≫ 

Partizan je u Ligi Evrope: Nebeski skok Miletića spasio crno-bele u Norveškoj! (VIDEO)

I ove sezone crno-beli će biti u grupnoj fazi drugogo po redu fudbalskog takmičenja Evrope

Nemanja Miletić Foto: Marko Jovanović

Fudbaleri Partizana , uspeli su da se plasiraju u grupnu fazu Lige Evrope pošto su, posle pobede od 2:1 u Beogradu, odigrali 1:1 u revanšu sa Moldeom. 

Od samog starta crno-beli su napali gol rivala, pa je prvu veliku šansu propustio Zoran Tošić u 5. minutu. Asano je proošao po desnoj strani, vratio loptu ka Tošiću koji snažno šutira. Ipak, golman Kraniks uspeo je da odrbani ovaj udarac. Nova prilika za Partizan viđena je samo 6 minuta kasnije. Sadik je sa desne strane pronašao Zdjelara koji je snažno šutirao u donji desni ugao, ali bez konkretnijeg učinka.

Do kraja poluvremena Molde se oslobodio pritiska i napao gol srpskog tima. U jednoj od situacija mogli su i do gola jer je Hestad je imao priliku da proigra Bolija koji je na levoj strani bio potpuno sam. Ipak, usledio je neprecizan pas pa je rezultat ostao nepromenjen.

FK Partizan Foto: Telegraf.rs

U nastavku je Molde očekivano zaigrao mnogo ofanzivnije. Iako nije uspevao da dođe do ranog vođstva kao što su želeli, konstantno su vršili pritisak na odbranu crno-belih. Sa druge strane, gostujući fudbaleri strpljivo su čekali svoju šansu.

Ipak, u 71. minutu Molde je izveo slobodan udarac sa desne strane. Lopta se odbila o živi zid i došla do Džejmsa koji pogađa za 1:0.

Do kraja, crno-beli su imali 18 minuta za preokret. Delovalo je da će crno-beli teško do preokreta. Ipak, u 80. minutu, Tošić je, posle kornera, poslao visoku loptu do Nemanje Miletića koji je bio najviši u skoku i loptu odlično zahvatio glavom  i pogodio. Dovoljno za remi vredan plasmana u Ligu Evrope.

Molde je imao priliku da postigne novi gol na susretu, ali je u 85. minutu posle doličnog udarca Stojković spasio mrežu Partizana.

SASTAVI:

Partizan: Stojković, Miletić, Ostojić, Pavlović, Urošević, Zdjelar, Šćekić, Asano, Z.Tošić, Suma,  Sadik

Molde: Kraniks, Haugen, Foren, Gabrielsen, Haraldsen, Husein, Aursnes, Hestad, Volf, Boli, Džejms

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dejan

    29. avgust 2019 | 21:23

    Zašto svaki naslov posle uspeha Partizana počinje sa ovaj/onaj spasio Partizan. Pa, budimo realni, jedini koji je ovde nekoga spasio je golman Moldea koji je u tri-četiri navrata spasio svoj tim. Činjenica je da Partizan nema napadača, da ima problema u napadu, ali i da je bolji tim od Moldea. Zašto ne napisaste posle Švajcarske Borjan spasio Zvezdu. Ajde ljudi, i Zvezda i Partizan su srbski klubovi i stvarno je sramota da pravite toliku razliku u izveštavanju posle njihovih uspeha. Budimo realni. Pišu se hvalospevi o Zvezdi a dobili su dve od osam utakmica u Evropi ove godine. Igraju momci dobro, ali realno, i sreća ih je pogledala, zaslužili su zalaganjem. Dajte samo malo više realnosti u izveštajima.

  • Boža zemunac

    29. avgust 2019 | 20:57

    Bravo " grobari ". Živela Srbija. Pozdrav od Zvezdaša.

  • CZV

    29. avgust 2019 | 20:55

    Bravo partizan....cestitam!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA