Baksuzni Verder sa igračem manje umalo uzeo bod, Bajer za 40 minuta uništio Fortunu (FOTO)

Verderu falilo sreće, Bajer ubedljivo

  • 0
Germany Soccer Bundesliga Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Hofenhajma pobedili su kod kuće Verder iz Bremena u meču drugog kola Bundeslige sa 3:2, dok je Bajer iz Leverkuzena lako izašao na kraj sa Fortunom iz Dizeldorfa.

Verderu se jednostavno nije dalo. Tim iz Bremena je poveo u 42. minutu pogotkom Niklasa Fulkruga koji se na korner ubacio savršeno iz drugog plana i glavom poslao loptu u mrežu.

Na odmor se otišlo tim rezultatom, a Verder je čuvao prednost sve do 54. minuta kada je Ermin Bičakčić uzvratio na identičan način - glavom iz kornera za 1:1.

Germany Soccer Bundesliga Foto: Tanjug/AP

To je uzdrmalo odbranu gostiju pa je Ihijas Bebu zakucao loptu u mrežu sa desetak metara kada je u 59. minutu ostao iza leđa defanzivaca Verdera.

Tim iz Bremena je u 77. minutu ostao sa igračem manje kada je isključen Egeštajn koji je za svega osam minuta dobio dva žuta kartona.

Uprkos tome, Juja Osako je u 81. minutu šokirao Hofenhajm posle velike greške i poklonjene lopte Kevina Vogta. Osako je primio loptu od Klasena i sa sredine šutirao u donji ugao gola domaćih za 2:2.

Ipak, pobedu Hofenhajmu pet minuta kasnije Pavel Kaderabek novim golom iz kornera, pa je Hofenhajm posle dva kola deveti sa tri boda, dok je Verder tik iznad crte na 15. mestu bez bodova.

Germany Soccer Bundesliga Foto: Tanjug/AP

Leverkuzen je relativno lako izašao na kraj sa Fortunom jer je tri komada u mrežu ekipe iz Dizeldorfa spakovao za 39 minuta.

Prvo je autogol u šestom minutu postigao Luis Bejker, pa je Aranguiz u 33. duplirao prednost kada je posle centaršuta primio loptu u kaznenom prostoru i izbliza zakucao loptu u mrežu.

Ovaj gol je ostao pod znakom pitanja jer se čini da je Aranguiz primio loptu rukom, a ne grudima. Karim Belarabi je bio strelac trećeg gola za Fortunu u 39. minutu i posle sjajnog driblinga Volanda i idealne lopte do peterca, ostalo mu je samo da plasira loptu u mrežu za 3:0.

Utešni gol za Dizeldorf je postigao Alfredo Morales u 82. minutu posle greške odbrane Bajera i lošeg ispucavanja.

U preostalim mečevima Augzburg je igrao nerešeno sa Union Berlinom 1:1, Frajburg je slavio protiv Paderborna 3:1, dok je Borusija iz Mehengladbaha istim rezultatom bila bolja od Majnca.

Germany Soccer Bundesliga Foto: Tanjug/AP

Bundesliga, 2. kolo:

Hofenhajm - Verder 3:2 (0:1)

(Bičakčić 54, Bebu 59, Kaderabek 87 - Fulkrug 42, Osako 81)

Fortuna - Leverkuzen 1:3 (0:3)

(Morales 82 - Bejker 6ag, Aranguiz 33, Belarabi 39)

Augzburg - Union Berlin 1:1 (0:0)

(Vargas 59 - Anderson 80)

Paderborn - Frajburg 1:3 (1:2)

(Mamba 3 - Valdšmit 21, Peterson 40, Čang-Hon 90)

Majnc - Menhengladbah 1:3 (1:1)

(Kvaison 18 - Lajner 31, Plea 77, Embolo 79)

18.30 Šalke - Bajern Minhen

Nedelja:

15.30 Lajpcig – Ajntraht

18.00 Herta – Volfsburg

Petak:

Keln – Borusija Dortmund 1:3 (1:0)

(Dreksler 29 - Sančo 70, Hakimi 86, Alkaser 94)

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

VIDEO - Levandovski izazvao Novaka Đokovića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA