≫ 

Partizanov gol stigao iz nacrtane akcije: Ovako su crno-beli do tančina isplanirali mat za Molde

Crno-beli izveli akciju iz "udžbenika" stručnog štaba i ostavili igrače Moldea zbunjene

  • 15
Miletic akcija za gol Foto: Telegraf/Partizan.rs/Miroslav Todorović

Izjednačujući gol Partizana iz prekida u meču sa Moldeom vredan je nekoliko miliona evra, jer je klubu iz Humske doneo plasman u Ligu Evrope. A nije bio ni plod slučajnosti, niti sticaja okolnosti, već isključivo uigrane akcije, koja je pripremana, čak i nacrtana u pripremi utakmice.

Crno-beli su u duelu sa Norvežanima primenili nekoliko ideja posle prekida i malo je nedostajalo da već u prvom poluvremenu Bojan Ostojić pogodi mrežu na centaršut iz kornera Sejdube Sume sa leve strane.

U nekoliko navrata su se Norvežani dobro odbranili, a onda su crno-beli "pozvali" akciju koja je bila “nacrtana” za Nemanju R. Miletića. Korner je sa desne strane maestralno izveo Zoran Tošić, čiji zadatak je bio da pogodi zonu na petercu.

Miletić se u tom trenutku izvukao na drugu stativu, gotovo kod gol-aut linije, a zatim sačekao da mu Aleksandar Šćekić napravi blok. Tošić je bez greške pogodio centaršut, Šćekić takođe zadržao čuvara, a Miletić kretnjom stigao na pet metara i ostao sam "kao duh".

Usledio je skok, trzaj, ostalo je istorija...

VIDEO: Gol Miletića za 1:1 i prolaz Partizana u Ligu Evrope

(Z.I.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kiza i Komina

    30. avgust 2019 | 11:58

    Ko je igrao fudbal shvata da su to uigrane akcije. Na malom fudbalu blokovi se jos vise upotrebljavaju kod izvodjenja kornera, ali sve vise i na velikom. Normalno, sve zavisi od mnogo pratecih okolnosti. Prvo onaj koji centrira mora da pogodi pravo mesto. Golman takodje mora da bude kratak ili blokiran. Drugi defanzivac (koji je cuvao Scekica) ne sme da prepozna akciju, jer on treba da odradi preuzimanje Miletica. Blokovi su uvek na ivici faula i svi pomalo koriste ruke, treba naci pravu dozu inteziteta u bloku da ne bi bio sviran faul... itd. itd.... Uglavnom bravo za akciju.

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆⚽⚽⚽

    30. avgust 2019 | 10:29

    Њима око 5, нама око 25 милке...сасвим у складу према вредности и имену клуба...

  • Darko

    30. avgust 2019 | 11:45

    Sva sreca pa nije bilo VAR/a inace bi dosudili faul u napadu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA