≫ 

Rekao sam Mihi da uz aut liniju ne mora da nosi masku: Doktor otkrio zašto je Srbin "za primer"

Dao je obećanje koje nije hteo da prekrši

  • 3
Siniša Mihajlović Foto: Printskrin Arena sport

Srpski trener i "kormilar" Bolonje Siniša Mihajlović vratio se uz aut liniju u nedelju kada je njegova Bolonja igrala, a lekari tvrde da to možda nije izolovani incident jer se Miha pokazao kao pacijent za primer.

Siniši je pre nekoliko meseci otkrivena leukemija koju je javnosti otkrio u julu, zajedno sa planom da odmah počne da se bori sa njom. Posle nešto više od mesec dana koliko je bio na terapijama, prvi put se vratio "u igru".

- U petak je bilo novih znakova poboljšanja pa sam mu rekao da se organizuje, mada sam rekao da ću konačnu odluku o dopuštanju ili zabrani da vodi meč doneti između subote i nedelje - rekao je doktor Mikele Kavo agenciji Ansa.

Prema njegovim rečima, Mihajlović je već u četvrtak pokazao odlučnost da se vrati uz teren. Doktor je morao da ga upozori zbog oslabljenog imunog sistema i boravku među velikim grupama ljudi.

- Moram da kažem da se pokazao kao neverovatan pacijent za primer. Uradio je sve što sam mu sugerisao, nikad nije odbio nijedan savet ili predlog. Nosio je zaštitnu masku kada je bio na stadionu ili u autu, ali mu jesam rekao i da je uz aut liniju na širokom prostoru rizik manji, pa da može da skine masku - rekao je Kavo.

Mihajlović je svojim igračima obećao da će biti uz njih na prvoj utakmici sezone, a za vikend Bolonju čekaju novi izazovi. Pitanje je hoće li Miha i tada biti uz svoje igrače, ali Kavo kaže da njegov dolazak na teren neće biti nemoguć i nadalje, pod uslovom da se poštuju precizni termini terapija koje stručnjaci odrede.

Da podsetimo, u njegovom povratku na klupu Bolonje, ona je remizirala sa Veronom 1:1.

VIDEO - Veliki promašaj prvog strelca Superlige

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sue

    26. avgust 2019 | 23:15

    DRAGI NAŠ MIHAJLOVIĆU, ŽELIM TI OD SVEG SRCA BRZO IZLEČENJE I POVRATAK NA TEREN!!! VRLO SI NAM DRAG. ŽIVEO TI NAMA DUGO, DUGOOOO....

  • Tuga

    26. avgust 2019 | 20:51

    Kako prazan pogled...

  • montenegringo

    26. avgust 2019 | 23:33

    Mene je strah da ovo pustanje iz bolnice nije nagovestaj neke tragedije. Drzi se miha bice utakmica povedi malo racuna o sebi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA