≫ 

Tumbaković pričao o dva puta, pa o Srbima kao evropskim Brazilcima: Moramo da vratimo taj status!

Ambicija je velika pred novi početak

  • 6

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Ljubiša Tumbaković, pred utakmice protiv Portugalije i Luksemburga u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020, izjavio je da njegov tim dobrim igrama i rezultatima želi da povrati veru i stari status.

- Bilo bi mi veliko zadovoljstvo da napravimo rezultat, napravili smo programsku aktivnost za ovaj period u štabu,  to je u velikoj meri posledica cilja koji je postavljen, na nivou Saveza na početku kvalifikacija. Imamo dva puta, ono što možemo da uradimo danas da ne ostavimo za sutra, on je baziran na prva tri termina, u septembru, oktobru i novembru. Idemo stepenik po stepenik, prvi je taj septembarski termin, program čine Portugal i Luksemburg, dve potpuno različite utakmice sa određenim  psihološkim opterećenjem i rasterećenjem - rekao je Tumbaković.

Srbija prvo u subotu čeka Portugalce, tri dana kasnije se igra protiv Luksemburga na gostovanju.

- Prvi meč je meč protiv aktuelnog prvaka  Evrope i Lige nacija. Sa svim svojim individualnim potencijalima, imaju borbenost, angažovanje... Pokušaćemo da uhvatimo zalet za naredne četiri utakmici, da lakše dođemo do rezultata. Luksemburg ima svoje opterećenje, taj meč nosi tri boda baš kao Portugal. To nosi opterećenje, želja da budemo zadovoljni posle ovog termina.

Bilo je reči čak i o potencijalnom porazu...

- Ako izgubimo od Portugalije nije smak sveta, hoću da se borimo. Ne bi bilo dobro da da ne uradimo sve da obradujem narod, jer igramo za državu i moramo da pokažemo profesionalnost i disciplinu. Prevaziđeno je da smo "evropski Brazilci", već samo talentovana nacija koja mora mnogo da radi kako bi vratila taj status - dodao je Tumbaković.

Aleksandar Kolarov Foto: Telegraf.rs



Novi selektor Srbije je u među "Orlove" vratio Luku Milivojevića i Matiju Nastasića, koji su bili u sukobu sa prethodnikom Mladenom Krstajićem.

- Svako od nas kolega trenera donosi neke karakterike. Mislim da, pored svih elemenata, discipline, profesionalnosti, želje, htenja, potrebno je jedinstvo. Zato sam hteo da zovem najbolje igrače, ali i one koji će da čine pravi tim. Ekipu ne čini pojedinac, ako iskoči onda može da poremeti odnos i naruši rezultat. Oni koji nisu bili sada su sa nama mogu da se prilagode.

Tumbaković priznaje da nema psihološko opterećenje pred susret sa aktuelnim prvakom Evrope.

- Svesni smo kvaliteta Portugalije, ali smo svesni i našeg. Raduje me izjava, otresitost i odlučnost kapitena Kolarova da možemo ako verujemo.

Prema njegovim rečima pripremu utakmica puno je poremetila povreda Nemanje Maksimovića.

- I pre nego što sam preuzeo Srbiju jako sam cenio njega, zbog odnosa i prikazanog na terenu. Ipak, nadamo se da ćemo se prikazati u pravom svetlu - zaključio je on.

Iz FSS-a su poručili da je prodato već 20.000 ulaznica za duel sa Portugalijom u subotu i da očeluku pune tribine stadiona "Rajko Mitić".

VIDEO - Kolarov: Povređenih nema, uvređeni me ne zanimaju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dovla

    2. septembar 2019 | 18:55

    A da li se zna na kom kanalu je prenos utakmica?

  • marko

    2. septembar 2019 | 18:38

    Meni samo nije jasno zasto kad se prica o reprezentacijama poput Portugala svi nasi a mislim na trenera i igrace pricaju u stilu oni su jaki ali mi igramo nasu igru imamo kvalitet itd,kad cemo shvatiti da smo u rangu Bugarske,Makedonije i slicnih i lepo kazemo pokusacemo da se borimo i da ne obrukamo naciju i navijacima bi bilo lakse,ne ovako nas loze da mislimo kao imamo sanse a mi se mucimo sa Farskim ostrvima i slicnima,lepo recite mi smo banane i onda nista necemo ni ocekivati jer realno to i jesmo po imenima ne ali po igri zadnjih 10 go svakako da da!!!

  • Djura

    2. septembar 2019 | 19:59

    Samo da i tebi vidimo ledja. Idi treniraj komsije

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA