≫ 

Nemci ovo ne pamte! Holandija "četvorkom" urnisala "pancere", junak je debitant! (VIDEO)

Holanđani trijumfalno prošli kroz Hamburg

  • 0
Germany Netherlands Euro 2020 Soccer Foto: Tanjug/Ap

Najbolji holandski fudbaleri odradili su "pola posla" na putu ka Evropskom prvenstvu pobedom nad Nemačkom u gostima rezultatom 4:2, čime su se "lale" revanširale istom rivalu za poraz na startu kvalifikacija na svom terenu od 3:2.

Junak ovog trijumfa, koji je stigao nakon preokreta bio je 20-godišnji debitant Donijel Malen, fudbaler PSV-a, koji je u svom prvom nastupu za "lale" postigao gol za 3:2, nakon čega je Vajnaldum, u smiraj utakmice, potvrdio "trojku" ekipe Ronalda Kumana u Hamburgu.

Bila je ovo velika, baš velika pobeda Holanđana, ne samo zbog značajnog iskoraka ka Euru, već i zbog činjenice da se ne pamti kad je neka repezentacija uspela da postigne četiri gola "pancerima" pred njihovim navijačima.

Pogledajte gol Malena, za 3:2, kome je prethodio kiks defanzivaca Nemačke.

Zanimljivo, ni Nemačka ni Holandija nisu lideri grupe, to je Severna Irska koja ima skor 4-0, ali u duelima sa najslabijim selekcijama grupe Belorusijom i Estonijom, koje je savladala po dva puta, a tek joj slede najveći izazovi sa duom favorita.

Holanđani, nakon ove pobede, imaju šest bodova iz tri meča, Nemačka ima 9 iz četiri utakmice...

Inače, sjajan fudbal je viđen u duelu dva "teškaša" evropskog fudbala, a sve je krenulo pogotkom Gnabrija nakon precizno izvedene akcije "pancera" u ranoj fazi utakmice.

Germany Netherlands Euro 2020 Soccer Foto: Tanjug/Ap

Mirovale su mreže sve do 59. minuta, kada je De Jong pogodio za 1:1, da bi nekoliko minuta kasnije, pošto je Van Dajk bio najbolji u skoku, Tah nespretno ubacio loptu u svoju mrežu u nameri da blokira centaršut Babela - za šokantnih 1:2!

Upornost je, znamo to, "u krvi" Nemaca, a ona im se isplatila u 73. minutu.

De Liht je u kaznenom prostoru, uz korner liniju, igrao rukom, a sudija Artur Soareš Dijaz je procenio da ima više nego dovoljno elemenata za najstrožu kaznu, pa je Kros preuzeo odgovornost i pogodio sa "kreča" - 2:2.

Bila je ovo utakmica koju će večno pamtiti Donijel Malen, momak koji je dobio šansu u drugom poluvremenu, a proslavio se u 79. minutu, kada je pritisak Holanđana na poslednju liniju Nemaca urodio plodom. Petljali su "panceri", usledila je munjevita akcija gostiju i nesebičan pas Vajnalduma ka Malenu, te egzekucija potonjeg za delirijum Holanđana!

Tačku na veliko veče Holanđana u Hamburgu stavio je Vajnaldum u 91. minutu, krunisao je kontru "lala" korz razređenu defanzivu rivala i pogodio za potvrdu trijumfa na terenu prvog favorita grupe.

Germany Netherlands Euro 2020 Soccer Foto: Tanjug/Ap

Rezultati:

Kipar - Kazahstan 1:1

(Sotiriu 39 - Ščetkin 2)

Estonija - Belorusija 1:2

(Sorga 54 - Naumov 48, Skaviš 90+2)

Austrija - Letonija 6:0

(Arnautović 7, 53 p, Sabicer 13, Steinbors a.g. 76, Lajmer 80, Gregorič 85)

Nemačka - Holandija 2:4

(Gnabri 9, Kros 71 p. - De Jong 59, Tah a.g. 66, Malen 80, Vajnaldum 90+1)

San Marino - Belgija 0:4

(Batšuaji 43. p, 90+2, Mertens 57, Čadli 63)

Škotska - Rusija 1:2

(MekGin 11 - Dzjuba 40, Žirkov 59)

Slovačka - Hrvatska 0:4

(Vlašić 45, Perišić 47, Petković 72, Lovren 89)

Slovenija - Poljska 2:0

(Struna 35, Sporar 65)

Vels - Azerbejdžan 2:1

(Pašaev a.g. 26, Bejl 84 - Emreli 59)

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA