≫ 

Ko je nova zvezda Barse? Drugi najmlađi debitant, roditelji morali da mu daju dozvolu da igra!

Ubedljivo najmlađi posleratni debitant Blauagrane

  • 2
Ansu Fati Foto: Profimedia/ddp USA

Bez Lionela Mesija na terenu, ali sa možda novim vunderkidom La Masija Ansuom Fatimom. Momak poreklom iz Gvinee Bisao postao je drugi najmlađi debitant Barselone svih vremena sa 16 godina 9 meseci i 25 dana.

Utakmica drugog kola novog šampionata između Barselone i Betisa ostaće upamćena po preokretu i ubedljivoj pobedi od 5:2, ali ono po čemuće se u budućnosti više pamtiti ovaj meč je debi novog izdanka čuvene La Masije Asnua Fatia.

Vreme će pokazati da li je Barsa dobila novog ''crnog'' Mesija, ali se mladi fudbaler već upisao u istoriju kluba kao drugi najmlađi debitant svih vremena i najmlađi još od 1941. godine.

Ansu Fati Foto: Profimedia/Zuma Press

Samo 18 dana od Fatia bio je mlađi Martinez te 1941, sa 16 godina, devet meseci i sedam dana.

Sa druge pozicije pomerio je naše gore list Bojana Krkića Pereza koji je za Bluagranu debitovao sa punih 17 godina i 19 dana.

Zanimljivo je da je Mesi svoj debi dočekao sa 17 godina, tri meseca i 22 dana, i trenutno se nalazi na petom mestu ove tabele.

Nakon završenog meča Fati je ostao na terenu, nije želeo da ga napusti i da sa ostatkom ekipe ode u svlačionicu.

Hteo sam da uživam u atmosferi još malo - rekao je 16-godišnjak.

Cela porodica je bila veoma emotivna i euforična nakon debija. Otac nove mlade zvezde euforično je prokomentarisao debi svog sina.

- Ovo je najlepši dan u mom životu. Kada sam tokom nedelje saznao da je Ansu u ekipi, zaplakao sam.

Ipak, najveće priznanje i zadovoljstvo mladom fudbaleru pružio je njegov idol Lionela Mesi. Argentinac zbog povrede još uvek nije spreman da pomogne ekipi, ali je raširenih ruku sačekao svog naslednika posle utakmice.

Talentovani igrač je prešao iz Seviljine u Barseloninu akademiju 2012, a po rečima njegovog oca već su imali nekoliko ponuda od vrhunskih klubova kao iz Španije tako i iz engleske. Real Madrid je te 2012. nudio čak i bolje uslove od Barse ali...

- ... ljudi iz Barselone su nas lično posetili i uložili su više truda - rekao je otac.

Pošto se radi o maloletnom igraču, a utakmica La Lige se igrala u večernjem terminu (21h), Fatijevi roditelji morali su da daju pismenu saglasnost da tinejdžera puštaju da igra tako kasno.

(Filip Ištvanović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jaa

    27. avgust 2019 | 23:32

    Koja bre zvezda? Sta lupate! Tako je zvezda bio i krkic,i jos mnogi,pa niko nista ne uradi. Osim Mesija,niko od mladih u poslednjih 10 godina nije uradio nista. Mozda malo Buskets... kad napravi karijeru u narednih 3-4 sezone onda mozete da pisete da je zvezda. Najveceg talenta posle mesija im je uzeo PSŽ,16-ogodisnjeg Simonsa.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA