilo dovoljno za korner i da ona ode koji centimetar preko gola.

 46. minut - GOOOOOOOOL! Mateo Garsija pogađa, 2:1 za Zvezdu! Mateo je fantastično ispratio ispred peterca akciju Marina i Gobeljića. Boaći je propustio loptu koja stiže do druge stative i Garsije, a debitant u dresu Zvezde donosi preokret!

Prvo poluvreme:

45+3 minut - Marin dobija udarce sve češće u finišu poluvremena. Centrirao je za Boaćija, lopta je stigla do Degeneka koji je šutirao preko gola i to je bio poslednji pokušaj do pauze.

45. minut - Dupli pas pravi velike probleme crveno-belima, Asale je posle jednog takvog šutirao neprecizno.

43. minut - Lotomba na zemlji nakon što je Kanjas naleteo na njega jer ga je gurnuo drugi igrač Bojsa. Prekid je trajao oko minut i po.

39. minut - Opasna šansa za Ngamaleua! Vratila mu se lopta posle bloka, pa je raspalio po njoj i Borjan i treći put odlično odbranio!

38. minut - Velika šansa za Boaćija! Marin je prebacio loptu na desnu stranu, tamo su krenuli golman Janga i špic Zvezde da trče ka lopti, Von Balmos je bio za korak brži pa nije bilo penala iako je dokačio Ričmonda.

36. minut - Lustenberger izvukao loptu iz gola Jang Bojsa! Mateo Garsija je sjajno uposlio kapitena Zvezde na levoj strani iz sredine, Marin je strpljivo sačekao da golman Von Balmos padne i "bocnuo" je loptu preko njega, ali je Lustenberger ispucao loptu.

32. minut - Prvi malo duži prekid na meču, Martins Pereira se sudario sa Aleksom Vukanovićem i završio na zemlji. Nema mnogo lepog fudbala u prethodnim minutima.

26. minut - Šut glavom Nsamea, zicer skida Borjan! Samo pola minuta kasnije šutira Ebišer iz dubine, a Borjan paradom spasava svoj gol dvaput za manje od minuta!

25. minut - Sve više problema za Bojse sa prenosom lopte, kao da ih je omeo gol Zvezde, ali i dalje opasni u kontrama.

20. minut - Uh kakav šut Matea Garsije! U stilu Robena je ušao sa desne strane ka sredini i šutirao sa dvadesetak metar, ali je golman uhvatio "živu loptu".

18. minut - GOOOOOOOOOOL! Miloš Degenek! Slično kao i Salcburgu, defanzivac Zvezde pogađa glavom visoko šalje loptu i lobuje i golmana i još jednog defanzivca Jang Bojsa!

15. minut - Uigraniji i bolji Jang Bojsi, svaka lopta ide iz prve, bez čekanja i komplikacija. Zadnja linija Zvezde se visoko napada i to stvara ogromne probleme.

Foto: Telegraf

11. minut - Nova opasna šansa za domaćina! Ebišer se ubacio iz drugog plana u šesnaesterac posle duplog pasa dvojice saigrača na levom boku i šutirao preko gola. Propustio je kapitalnu šansu.

10. minut - Vukanović šutira ka golu Bojsa, ali lopta ide preko. Prva polušansa za srpski tim.

7. minut - GOOOL! Vodi Jang Bojs 1:0! Ispao je Radovan Pankov, Asale je pobegao štoperu Zvezde i onda šutirao iskosa ispod ruku Milana Borjana za vođstvo mnogo konkretnijeg tima na početku meča.

2. minut - Odmah napada Jang Bojs opet posle faula. Ulises Garsija je centrirao, ali je Borjan izboksovao loptu.

1. minut - Lotomba je poslao centaršut u sredinu sa desnog krila za Nsama, ali ovaj nije najbolje prihvatio loptu glavom.

Koreografija navijača Jang Bojsa pred meč u Bernu. Foto: Telegraf

Uoči meča:

Zagrevanje fudbalera Zvezde, Foto: Telegraf
Jang Bojs se sprema za prvi meč plej-ofa, Foto: Telegraf

Meču je prethodila živa atmosfera na trgu u centru grada, upozorenja policije da je spremna za 30.000 navijača, te njihove žalbe da nisu mogli da pronađu dovoljno karata za meč.

Jang Bojsi su u protekla četiri meseca imali samo četiri poraza i to od Ksamaksa, Sent Galena, Vaduza i poslednji sredinom jula u prijateljskom meču od Krinsa.

Zvezda i Bojsi su se već sastajali u kvalifikacijama za Ligu šampiona, u drugom kolu sezone 2004/2005. Zvezda je tada dobila dvomeč ukupnim rezultatom 5:2, ali je Jang Bojs vodio 2:0 u jednom meču.

Nikola Žigić je tada vratio Zvezdu "u život", pre nego što će šampion Srbije ispasti od PSV Ajndhovena nakon pobede 3:2 i poraza 5:0..

VIDEO - Boaći pred Jang Bojs: Bitno je da uđemo u Ligu šampiona, a ne da ja dam gol

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 193

    21. avgust 2019 | 23:59

    Marin...kakav igrac,ne pamtim takvog igraca u nasoj ligi 10ak godina...

  • SKAKAVAC

    21. avgust 2019 | 23:56

    Bravo za ZVEZDU,dobar rezultat za revans u Bg.Ovaj Garsija odlicno pojacanje.Partizanovac sam do koske ali sam cjelim srcem bodrio zvezdu ove noci,srecno mom Partizanu sjutra,a takodje Zvezdi u revans match

  • Boza

    22. avgust 2019 | 00:00

    04.08.2004 godine Jang Bojs 2:2 Crvena Zvezda 11.08.2004 godine Crvena Zvezda 3:0Jang Bojs ISTORIJA SE PONAVLJA U TO SAM UBEDJEN!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA