Juventusovo najveće pojačanje: Nisam očekivao klupu...

Holanđanin De Liht nije baš najsrećniji Sarijevom odlukom da ga ne koristi protiv Parme

  • 3

Holanđanin Matijs De Liht letos je doveden u Juventu za 85 miliona evra, očekivalo se da ga Sari odmah postroji u defanzivni zid "Stare dame", što je svakako i on sam očekivao, ali desilo se nešto potpuno neočekivano - eks komandant odbrane Ajaksa nije odigrao ni minut.

Juve je pobedio na otvaranju sezone 1:0, ali De Lihtu ostaje gorak utisak.

- Prirodno, voleo bih da sam igrao, a na treningu ništa nije ukazivalo da neću biti u sastavu. Nisam očekivao da ću biti na klupi - rekao je iznenađeni Holanđanin posle meča.

- Naravno da poštujem odluku trenera, moram biti realan: tek sam stigao u Italiju, valjda je potrebno vreme da se priviknem. Defanzivci koji su igrali, Kjelini i Bonuči, dugo godina već imaju reputaciju najboljeg štoperskog tandema na svetu.

Svestan je De Liht da njegovo vreme tek dolazi...

- Moraću da se izborim za mesto kroz sezonu. Prvih pet nedelja bile su fizički naporne, ali primećujem da sam ojačao. Defanzivno, zahtevi nisu mnogo drugačiji od onih na koje sam navikao u Ajaksu, jer trener traži od nas da upijamo sve što kaže.  

I jezik je trenutno barijera De Lihtu, a zna se koliko je komunikacija među saigračima na terenu važna, nekad i od ključne važnosti za rezultat.

- Još se mučim sa jezikom, znam neke fudbalske termine, ali moram mnogo da popravim moj italijanski. Krenuo sam na kurs, idem pet puta nedeljno i zasad ide dobro.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Полетјела

    25. avgust 2019 | 17:14

    Голубица са Башчаршије??!!Шта ти сине конто бити стартер у Јувентусу??!!😃😃😃😃😃

  • kosmos

    25. avgust 2019 | 17:24

    Sari igra sa dva stopera nije kao ostali da nekad ubaci 3 jicu tako da velike utakmice ces igrati sa klupe jer sari je zadrt trener nece menjati nista.

  • Marko

    26. avgust 2019 | 05:15

    Dobar IGRAC, ali jezik i dva Diva u odbrani Juventusa su za sada Velika prepreka. Moras biti strpljiv Juve je Zakon.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA