Dmitrović: Za Ronalda je priprema najlakša, Ukrajinci bi završili u top ekipama da ih je neko gledao

Golmna Srbije najavio meč sa Portugalcima, ali se osvrnuo i na debakl u Lavovu i poraz od 5:0

  • 4

Kada na papiru pogledate kakvu navalu ima fudbalska reprezentacija Portugalije, onda nema sumnje da će rezultat meča između Srbije i pomenute selekcije zavisiti i od golmana Marka Dmitrovića.

Čuvar mreže Eibara i ''jedinica'' Orlova bio je jedan od junaka remija Srbije u Lisabonu, ali pred sledeći meč sa Portugalcima (subota 20.45, Nova S) pokušava da pobegne od tog herojstva.

Iskreno ne bih voleo da budem igrač utakmice, voleo bih da budem neocenjen, da nemam posla, da napadači reše utakmice. Najbitnije je da svako bude spreman i da maksimum, jer je utakmica možda i presudna i može da preokrene stanje u grupi. Spremamo se za sve moguće opcije i očekujemo tri boda - rekao je Dmitrović na početku razgovora sa medijima:

fudbalska reprezentacija Srbije, utakmica Srbija Nemačka Foto: Tanjug/AP

Očekujem sjajnu utakmicu, jer je ulog veliki za obe ekipe. Znamo koliko donosi pobeda, kako njima, tako i nama. Ne očekujem toliko atraktivan fudbal, ali očekujem otvoreniju igru kako utakmica bude odmicala. Ko izgubi, drastično mu se smanjuje šansa za plasman.

- Mislim da je Portugal nikad jači, čak jači od one ekipe koja je osvojila Evropsko prvenstvo. Pokazali smo u Lisabonu da možemo da se merimo sa njima na njihovom terenu, zašto ne bismo mogli pred našom publikom? Treba da popravimo loše stvari iz Ukrajine i verujem u dobru utakmicu.

Interesovalo nas je i kako se jedan golman priprema za utakmicu, da i analizira svoje rivale, posebno pred ovaj meč sa Portugalijom.

- Što je veći kvalitet igrača, manja je analiza. Koliko god da je Ronaldo najbolji na svetu, šta neko ne zna o njemu? Sve se zna, znamo da iz svake pozicije može da da gol. Jedino analiziramo taktičke stvari. To je u nekom slučaju najlakša priprema. Samo moraš da budeš 200 odsto spreman. Svaki milimetar prostora koji ima, ugroziće te - rekao je Dmitrović i dodao:

Leo Mesi Marko Dmitrović Foto: Tanjug/AP

To za Ronalda ima i pozitivnu i negativnu stranu. On je najopasniji, najkvalitetniji igrač Portugalije. Kada vratim film, u Lisabonu je Portugalija bila opasnija kada je izašao. Bili su raznovrsniji. Kada je on u špicu sve ide na njega, onda ga udvoje igrači i nekako je jednostavnije za braniti. Kada je izašao nas su stizali lako.

Velika opasnost preti i od Žoaa Feliksa protiv kog je Dmitrović igrao za vikend. Nažalost, primio je i gol.

Feliks je za mene bio nepoznanica. Početak je sezone. Protiv nas nije bio na tom nivou kao u prva dva kola. Dosta su ga pokrivali naši igrači iako je dao gol. Ali, sa svih strana stižu pohvale, pričao sam i sa igračima Atletika, kažu da je fenomenalan talenat i da će dostići, ako ne onda blizu, Ronaldov nivo.

Dmitrović je priznao da mu u reprezentaciji dosta znači to što brani u Eibaru, odnosno u ekipi koja je u TOP 5 liga.

- Mnogo znači. Velika je razlika kada pogledam pre dve godine. Ja sam igrao u španskoj i engleskoj drugoj, mađarskoj prvoj. Ne može da se poredi... Kada se takmičiš svake nedelje, sa takvim igračima, treniraš svaki dan, napreduješ velikim koracima. Stvarno se oseti. Najbitnije je da se svakog vikenda igraju jake utakmice i onda ti bude lakše. Kada uđeš u taj ritam, uživa se u pravom fudbalu i takmičenju. Znaš da moraš da budeš maksimalno spreman, jer će te svaka ekipa u Španiji kazniti ako ostaviš metar prostora, nebitno da li je Levante ili Eibar ili Real Madrid, ne prašta se - jasan je čuvar mreže Srbije.

Marko Dmitrović Foto: Marko Jovanović

Osvrnuo se Dmitrović i na odlazak Krstajića, odnosno da li je to za njega bilo iznenađenje.

Jeste, zato što je to realno bio prvi poraz, ali težak. Ljudi u Savezu su procenili da je to najbolje za reprezentaciju. Svi mi smo bili fokusirani da damo maksimum za tim i kolektiv. Ko god da je selektor, nama je svejedno, bitno je da doprinesemo i damo sve što se od nas traži, da individualne kvalitete prinesemo kolektivu, da delujemo kompaktno kao celina. Svaki selektor ima svoje ideje, a mi ćemo dati maksimum da ispunimo zahteve.

A o tom teškom porazu od 5:0 u Ukrajini, Dmitrović je rekao:

Mislim da je to najlošiji dan svih nas, jako loš dan Srbije i fantastičan dan Ukajine. Da je neki klub došao tada da gleda bilo kog Ukrajinca, završio bi posle naše utakmice u top, top klubovima. I dan danas tvrdim da Ukrajina nema kvalitetniju ekipu od nas. Sve su dobro uradili, svaku mini grešku su iskoristili, svaki metar terena... To su utakmice koje se dese i siguran sam da se više nikad neće ponoviti. Izvukli smo dobre pouke. Još ćemo analizirati šta smo loše radili. Imamo veoma kvalitetne igrače. Ako smo na pravom nivou, možemo da se takmičimo sa svima.

(M. Marić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nas je Marko bolji od Bufona

    4. septembar 2019 | 15:10

    Svaka cast majstore, pravi lav! 💪

  • Pedja

    4. septembar 2019 | 17:48

    Drvooo od tog Ronalda ćeš da primiš 5 komada.... Stojke je za tebe klasa!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA