Promena napadača u Romi: Balkanski tandem napada Ligu šampiona

Nikola Kalinić in, Patrik Šik out

  • 0

Odlične partije pružao je Nikola Kalinić kada je stigao u Italiju. Fiorentina mu je bila odskočna daska, ali taj skok je bio u provaliju. Nakon lošeg perioda u Milanu i Atletiko Madrida Hrvat se vratio na čizmu da u dresu Rome oživi karijeru.

Strmoglav pad je verovatno krunisan odbijanjem da primi medalju na svetskom prvenstvu kada je reprezentacija Hrvatske postala vicešampion sveta a on na samom startu šampionata napustio ekipu jer nije želeo da sedi na klupi.

Pokušao je Čolo Simeone da ga oživi u Atletiku ali pokušaj je bio neuspešan. Ipak, Roma i dalje veruje u 31-godišnjeg napadača pa ga je tako pozajmila od Jorgandžija za 2 miliona evra sa opcijom otkupa.

Atletiko ga je platio Milanu 14,5 miliona evra, što je znatno manje od 22,5 za koliko su ga Rosoneri doveli iz Fiorentine.

Naredne sezone ako se pokaže u Romi Vučica će moći da ga otkupi za svega devet miliona evra.

Sa druge strane Olimpiko je napustio Patrik Šik koji se preselio u Bundes ligu, tačnije u Lajpcig. Dres nemačkog kluba nosiće narednih godinu dana kao pozajmljeni igrač. Lajpcig je Romi platio 3,5 miliona evra za pozajmicu, a na kraju sezone će moći da ga otkupa za 29 miliona.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA