≫ 

Ministar policije se oglasio zbog Zvezdinog tenka i zabrinuo Delije!

Još nije poznato da li će maketa borbenog vozila moći da stoji tu navodi Stefanović, koji je rekao da će to utvrditi komunalni organi

  • 71
Nebojša Stefanović i Zvezdin tenk Foto ilustracija: Telegraf/Tanjug/Sava Radovanović/FK Crvena zvezda

Zvezdin tenk koji je postavljen ispred Marakane na platou kod severne tribine, izazvao je i reakciju ministra policije Nebojše Stefanovića, koga su novinari pitali šta misli o tom činu.

Stefanović je rekao da je u pitanju maketa tenka koja ima gusenicu i naglasio da je izvršena kontradiverziona pretraga i da ne postoji nikakvo minsko-eksplozivno sredstvo, municija, ili bilo šta drugo šta može da ugrozi živote.

- Radi se o nečemu što podseća na tenk, ima gusenice i neku maketu kupole. Ne radi se o nečemu što može ugroziti život. Tužilaštvo se izjasnilo da tu nema elemenata krivičnog dela. Da nema ničega što se radi po službenoj dužnosti. Policija više nema ni osnov za dalje postupanje. Na maketi ne postoji bilo šta što može fizički da ugrozi živote građana - rekao je Stefanović.

On je preneo da se Ministarstvo obratilio nadležnom tužilaštvo i da je o tome obavestilo i Vojsku Srbije.

- Tužilaštvo se izjasnilo da nema mesta za postupanje policije. Kao što znate od oktobra policija vodi istrage na osnovu naloga tužilaštva - objasnio je on, ali je donekle i zabrinuo Delije rekavši da komunalni organi treba da utvrde da li Zvezdin tenk može da stoji ispred Marakane, jer mora da se utvrdi da li maketa zauzima parking ili neku drugu vrstu površine, pa da deluju u skladu sa tim.

Na pitanja o večerašnjoj utakmici, Stefanović je rekao da ne očekije značajnije probleme i pozvao posetioce stadiona da navijačka strast ne naruši tu lepu sliku.

Meč između Zvezde i Jang Bojsa na programu je na Marakani od 21.00. U prvom meču je rezultat bio 2:2, pa crveno-beli imaju povoljan rezultat pred revanš, jer im je dovoljan i remi bez golova ili 1:1, da prođu u Ligu šampiona.

VIDEO: Vladan Milojević zna šta će tražiti od igrača za Jang Bojs

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Droga

    27. avgust 2019 | 14:04

    Ministre ukloni to , sta bi rekao da su to hrvati uradili ,

  • Eejj

    27. avgust 2019 | 13:59

    A sti da sklone tenk? Kome ti smeta bre? Ne ni slucajno! Ne klanjajte nikome! Nikog niste ubili,pretili i slicno! Hrvati slovo u nose javni na majcama ,kapama i sl... Pa nikom nista! Kome smeta tenk,to je kao i igracka koja se prodaje!!! Ne dirajte tenk!!!!

  • Novosadjanin

    27. avgust 2019 | 15:12

    Sklonite taj tenk,nije mesto takvim stvarima u sportu,dolaze i deca na stadion.sa ovakvim budalaštinama pravimo sami sebi štetu!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA