• 81

Da li je vreme da Srbija promeni golmana? Dmitrović primio devet u dve utakmice, a Rajković u formi

Nije se proslavila defanziva Srbije u dva meča, slede promene u timu - da li će selektor posegnuti za rokadom i na golu?

  • 81

Konstatovali smo već da je fudbalska reprezentacija Srbije, "ona" pod Krstajićem i "ova" pod Tumbakovićem, sebi prilepila neslavnu etiketu najgore od raspada Jugoslavije kad je odbrana svog gola u pitanju.

U šali su neki konstatovali u subotu uveče da je Srbija sa Tumbakovićem ipak napravila pomak od poslednje utakmice sa starim selektorom: primila je jedan gol manje.

Da li uopšte može da se priča o bilo kakvim ambicijama kada se u dve utakmice primi DEVET golova (ukrajina 5, Portugalija 4), osim o onoj da se u narednoj utakmici primi manje golova. Poslednja postranja "Orlova" su više nego jasan indikator da nešto ozbiljno ne "štima" u igri, među linijama tima, u komunikaciji, u taktici, u kombinatorici - u svemu!

Mnogo je slabih karika bilo u Tumbakovićevom timu protiv objektivno jačeg rivala, Tadić i Mitrović su bili jedine svetle tačke, međutim njih dvojica očito ne mogu da iskreiraju i positgnu toliko golova koliko odbrana može da primi.

Definitivno je poslednja linija u sastavu Maksimović, Nastasić, Milenković, Kolarov napravila najviše propusta ovog puta, nije se ni vezni red proslavio u nameri da osujeti brzu tranziciju opasnih Portugalaca, da se uspore, a odgovornost za veliki broj primljenih golova snosi i čuvar mreže Dmitrović.

Predrag Rajković

Rajković se nameće kao opcija za nastavak kvalifikacija Foto: Marko Jovanović

Ne može se na njega svaliti sva krivica, to je jasno. Teško da bi i golmani više klase ostali nesavladani ispred "promaje" koja je duvala kroz naše linije, ali mu definitivno "na dušu" ide vodeći gol gostiju koji je u velikoj meri odredio dalji tok utakmice. Nedostatak komunikacije, loša procena situacije, na kraju krajeva i reakcija u sudaru sa Milenkovićem, i posle toga, naš tim su odveli u minus, a Dmitrovića u blagu nesigurnost koju je ispoljavao u pojedinim momentima drugog poluvremena.

Ko je najbolje rešenje za gol Srbije?

Glasajte

Imao je Dmitrović blistave trenutke na golu Srbije. Pamte se njegove odbrane u debaklu protiv Ukrajine, i pre toga u prvoj utakmici sa Portugalcima. Njima je, na kraju krajeva, i "kupio" sebi mesto "broj 1" u reprezentaciji. Međutim, devet golova u dva meča i te kako mogu biti remetilački faktor za čuvare mreže, mogu poljuljati i najčvršće, dovesti u pitanje kvalitet, i baš iz tog razloga selektor Tumbaković će za naredni izazov sasvim sigurno porazmisliti i o promeni na golu - a prva opcija je Predrag Rajković.

Golman Remsa se nameće kao logično rešenje, najviše zbog činjenice da je sjajno počeo sezonu u francuskom Remsu sa kojim je letos potpisao: trenutno je, posle četiri kola, primio najmanje golova u ligi - samo jedan, uz odbranjen penal!

Dodajmo i to da je Dmitrović u tri meča na golu Eibara u jednom sačuvao mrežu, a na ostala dva primio pet pogodaka (Atletiko 3, Majorka 2).

Srbija vapi za promenama, ekipa je letargična, bez samopouzdanja, a promena na golu može biti samo jedna od opcija koja se od sinoć "mota" Tumbakoviću po glavi pred utakmicu sa Luksemburgom. Možda bi selektor, u duhu pomirenja sa "buntovnicima" Milivojevićem i Nastasićem, isto može da uradi i sa Vladimirom Stojkovićem čije bi iskustvo moglo biti od velikog značaja za dalje borbe ka Evropskom prvenstvu, koje, podsetimo, nije izgubljeno (imamo šansu kroz Ligu Nacija).

Utakmice Srbije posle Mondijala (sa Stojkovićem).

Litvanija - Srbija 0:1 (Dmitrović)
Rumunija - Srbija 2:2 (Dmitrović)
Crna Gora - Srbija 0:2 (Dmitrović)
Rumunija - Srbija 0:0 (Rajković)
Srbija - Crna Gora 2:1 (Rajković)
Srbija - Litvanija 4:1 (Rajković)
Nemačka - Srbija 1:1 (Dmitrović)
Portugalija - Srbija 1:1 (Dmitrović)

(Telegraf.rs)

Komentari

  • Rasa-Prvi

    Ako je ista valjalo..i nije trebal9 menjati od SP u J.Africi to je bio selektor Antic i golman Stojkovic..Razne rokade i avanture su nas k9stale visr propustenih SP..i EP.

  • Kiza i Komina

    Stojke je golmancina za sve pomenute u anketi. Ali, nadam se da nece prihvatiti poziv ovog saveza, ako ga ikada ponovo pozovu.

  • Miki

    vanja milinković savić!

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima