≫ 

Voždovac izvršio veliku reorganizaciju u upravi kluba!

Reorganizacija kluba iz Zaplanjske ulice, koja se naslućivala od kraja protekle sezone, ovih dana dobila je svoj poslednji čin

  • 0
Jovan Damjanović Foto: MN Press

Odlukom Upravnog odbora, FK Voždovac je odlučio da se uzda u svoje kadrove i poveri im ozbiljnije funkcije.

Odlukom čelnika na poziciju generalnog direktora kluba stupio dosadašnji generalni sekretar, Miloš Mirković. Mirković je dugogodišnji poštovani sportski radnik, nekadašnji fudbaler sa iskustvom igranja u inostranstvu i nastupima za mladu reprezentaciju Jugoslavije, te nema sumnje da je funkcionisanje kluba povereno u prave ruke.

- FK Voždovac je u poslednjih nekoliko godina u velikoj meri unapredio funkcionisanje kluba na jedan viši nivo u svakom segmentu svog poslovanja. Postavljeni su novi kodeksi i standardi, tako da mi je izuzetna čast što mi je u ovom trenutku poverena tako važna funkcija u klubu. Mora se priznati da je svakako jedan od najvećih kvaliteta ovog kluba to što ulažemo velike napore kako bi svoje proverene dugogodišnje kadrove unapredili na više funkcije u klubu. Ja ću nastaviti da ulažem napor i znanje da klub nastavi da radi na postizanju još većih uspeha kako na sportskom tako i na organizacionom nivou. Nadam se da će svi opravdati očekivanja i na taj način omogućiti klubu da bude u samom vrhu našeg fudbala – izjavio je novi direktor kluba Mirković.

Na funkciju novog sportskog direktora postavljen je Jovan Damjanović, doskorašnji direktor omladinske škole FK Voždovac. Nekadašnji reprezentativac naše zemlje biće spona između stručnog štaba i Uprave i vodiće kompletan sportski sektor kluba.

Ovo mi je četvrta godina u klubu, za mene nema mnogo nepoznanica. Nastavljamo dalje sa ozbiljnim radom. Jasno mi je gde klub treba da bude i kako da izgleda. Želim evropski ambijent u klubu i da organizovanost kluba ispratimo igrama na terenu. Imamo ozbiljan igrački kadar i verujem da ćemo, kako vreme bude prolazilo, izgledati sve bolje i biti sve bliže ciljevima koje smo postavili pred sebe.

FK Voždovac Foto: MN Press

Već je vidljiva politika davanja šanse mladim igračima, a to se najbolje ogleda u tome što je u meču protiv Lučana za Voždovac debitovao i Luka Cvetićanin sa 16 godina, jedan od najvećih bisera srpskog fudbala među igračima rođenim 2003. godine.

Takođe, kapitenska traka poverena je Stefanu Purtiću (1997), koji je dete Voždovca, dok su Jovan Nišić i Strahinja Bošnjak standardni prvotimci i nose igru Zmajeva ove sezone.

- Kao što je i navedeno, klub je u potpunosti rešio da se osloni na svoje proverene kadrove, te su tako i upražnjene pozicije generalnog sekretara i direktora omladinske škole, popunjene upravo sportskim radnicima koji su već nekoliko godina deo FK Voždovac - navodi se na sajtu kluba.

Dosadašnji sekretar omladinske škole FK Voždovac, Nikola Radivojević, koji je u klubu godinama, od kada je klub dobio novo ruho modernizacijom infrastrukture, aktuelnom reorganizacijom kluba stupio je na funkciju generalnog sekretara kluba. Mesto direktora omladinske škole povereno je Slobodanu Živojinoviću, koji je obavljao funkciju koordinatora baze i bavio se najmlađim izdancima škole fudbala FK Voždovac.

VIDEO - Filip Stuparević: Odbio sam Zvezdu i Partizan, hoću u Premijer ligu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA