≫ 

Partizanov tim za Molde: Savo računa na sve igrače, Natho ponovo vreba sa klupe!

Promena se očekuje u veznom redu, gde će mlađanog Filipa Stevanovića zameniti Takuma Asano

  • 28
FK Partizan Foto: Telegraf.rs

U najvažnijem meču u sezoni, meču koji donosi plasman u grupnu fazu Lige Evrope, sampouzdanje, novac, samim tim i mir i stabilnost na svim nivoima, Partizan može da računa na najjači sastav i to je svakako možda i najbitnija stavka pred revanš sa čvrstom ekipom Moldea.

Crno-beli su pre sedam dana imali priliku da vide sa kim imaju posla, a sutra će na gostujućem terenu (19.00) pokušati da odbrane beogradski kapital i načine korak koji će celom klubu doneti veliko olakšanje.

Savo Milošević je u Norvešku poveo ono najbolje čime Partizan trenutno raspolaže. I, po sopstvenom priznanju, a ako izuzmemo male probleme koje je Sejduba Suma imao sa bolovima u mišiću, kompletan igrački kadar je zdrav, odmoran i sposoban da iznese teret teškog revanša sa Moldeom.

Bibras Natho Foto: Marko Jovanović

Za razliku od beogradskog duela, Milošević ovoga puta na raspolaganju ima spremnijeg i za sedmicu uigranijeg Bibrasa Natha, koji je u Humskoj dobio određenu rolu u drugom poluvremenu meča i upravo bio tas na vagi koji je na kraju prevagnuo na stranu Partizana.

Izraelac ni ovoga puta neće na teren od prvog minuta, jer je i sam dva dana pred meč priznao da mu nedostaje još dve sedmice da bude na sto odsto mogućnosti, ali će sigurno ponovo biti sposoban da pomogne kada to bude najpotrebnije.

Što se ostatka tima tiče, trener crno-belih sigurno neće improvizovati i vršiti “rezove”, bez obzira što je bio izuzetno nezadovoljan prvom utakmicom. Jer, čak i kada nije odigrao na očekivanom nivou, tim iz Humske je pokazao karakter i preokretom došao do važne pobede i zalihe od jednog gola, koja će u sutrašnjem duelu doneti, ako ništa, makar psihološku prednost.

Strahinja Pavlović Foto: Nikola Tomić

ODBRANA KONAČNO KOMPLETNA

Takođe, činjenica da je veče pred put u Norvešku Strahinja Pavlović rešio status sa Laciom i ostavio iza sebe tri stresna dana u Rimu, može da raduje Miloševića, jer njegovim i povratkom Bojana Ostojića među prvotimce, Partizan dobija mir i stabilnost u poslednjoj liniji, što može da bude od presudnog značaja.

Pored pomenutog tandema centralnih defanzivaca, bekovske pozicije će pokriti takođe standardni Nemanja R. Miletić i Slobodan Urošević, pa će kapiten Vladimir Stojković, koji je bio na visini zadatka u prvoj utakmici ispred sebe imati “zid” sa kojim se najbolje razume.

Iako je muku mučio sa čvrstim Norvežnima pre sedam dana i možda prvi put počeo da se povija u smeru koji je iznervirao Miloševića, vezni red Partizana će u revanšu dobiti priliku da popravi utisak i pokaže da je partija u atmosferi “magnovanja”, pred decom koja su zamenila prave navijače, bila ništa drugo do slab dan.

Otuda se očekuje samo jedna promena i to na levom krilu, gde će, za razliku od prve utakmice, na teren od prvog minuta Takuma Asano, dok će se mladi Filip Stevanović preseliti na klupu za rezervne igrače.

Sve ostale pozicije biće popunjene proverenim igračima i to Sašom Zdjelarom i Aleksandrom Šćekićem na poziciji zadnjih veznih, Zoranom Tošićem na desnom krilu, te Sejdubom Sumom u ulozi organizatora igre.

Bez obzira na gaf sa mobilnim telefonom, i Umar Sadik će dobiti svoju priliku za iskupljenje, uz očekivanje da pruži igru kao u dvomeču sa Malatijomspor, kada je sa mnogo kvalitetnijim igračima od norveških dobio i bitke i rat. Izdanje iz prvog duela sa Moldeom bilo je za zaborav i teško je verovati da može da se ponovi.

VIDEO - Tumbaković nije pozvao nijednog Igrača Partizana i imao je objašnjenje za to

(Z. Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • YYY

    28. avgust 2019 | 20:18

    Komsije, zelim vam svu srecu sutra, da zajedno gledamo nasa dva kluba u Evropi ove jeseni.

  • MarkoSS

    28. avgust 2019 | 19:48

    OPET OVO DRVO U NAPADU.

  • Hogar

    28. avgust 2019 | 20:02

    Sadik nema pojma a onaj što ga doveo još manje!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA