≫ 

Milivojević o ''skidanju kape'' Zvezdi, onom razgovoru sa Tumbakovićem, Ronaldu i Portugalcima...

Vezista Kristal Palasa razgovarao sa medijima u Staroj Pazovi

  • 2
Luka Milivojević, Fudbalska reprezentacij Srbije, okupljenje, Stara Pazova, Fudbalska reprezentacija Gruzija, kvalifikacije za Svetsko prvenstvo, Rusija 2018 Foto: Marko Todorović

Posle godinu dana pauze i onog nesporazuma sa Mladenom Krstajićem na Svetskom prvenstvu u Rusiji, Luka Milivojević je ponovo zadužio opremu fudbalske reprezentacije Srbije.

Nasmejan i raspoložen, kakav je skoro uvek i bio, kapiten Kristal Palasa je deo slobodnog vremena proveo u razgovoru sa novinarima pred mečeve sa Portugalijom i Luksemburgom 7. i 10. septembra.

Na prošlost nije želeo da se osvrće, želi da gleda u budućnost.

- Lepo je što sam ponovo u dresu Srbije. Drago mi je što ću moći da pomognem reprezentaciji i u suštini ne postoji lepši osećaj nego igrati za svoj narod - počeo je Milivojević.

Na pitanje da li se nešto promenilo, Milivojević je rekao:

Fudbalska reprezentacija Srbije Foto: Tanjug/AP

- Promenile su se svlačionice, sad su veće, sredili su ih (smeh). To je razlika. Promenio se i selektor, a momke generalno sve znam. Što se tiče poziva Tumbakovića i Matijaševića za razgovor, nisam se iznenadio. Očekivao sam poziv od njih. Usledio je, pričali smo, bilo je dosta pozitivno. Ja sa njima nikad nisam radio i ne mogu generalno da pričam nešto na tu temu, ali, eto, imaću priliku da sarađujem sada. Nadam se da će biti sve u redu.

- Što se tiče odluke da se vratim, nikakve odluke nisam donosio nijednog trenutka. Imali smo sastanak gde smo stvari postavili na svoje mesto. Da se zna šta i kako. U suštini, niti sam prelamao, niti pustio da prenoći. Jednostavno, svima je sve bilo jasno.

Osvrnuo se Milivojević i na eventualne garancije da će igrati u prvoj postavi ako se vrati.

- Iskren da budem, ja to ne bih ni voleo. Na osnovu čega će meni neko garantovati da moram da igram? Ja to moram da zaslužim svojim nastupima kroz reprezentaciju i u suštini danas u profesionalnom fudbalu, osim nekolicini igrača, nikom mesto nije zagarantovano. Niti sam tražio da sigurno igram niti bih voleo - rekao je Milivojević i dodao:

Luka Milivojević, Ljubiša Tumbaković Milivojević u razgovoru sa Tumbakovićem Foto: fss.rs

- Pa, opet... Koliko nas ovde ima igrača? Svi očekuju da će dobiti neku svoju šansu. ja se spremam kao da ću igrati, a selektor neka odluči šta je najbolje za reprezentaciju.

Po povratku Milivojevića u nacionalni tim, javila se i dilema ko će biti eventualan izvođač penala - on, Tadić ili Mitrović.

- Nismo pričali o tome. Sa Mitrom jesam pričao na temu penala, jer živimo 10-15 minuta jedan do drugog. Generalno je veliki pritisak pred izvođenje. Treba biti koncentrisan. Ti penali dođu sa iskustvom, a iskustvo su golovi koje daješ sa bele tačke. Meni je sada mnogo lakše nego pre tri godine, jer sam dosta njih šutirao u međuvremenu. Ali mi opet ne garantuje da ću dati gol. Ja imam samo iskustvo prilikom pristupa tog penala.

Milivojević će protiv Portugalije voditi veliku borbu na sredini terena. Možda i ključnu, jer se odatle distribuiraju lopte za Kristijana Ronalda - najboljeg igrača gostiju.

- Ima tu svega. Mislim da cilj ne treba da bude zaustavljanje Ronalda. Treba zaustaviti ceo kolektiv. Ako zaustavimo taj njihov kolektiv, onda ćemo moći nešto da uradimo. Da probamo da uništimo njihivu igru, ali s druge strane da se nametnemo našom igrom. Biće teško, oni su aktuelni evropski prvaci i osvajači Lige nacija, ali i mi moramo poštovati sami sebe. Imaju oni tu Bernadra Silvu, i Nevesa koji će možda da da loptu za taj gol, i Karvalja i centarfora i bekove... Oni su i kao kolektiv generalno jaki, indicidualno i da ne govorim. Ali, ponavljam, moramo da ih zaustavimo kao kolektiv. Jer, to je njihova prednost.

Luka Milivojević Luka slavi gol za Palas Foto: Guliver/Ian MacNicol/Getty Images

Sa njegovim, ali i povratkom Nemanje Matića, Srbija će protiv Portugalije igrati praktično u najjačem sastavu. Pitali smo milivojevića koliko to može da utiče na publiku da stadion bude puniji.

- Mislim da može da utiče, ali generalno nam treba vremena da napravimo nešto. Mi smo ovde već dva dana i imamo pet dana do utakmice. Nije to dovoljno vremena, da se svi mi skupimo, da se pripremi sve vrhunski. Ali generalno imamo prednost što se svi već znamo. Na selektoru je da nametne neki stil koji mi moramo da pratimo, da ispunjavamo zadatke. Nadam se da će narod prepoznati da idemo kao nekoj pozitivi, ali sve vuku rezultat. Ako imaš rezultate, sve je lako - rekao je Milivojević i dodao:

- Šta god ja rekao, to ništa neće da promeni. Imam neka svoja očekivanja i želje šta bi voloe da bude, ali moram da gledam na to šta bih ja mogao da doprinesem. A šta će biti na tribinama - na to ne mogu da utičem. Naravno da bi svi voleli da stadion bude pun, ali taj pun stadion bi trebalo i zaslužiti. Isto tako, mi smo pre godinu dana igrali SP. Fali nam taj kontinuitet igranja na velikim takmičenjima. To je nešto što će vratiti publiku.

Tokom priče o atmosferi i Marakani, Milivojević je priznao i da je pratio utakmice Zvezde u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Luka Milivojević Milivojević u duelu sa Mitrovićem iz vremena kada su igrali za Zvezdu i Partizan Foto: MN Press

- Kako nisam, naravno da sam pratio. Ovom prilikom želim da im čestitam na ulasku u LŠ. To je, po meni, jedan nerealan uspeh, da tri puta zaredom uđu u grupnu fazu nekog evropskog takmičenja. To što radi rukovodstvo Zvezde, trener i stručni štab, igrači... to je nešto za šta im treba skinuti kapu i mislim da je to ta euforija koja privlači publiku na stadion.

Dodao je i da će se potruditi da gleda crveno-bele uživo, kao i za koga će navijati u duelu dva bivša kluba - Zvezde i Olimpijakosa.

- Gledao sam protiv Arsenala, nadam se da ću opet imati vremena da odem na utakmicu. Daću sve od sebe da gledam utakmicu. Što se tiče srca, biće Zvezdino definitivno, ali sam i u Olimpijakosu proveo lepe trenutke. Iskren da budem, nisam srećan što su te dve ekipe u grupi. Ali normalno, ja sam Srbin i zvezdaš od rođenja. To je nešto što ne može da se promeni.

Za kraj, Milivojević se kratko osvrnuo na Kristal Palas.

- Nije nam bio dobar raspored ove četirti utakmice, uzeli smo sedma bodova što je za nas odlično. Daje nam na samopouzdanju. Vratili su se i neki bitni igrači i mislim da će ove sezone biti sve ok. Što se tiče eventualnog transfera, do mene to nije dolazilo. Ja sam sve prepustio menadžeru i klubu. Bilo je malo nezgodno, jer sam ulazio u poslednju godinu ugovora. U fudbalu je malo nezgodno kada uđeš u poslednju godinu, svašta se dešava... Meni je cilj bio da, ako stigne neka vrhunska pobeda, da sednem sa klubom. Ukoliko ne, da se onda produži ugovor. Koliko ja znam, vrhunsku ponudu nisam dobio i produžio sam ugovor - rekao je Milivojević.

VIDEO: Ljubiša Tumbaković za Telegraf: Zašto se osećao kao gubitnik, kako je vratio Milivojevića u tim

(M. Marić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 🧻

    3. septembar 2019 | 15:46

    Kaže treba skinuti kapu a on nije skinuo kapu u Zagrebu- Bravo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA