≫ 

Hrvati "zgazili" Slovačku, velika pobeda Slovenije, Rusi "preokrenuli" Škote (VIDEO) (FOTO)

Slovenci iznenadili prvoplasirane u grupi, majstorija Petkovića

  • 12
Scotland Russia Euro2020 Soccer Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Hrvatske ostvarili su ubedljivu pobedu nad Slovačkom 4:0 u meču petog kola grupe E kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine.

Vatreni su poveli u 45. minutu odličnim potezom Nikole Vlašića koji je povukao loptu desetak metara ka kaznenom prostoru Slovaka i onda sa distance po zemlji šutirao za 1:0.

Najbolji scenario po Hrvatsku je praktično golom "iz svlačionice" nagovestio Ivan Perišić. Gotovo tek što su izašli na teren u 47. minutu Hrvati su duplirali prednost golom na asistenciju Anta Rebića.

Standings provided by Sofascore LiveScore

On je odložio loptu za Perišića koji je sa nešto više od 20 metara od stative, slično kao i Vlašić pogodio mrežu. Najlepši potez na meču je izveo Bruno Petković u 72. minutu kada je sa dve jednostavne finte promešao dvojicu igrača Slovačke i dao gol.

Bruno je prvo petom iz prve "kao iz voza" izbacio Denisa Vavra, a onda je levo pomerio loptu pored Milana Škrinjara i ostao sam pred nemoćnim Dubravkom. Pobedu Hrvatske potvrdio je Dejan Lovren golom glavom u 89. minutu.

Vatreni sada imaju devet bodova iz četiri meča, a Slovačka ima šest.

Slovenci su pobedili Poljake 2:0 u petom kolu grupe G golovima Aljaža Strune i Andraža Sporara. Struna se dobro snašao na drugoj stativi u 35. minutu posle kornera, dok je Sporar pogodio na asistenciju Iličića u 65. minutu.

Iličić je maestralno video prostor između igrača, poslao dug pas po desnoj strani i "spojio" Sporara sa kaznenim prostorom i mrežom. Slovenija sada ima osam bodova i nalazi se na trećem mestu. Poljaci su ostali prvi sa 12 bodova do sada.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Rusija je pobedila Škotsku u meču grupe I sa 2:1. Sav posao je završen do isteka sat vremena igre. Škoti su poveli u 11. minutu pogotkom MekGina, Artjom Dzjuba je izjednačio u 40, a Juri Žirkov je kompletirao preokret u 59. minutu.

Džon MekGin je u 11. minutu imao malo sreće da mu se lopta odbije pred golom Rusije, Dzjuba je na 11 metara primio loptu i iz drugog kontakta šutirao po zemlji u mrežu, dok je Žirkov u kontri natrčao iz drugog plana i pored  dva igrača Škotske prvi stigao do lopte.

Scotland Russia Euro2020 Soccer Džon MekGin proslavlja gol Škotske, Foto: Tanjug/AP

Rusi sada imaju 12 bodova posle pet kola i jedino je Belgija ispred njih sa svih pet pobeda i maksimalnih 15 bodova.

VIDEO - Bernardo Silva: Srbija ima jednog od najboljih igrača sveta iz prošle sezone

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nemanja

    6. septembar 2019 | 23:12

    Hrvati kad krenu mogu da dobiju sve u svetu.Mnogo jaki.

  • RIO

    6. septembar 2019 | 22:59

    Pa viceprvaci svijeta su to, tako da....Moćno!!!

  • Real10

    6. septembar 2019 | 23:42

    Hvala na lijepim komentarima ako bog da Srbija prvak svijeta u košarci...pozz za sve normalne ljude a ne pro Ustaše i Četnike

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA