≫ 

Na Marakani redovi za davanje krvi: Karte za Jang Bojs rasprodate

Akcija dobrovoljnog davanja krvi je u potpunosti uspeča

  • 32
FK Crvena zvezda Foto: FK Crvena zvezda

Humanitarna akcija "Crveno-bela krv", 17. po redu, počela je na stadionu "Rajko Mitić", a posle samo nekoliko sati izvesno je da će biti oboreni svi rekordi.

Naime, navijači Crvene zvezde odazvali su se u velikom broju da pokažu humanost i daju krv, za šta će ovaj put dobiti izuzetno vredan znak pažnje - na poklon ulaznicu za utakmicu protiv Jang Bojsa. Ispred Marakane formirana su dva reda, jedan za blagajne, a drugi ispred Medija centra gde se daje krv.

Portparolka Instituta za transfuziju krvi Gordana Antuljeskov izjavila je da je ovo što se dešava odraz visoke svesti građana.

- Mislili smo da je nemoguće da se obori rekord od pre dve godine kada smo ovde za dva dana akcije skupili 1.225 jedinica krvi. Ovaj će put izvesno biti znatno više, što nam mnogo znači sad kad je sezona godišnjih odmora i kada je period smanjenog odziva. Ove akcije su odraz visokog nivoa svesti sugrađana. Moram da kažem da su sve akcije u organizaciji Crvene zvezde i navijača uvek bile velike i kada nije bilo malog znaka pažnje - rekla je Antuljeskova Tanjugu.

VIDEO: Delije napravile kolonu ispred Marakane, čekaju se karte za revanš sa Jang Bojsima

Istakla je da je ono što je najvrednije dar koji ovi ljudi čine.

- Ova situacija je proizvela fantastičnu energiju, ne samo danas nego i u društvu. Mi naravno uvek navijamo za našu zemlju kada je sport u pitanju, ali na ovaj način i za naše sugrađane kojima je pomoć neophodna i trebalo bi uvek da se setimo da i oni postoje - istakla je Antuljeskova.

Akcija davanja krvi traje do nedelje u 18 sati, a krv mogu dati sve osobe od 18 do 65 godina, uz uslov da su zdrave, da su prethodne noći spavale uobičajeno, da su obedovale, da su unele određenu količinu tečnosti, kao i da nisu pod dejstvom alkohola ili nekih drugih opijata.

Takođe, neophodno je da interval između davanja krvi bude tri meseca za osobe muškog, odnosno četiri meseca za osobe ženskog pola.

Da podsetimo, sa stadiona Rajko Mitić apelovali su da navijači ne dolaze redovno na blagajne, jer karata za kupovinu više nema.

- Usled ogromnog interesovanja za susret srpskog i švajcarskog šampiona već danas je rasprodat pun kapacitet stadiona. Zvezdaši su požurili i na vreme obezbedili mesto na tribini. Nema sumnje da će Marakana biti ispunjena da poslednjeg mesta, s obzirom na to da su karte rasprodate - stoji na sajtu kluba.

Jedino će još članovi kluba u ograničenom roku moći da podignu po jednu ulaznicu za severnu tribinu.  Za vlasnike sezonskih karata rezervacije će važiti do sutra.

VIDEO: Delije napravile kolonu ispred Marakane

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 534

    24. avgust 2019 | 15:52

    Slatki su grobari koji odmah pljuju da smo krv dali samo zbog karte. Jel vam braćo grobari neko zabranio da i vi date krv a da ne uzmete kartu i pokažete nam tu veliku humanost? Evo stanite u red a mi ćemo vas svevpustiti preko reda.

  • nn lice

    24. avgust 2019 | 14:33

    Јел сад схватате шта значи сезонска?

  • Ljubiša

    24. avgust 2019 | 13:41

    Kod grobara ne bi sakupili ni 2.jedinice krvi,i da cedite samog Drakulu ispred stadiona.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA