≫ 

Lazar Marković potpisao za Partizan! (FOTO)

Klub iz Humske ipak reagovao u poslednji čas

Lazar Marković Foto: Privatna arhiva

Nekadašnji fudbaler Partizana Lazar Marković vratio se u Humsku, posle dugog perioda potrage za klubom.

Delovalo je da će Partizan zatvoriti letnju pijacu bez napadača, posle odlaska Ognjena Ožegovića, ali se to ipak neće dogoditi. U Humsku se, posle nekoliko pokušaja, vratio Lazar Marković i potpisao ugovor na tri godine! Fudbaler je logično bio slobodan na tržištu, pa nije bilo prepreka da se posao realizuje.

Dakle, Bešiktaš, nije Dinamo Zagreb, nije Crvena zvezda, iako je poziv sa stadiona Rajko Mitić uredno poslat, već se Marković posle godine lutanja odlučio za Partizan, klub u kome je odrastao, stasao i napravio milionski transfer u Benfiku.

Lazar Marković, FK Liverpul Foto: Guliver/Lynne Cameron/Getty Images

Od 1. jula Marković je posle raskida saradnje sa engleskim Fulamom bio u pregovorima i na meti mnogih klubova, ali je čekao sredinu gde će moći da igra i oživi karijeru. Partizan je pokušao na početku leta, pokušao i tokom jula meseca, dok je ekipa bila na pripremama, ali tada nije bilo dogovora.

Ipak, kockice su se složile u tesnacu i za Partizan, koji je odlaskom Ožegovića ostao beuz napadača i za Markovića, kome je po isteku prelaznog roka u Evropi ponestalo boljih rešenja.

Večeras u kasnim satima fudbaler se ponovo obreo na stadionu u Humskoj i započeo pregovore sa čelnicima, da bi na kraju dogovor i to dugoročni!

Lazar Marković, Fudbalska reprezentacij Srbije, okupljenje, Stara Pazova, Fudbalska reprezentacija Gruzija, kvalifikacije za Svetsko prvenstvo, Rusija 2018 Foto: Marko Todorović

OD LIVERPULA KRENULO NIZBRDO

Rekosmo već, Marković je dete Partizana, pošto je još u mlađim selekcijam,a stigao u Humsku sa bratom Filipom, koji je isprva bio primarna meta Omladinske škole crno-belih. Međutim, kasnije je fokus usmeren na mlađeg brata, koji je, kao član generacije rođene 1994. godine, debitovao kod Aleksandra Stanojevića u prvom timu.

Već posle nekoliko meseci, zbog neverovatne brzine i predispozicija prodat je Investicionom fondu Pinija Zahavija za 7.000.000 evra, posle čega je ostao u Humskoj kao pozajmljen fudbale, da bi ga Izraelac ubrzo preprodao Benfiki za 10.000.000 evra.

Lazar Marković Foto: AP/Tanjug

Karijera napadača u Lisabonu je tekla sjajno, posle samo godinu dana, kao jednog od najboljih igrača tima sa “La Luža” otkupio ga je Liverpul za neverovatnih 25.000.000 evra.

Ipak, engleski fudbal mu nije “legao”, nije dobijao priliku da su usledile pozajmice u Fenerbahče, Sporting iz Lisabona, Hal i Anderleht, koji je prošloga leta želeo i da ga otkupi, ali je problem izbio poslednjeg dana prelaznog roka sa platom igrača.

Usledila je zatim pauza, i ga potom Aleksandar Mitrović preporučio čelnicima Fulama. Ta priča ipak nije dugo potrajala, pa je Marković već posle šest meseci raskinuo ugovor i postao slobodan agent na tržištu.

Partizan je želeo Markovića u minula dva prelazna roka, bio uporan u nameri da ga angažuje, pa se upornost i isplatila.

VIDEO: Majstorija Sadika za izjednačenje na meču Partizana i TSC

(Z. Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Floyd

    3. septembar 2019 | 22:35

    Žao mi je grobari ali mislim da ste pogrešili.Ovog niko nije hteo,ali baš niko.Nigde ništa nije pokazao a sad vam dolazi da "oživi" svoju "karijeru" i da zauzme mesto onom malom Stevanoviću koji je neverovatan talenat i potencijal ! Bolje da ste uzeli nekog rasnog sidraša ! Jbg !

  • Peđa

    3. septembar 2019 | 22:16

    Čovek već 5 godina ne zna ni kako se zove, kamoli da ozbiljnije igra fudbal....

  • PFC

    3. septembar 2019 | 23:12

    Ovaj će da puni gance samo tako :D Dobro došao Lazare !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA