Agonija se završila: Mančester se napokon rešio Sančeza

Čileanac karijeru oživljava u Interu

  • 1

Od kada se preselio sa Emirata na Old Traford kao da više nije bio isti igrač. Uprava Mančester Junajteda gotovo od tog trenutka pokušava da se reši jedne od najskupljih investicija u istoriji kluba Aleksisa Sančeza. Posle mnogobrojnih neuspelih pokušaja, napokon se pojavio kupac voljan da isplati i klubu i igraču željene zahteve - Inter.

Završila se još jedna transfer saga! Kako je to prvi objavio Skaj sport, a potom preneli gotovo svi mediji iz Britanije i sa Apenina, Aleksis Sančez postaće novi igrač milanskog Intera.

FK Arsenal - FK Benfika, Alexis Sanchez, Bebe Foto: Tanjug/AP

Narednih godinu dana, tačnije 10 meseci, biće pozajmljeni igrač, za šta će Neroazuri Junajtedu platiti oko 6,5 miliona evra sa pravom otkupa na kraju sezone. Čileanac je pristao i na smanjenje plate kako bi oživeo posrnulu karijeru. U Interu će, kako prenosi Skaj, zaraditi u narednih godinu dana oko 5 miliona evra.

Dolazak u Milan se očekuje u sredu, ali jedan od najboljih krilnih napadača na svetu neće moći odmah da se stavi na raspolaganje treneru Konteu jer se još nije u potpunosti oporavio od povrede.

Biće zanimljivo koji će broj Sančez uzeti. Skoro celu karijeru nosio je broj 7, a taj broj je dodeljen Mauru Ikardiju kojem je oduzeta devetka. Moguće je da će Argentinac drugi put u kratkom periodu ostati bez broja na dresu.

Čile - Australija, Aleksis Sančez, SP Foto: AP/Tanjug

Za dve sezone u dresu Crvenih đavola Sančez je odigrao 45 utakmica na kojima je postigao samo pet golova.

Sančez je eksplodirao u sezoni 2010/2011 kada je u dresu Udenezea postigao 12 golova uz 10 asistencija posle čega je usledio transfer u Barselonu od 26 miliona evra. Za "Blaugranu" je odigrao 141 utakmicu i postigao 47 golova uz 35 asistencija.

Na "Kamp Nou"  je ostao tri sezone, usledio je prelazak u Arsenal za 42,5 miliona evra. Tu se zadržava četiri sezone i igra verovatno i fudbal života jer je na 166 utakmica postigao 80 golova i 45 puta asistirao.

Čileanac će se u Interu pridružiti Romelu Lukaku u koji je nedavno prešao iz Junajteda u Inter.

Prelazni rok u Italiji se zatvara 2. septembra, a očekuje se dolazak još levog beka Fiorentine Kristijana Biragija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivan

    29. avgust 2019 | 16:18

    Ne secam se da je iko oziveo karijeru u Interu.... :) Ovde su mnogi genijalci propadali

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA