≫ 

Nova bomba zagrebačkog Dinama: Stiže novi Maksimir!

Euforija zbog Lige šampiona ili realna priča za novi stadion?

  • 7

Već godinama je stadion zagrebačkog Dinama u lošem stanju. Od trenutka kada su ambiciozno krenuli u rekonstrukciju Maksimira i sklanjanje atletske staze, na tome je sve i stalo, a zdanje je nastavio godinama da propada.

Nije pomoglo ni to što je Dinamo već godinama redovni član grupne faze LŠ ili LE. Rezultatski, navijači su zadovoljni, ali infrastrukturaolno nikako.

Međutim, kao ''grom iz vedra neba'' u javnosti se pojavio predsednik Modrih Mirko Barišić koji je nagovestio novi stadion.

Uskoro ćemo imati važan razgovor. Dinamo ostaje na Maksimiru. Sadašnji stadion se ruši i gradi se novi - sa ovim rečima Barišić je počeo da golica maštu navijača:

- Ako grad neće sam da bude investitor, mi smo spremni da budemo partneri. Ako grad ne može, a mislim da hoće i može, mi krećemo sami u to. Stadion moramo da izgradimo. Gradi se celi kompleks, gradi se atletski stadion Svetice, podzemna garaža. Sadašnji Maksimir definitivno rušimo i gradimo novi - objasnio je Barišić.

Samo ulaskom ove godine u grupnu fazu Lige šampiona Dinamo je, kao i svaki drugi klub inkasirao oko 20 miliona evra, a na to će tek stići novac od TV prava, ulaznice, marketinške akcije...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Trta

    31. avgust 2019 | 09:15

    Dzaba stadion kada je prazan...

  • Jeretik

    31. avgust 2019 | 09:07

    Na Balkanu ista priča smara , za radnike nema para, evo hleba i igara.

  • Putin R.S

    31. avgust 2019 | 00:46

    Da je Zvezda zaradila tolike pare od transfera kao sto ste vi u pislednjih 10 godina i igranjem u LS mi bi izgradili 3 stadiona sami bez ikoga.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA