≫ 

Moramo da pričamo o Partizanovoj iluziji o povratku dece na stadion (VIDEO)

U Partizanu sijaju od zadovoljstva akcijom koju su sproveli, ali pogledajmo stvari malo realnije

"Kada je najteže, Partizan je uvek pokazivao svoje pravo lice, ujedinjen, hrabar i sa verom u bolje sutra gazio je napred", kaže se na klupskom sajtu u osvrtu na utakmicu crno-belih protiv Moldea, gde su, uz Miloševićeve igrače, veče obeležili klinci, njih blizu 6.000, koji su se odazvali klupskoj akciji nakon kazne UEFA da zabrani ulaz za regularne navijače - one zbog kojih roditelji uglavnom ne puštaju te iste klince da dolaze na stadion, a Partizan malo toga može da učini da to promeni.

U Partizanu se sada diče, sa ponosom pozivaju UEFA da "vidi kako se organizuje utakmica", što zvuči krajnje neubedljivo za sve one dobro upućene u pravo stanje stvari na utakmicama Partizana gde već godinama besni rat ko zna koliko frakcija, zbog kojih je svaki put rizik odvesti dete da ne vidi i ne upije kao "nešto normalno" tradicionalni srpski sport na utakmicama - nasilje.

Dakle, pitanje za Partizan koje se posle svega nameće - gde su deca, gde su najmlađi kojih su im sada tako "puna usta" - gde su kada su tribine otvorene i slobodne za sve. Čikamo Partizan da ovako savršeno organizuje utakmicu kada kazna bude van snage - koliko će puta pred neki novi evropski meč da apeluju na navijače da se uzdrže od svega onoga što UEFA kažnjava?

PRAVIM NAVIJAČIMA NE TREBAJU OPOMENE

Samim tim što su primorani da apeluju do iznemoglosti, to znači da su već u problemu, da ne znaju kako da se izbore sa štetočinama kluba. Pravim navijačima ne treba opomena takve vrste, pravi navijači znaju šta znači dolazak na tribinu, znaju pravila ponašanja, a to je samo i jedino ljubav prema klubu. Kupi se karta, obuče se dres, stavi se šal i peva se Partizanu, ne vređa se niko, ne kače se politički transparenti, neki "keltski krstovi", ove ili one parole - kliče se samo crno-belima. I tačka!

Kaže direktor Partizana Miloš Vazura, smelo najavljuje akciju za Ligu Evrope ako crno-beli prođu u grupe - dovešće 30.000 dece na stadion!

Hajde da i to vidimo, hajde da vidimo da li će se ikad više ponoviti ovakav prizor u Humskoj kao sa Moldeom, a sva je prilika da neće. Ubeđeni smo da neće (pod uslovom da nema kazne). Kada se vrate oni koji zaista pune tribine stadiona Partizana (na tri strane), a za koje uprava dugo nema rešenje (sad nisu bili tu, otud i ovakav entuzijazam čelnika kluba) - hajde da se kladimo da dečije graje u Humskoj neće biti.

- Ako prođemo grupu, a i ta druga utakmica suspenzije ostane na snazi, obećavam da ćemo dovesti 30.000 mališana i napuniti stadion - poručio je Vazura posle pobede nad Moldeom, osokoljen, ali verujemo da se samo dan posle "ugrizao za jezik" što je to rekao jer je savršeno svestan šta ga čeka kada na stadion nagrnu oni koji su koštali klub milione.

Sa njima, Partizan, ipak, ne ume i ne zna kako će.

SA FRAKCIJAMA (ZAISTA) JEDINSTVENI U EVROPI

Navijači Partizana, Grobari, bakljada Jedna od frakcija Grobara sa istoka, ovde numerisane karte teško da mogu da važe Foto: Marko Jovanovic

Akcija sa klincima bila je i prošla, slika razdragane dece poslata je u svet, i lepa je, mada teško da će iko nju da uzme kao reprezentativni uzorak sa stadiona posle prizora teškog nasilja koji su se dešavali u Humskoj u protekloj deceniji. Kada slika dece na tribinama postane učestala pojava, onda ćemo ode o "savršenoj organizaciji" utakmice prihvatati kao znak da Partizan ume da se izbori sa kukoljem, da bi žito raslo.

Do tada, ostaje nam da čitamo saopštenja i vedre tonove sa zvaničnog portala koji nas neće baš tako lako ubediti da u Humskoj "cveta cveće i pevaju ptice" na tribinama.

Hm, rekli bismo da u Humskoj više cvetaju frakcije, više njih i po tome je Partizan sigurno jedinstven u Evropi, možda i celom svetu.

VIDEO: Još atmosfere sa istorijskog meča kojem su prisustvovali samo klinci

(M.B. / Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ide Moca sa Balkana...

    24. avgust 2019 | 09:09

    Strasni su ti kompleksi koji vladaju u glavama i psihi zvezdasa da moraju da pisu ovakve tekstove... Zvezda je uspesnija po broju trofeja od Partizana, ima vise navijaca, veci stadion, bolje rezultate u Evropi, veci je klub, ali ta rana zvana Partizan nikako da zaraste. Ne postoji situacija, cak ni fizicki nestanak Partizana koja bi ih izlecila tih kompleksa. Jednostavno, nestabilni i infantilni ljudi navijaju za Zvezdu, i steta je sto tekst ovog "novinara" nece procitati Telegrafov dezurni psiholog, jer tu ima dosta materijala za strucnu konferenciju... Ja, kao Partizanovac, vas ni ne zalim. Samo je tuzno sto je toliki ugljenik na zvezdase potrosen uzaludno...

  • Grobar

    24. avgust 2019 | 09:01

    Volim Partizan i volim ga do neba i nazad , a ove frakcije indijanci sto nas sramote na svakom koraku sto se biju za prevlast na tribini zarad ličnih interesa , poslova sa drogom i ostalim sranjima sto idu uz to , zabranite im prilaz stadionu do života i prestanite da nanosite štetu Partizanu jer samo to i radite !!!!!!

  • Misha

    24. avgust 2019 | 12:12

    Da li ce jednom u zivotu da se otkacite vise od Partizana. Pa i za najlepsu sliku sa stadiona u zadnjih 10 god, vi pisete..to je iluzija..bilo je dece koja su zvezdasi...PA SRAM VAS BILO ! Da jednom u zivotu ne mozete makar da otcutite..zbog te dece. Pisite o komsinici hvalospeve..ulazite im u dupe..nas samo ostavite na miru. Stvarno ste zalosni !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA