Mitrović: Zvezdina igra može da bude uzor i Srbiji, Portugalcima je u krvi da budu malo ''prljavi''

Prvi špic Orlova smatra da te partije crveno-belih pred svojim navijačima mogu da budu pokazatelj nacionalnom timu kako da se igra protiv jačih timova

  • 15

Ako nešto može da raduje navijače Srbije pred meč protiv Portugalije u subotu (20.45 minuta, Nova S), osim povratka Luke Milivojevića u nacionalni tim, jeste i odlična golgeterska forma prvog napadača Aleksandra Mitrovića.

Popularni Mitar je već dao pet golova u Čempionšipu i sa velikom dozom samopouzadanja čeka utakmicu protiv Kristijana Ronalda i ekipe.

Lepo je doći sa golovima u nogama na okupljanje reprezentacije. Najbitnije je da se uigramo što bolje ovih dana i da protiv Portugala ostvarimo dobar rezultat. Ako ekipa igra dobro, golovi će opet doći - rekao je Mitrović na početku razgovora sa novinarima, a potom se osvrnuo na reči Nemanje Matića da je pobeda i te kako izvodljiva:

Rusija 2018, Portugalija, Španija Srbiji najveća opasnost preti od Ronalda Foto: AP/Tanjug

- Što nije? Igramo pred našim navijačima, mislim da je pobeda primarni cilj. Što bismo razmišljali drugačije sa ovom ekipom na domaćem terenu? Na punoj Marakani? Mislim da je logično da svi tako razmišljamo. Pokazali smo da sa njima može da se igra, da imaju i oni slabe tačke. Mislim da će utakmica biti slična kao u Lisabonu, sigurno će biti teško. Imaju mnogo dobrih pojednaca, na vrhuncu karijera, u najboljim klubovima Evrope. Imamo i mi svoje adute, dobru ekipu, novog selektora i igramo kod kuće što je najbitnije pred našim navijačima.

- Biće sigurno i tih malih provokacija s njihove strane. Njima je to u krvi, da su malo "prljavi". Ali Bože moj, odgovorićemo kako treba na provokacije, i mi smo spremni. Biće lepa, velika utakmica, pred našim navijačima na Marakani, treba iskoristiti to i da vratimo ljude na stadion, i da ostvarimo dobar rezultat za nas.

''ZNAM KOLIKO JE LUKA PATRIOTA, DOČEKALI SMO GA RAŠIRENIH RUKU

Luka Milivojević Mitrović i Milivojević iz vremena kada su igrali za Partizan i Zvezdu Foto: MN Press

Srbija je sada jača za Matića i Milivojevića, što znači da napadači mogu da budu sigurni kada je u pitanju čuvanje leđa.

- Ne znači samo nama napadačima, znači celoj ekipi. To su dva igrača koji donose balans, mirnoću, stabilnost ekipi, i na lopti, i bez nje. Imaju dosta iskustva, igrali su i igraju velike utakmice, tako da ne znače samo nama napadačima, već celoj ekipi.

Za Mitrovića nije iznenađenje što se Milivojević vratio u nacionalni tim.

Znam koliki je Luka patriota, koliko voli svoju zemlju i znam da mu je bilo teško što nije bio u reprezentaciji u prethodnim utakmicama. Sada se vratio i jako mi je drago, srećan sam i zbog sebe i zbog njega. Dočekali smo ga raširenih ruku, jako pozitivno. Svi srećni, svi zadovoljni, znamo koliko voli svoju zemlju i koliko mu je velika čast da nosi dres reprezentacije.

Milivojević i Mitrović na večeri sa Tumbakovićem i Matijaševićem Foto: fss.rs

Osvrnuo se Mitrović i na sastanak sa Ljubišom Tumbakovićem i Vladimirom Matijaševićem u Londonu.

- Već dugo znam selektora, Tumbaković je bio sportski direktor kada sam debitovao u Partizanu. Znam njegov način razmišljanja, stil, znam sve. Mogu da kažem da je u Partizanu i napravio taj stil igre koji se kasnijih godina forsirao. Nije bilo ništa teško, treba da iskoristimo ove dane da se što bolje uigramo, da neke taktičke stvari pohvatamo što više i da što spremniji dočekamo Portugal.

''ZVEZDINA IGRA NA DOMAĆEM TERENU MOŽE DA BUDE I NAŠ UZOR

Navijači Crvene zvezde, Delije Foto: Marko Jovanović

Kada je već pomenuo Partizan pitali smo Mitrovića da prokomentariše uspeh svog bivšeg kluba, ali i Crvene zvezde u evropskim kvalifikacijama.

- Veliki uspeh. Od Partizana se očekivala Liga Evrope, imao je malo lakše rivale, dok se od Zvezde nije opet očekivala Liga šampiona, ali je pokazala kako protiv jačih od sebe, kako treba da se igra. I kako se koristi prednost domaćeg terena, prednost koju daju navijači i mislim da to može da bude i uzor kako da igramo protv malo jačih od sebe.

- Jako velika stvar za srpski fudbal da opet imamo dva predstavnika u Evropi. Želim im svu sreću, možda uz malo sreće i prezime u Evropi. Imali su ovog puta sreće u grupi, sve najbolje im želim - rekao je Mitrović, a potom se osvrnuo na to šta večite čeka protiv engleskih klubova u grupi:

Mamadu Sako, Aleksandar Mitrović Mitrović u dresu Fulama Foto: Guliver/Marc Atkins/Getty Images

Mogu da očekuju da će im biti teško, to su veliki klubovi. Najbolje bi bilo da im obe ekipe otkinu bodove, ali mislim da, eto, Partizan ima malo više šansi. Imaju lepe grupe obe ekipe i uz malo sreće mogu da prođu dalje.

Dotakao se Mitrović i odlaska Filipa Stojkovića sa Marakane, s obzirom na to da su njih dvojica kumovi.

Drago mu je da je Zvezda opet u LŠ. Svi znaju koliko voli Zvezdu, došao je kada je Zvezdi bilo najteže. On i nekoliko igrača vratili su Zvezdu, tamo gde kažu, treba da bude. Mislim da je ostvario sve što Zvezdino dete sanja. Osetio je i on, mislim i u klubu, da je možda vreme za druge igrače, a njemu da promeni sredinu, ode u neku možda malo jaču ligu i još više napreduje - rekao je Mitrović za kraj.

(M. Marić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zivkoni

    5. septembar 2019 | 18:28

    Stvarno ne razumem navijace partizaija, decko je profesionalno obavljao posao za partizai, al dusa i srce su mu crveno bele boje, kao i vecine stanovnistva nase srbije...

  • Gambitt

    5. septembar 2019 | 13:21

    Kosarkasi trebaju biti primer kako se igra za reprezentaciju... I vaterpolisti, naravno

  • Cure

    5. septembar 2019 | 14:34

    Znamo da si kao klinac navijao za zvezduu kao i tvoja cela familija

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA