Nemci opet pišu bajke o Marinu: On je u Zvezdi našao sreću, tu bi mogao da ostane do kraja karijere!

Marko Marin doživeo je nove pohvale i u Nemačkoj!

  • 26

Dojče Vele prenosi pisanje lista "Rajniše post", koji  opširnom članku hvali nekadašnjeg nemačkog reprezentativca Marka Marina.

Nekada su ga poredili sa Lionelom Mesijem i to nije dobro prošlo, ali je on u Zvezdi pokazao raskoš talenta, uz zrelost koju je igrački dostigao.

- Oduvek je imao špicast nos. Ali u međuvremenu je celo lice postalo malo grublje, manje mladoliko. Nije ni čudo, jer mladić sada ima 30 godina i pravi je gospodin fudbalskog cirkusa. To potvrđuju i simboli počasti. Sada Marko Marin na terenu predvodi ekipu beogradske Crvene zvezde kao kapiten. On je fudbalski lider - piše list Rajniše post iz Diseldorfa.

Navodi se da je u remiju sa Jang Bojsom bio kreator oba gola, da je najbolju utakmicu odigrao kada je pao Liverpul sa 2:0, citiran je i Mitar Mrkela koji je lepo pohvalio Marina.

Marko Marin Foto: Marko Jovanović

- Njegov driblerski talenat i za ovu branšu tako tipična neprimerena i preuranjena poređenja sa neuporedivim Lionelom Mesijem stavila su Marina pod reflektore kojima nije bio dorastao premda ni on ni njegovi savetnici to nisu želeli da uvide - pišu Nemci, smatrajući da je svojevremeno ipak preveliki teret stavljen na Marina. 

- Delovalo je da obećava u jakom timu Verder Bremena. Igrao je sa tako puno vica, ponekad oduzimajući dah, tako da je Čelsi osigurao njegov potpis u nekoj vrsti opklade na svetlu budućnost nemačkog reprezentativca. (…) Čelsi je izgleda izgubio opkladu. Pozajmljivao je Marina koji je postao neka vrsta putujućeg radnika sa stanicama u Sevilji, Firenci, Trabzonu i Pireju.

Marko Marin Foto: MN Press

Podsetili su Nemci i na fotografiju u Zvezdinom dresu iz igračkih dana, što potvrđuje da priča o dečačkom snu nije bila samo otrcana fraza po dolasku u klub. Rajniše čak navodi da bi ostanak u klubu sa Marakane bio bajkovit.

- On je potreban Crvenoj Zvezdi. Šampionskoj tituli u prvoj svojoj sezoni doprineo je sa sedam golova i trinaest asistencija. To je bilans poput onog iz uspešnih vremena u Gladbahu i Bremenu. To je kasni dokaz da njegovih šesnaest nastupa za nacionalni tim nisu bili slučajnost.

Priča o Mesiju je ponovo bila neizbežna za zaključak.

- Pa ipak, verovatno je srećan što više niko ne piše o nemačkom Mesiju, kao što su engleske novine radile pre prelaska u Čelsi. Može biti da je gospodin Marin u ranu jesen svoje karijere ponovo našao sreću.

VIDEO - Marin o prvom meču sa Jang Bojsom: Imali smo fantastičan rezultat...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Petar

    24. avgust 2019 | 17:08

    Svako treba u karijeri bar na kratko da igra za klub koji voli i za koji navija. Marko je pronasao srecu u svojoj C.Zvezdi i nema tu tajni, srce radi svoje. Napred Marko,napred Zvezdo zgazite ih sve!!!

  • Goxxx902

    24. avgust 2019 | 17:09

    Terza, tripliraj majstoru platu i daj mu ugovor na 5 godina bez mogucnosti da ga raskine!!!!

  • Zivkoni

    24. avgust 2019 | 17:17

    Ziv i zdrav nam bio jos dugo dugo godina.... A mi cemo znati kako da mu oduzimo i da ga docekujemo kao heroja kad god ga docekamo na nasoj marakani!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA