Zvezdin plasman u Ligu šampiona doneo srpskom fudbalu sedam miliona evra!

Sve je više novca u domaćem fudbalu

  • 19
FK Crvena zvezda - FK Jang Bojs Foto: Marko Jovanović

Zvezdini uspesi u poslednje dve godine nisu samo klubu sa "Rajka" doneli izuzetnu finansijsku injekciju, već i srpskom fudbalu - konkretno Fudbalskom savezu Srbije i Superligi.

Naime, svaki tim koji se kvalifikuje u Ligu šampiona donosi svim ostalim klubovima iz svoje zemlje određena novčana sredstva iz UEFA fonda solidarnosti, a Savez i Superliga dogovaraju se na koji način će distribuirati dobijen novac, pa će čitava domaća liga osetiti benefite.

Ove sezone UEFA će iz fonda raspodeliti 130 miliona evra na broj saveza koji imaju takmičare u Ligi šampiona. Savezi koji imaju četiri predstavnika dobiće najveću sumu novca, a očekuje se da će Srbiji pripasti oko tri i po miliona evra.

- Prethodne godine, zahvaljujući učešću našeg kluba u najelitnijem evropskom takmičenju, srpski fudbal dobio je takođe oko 3,5 miliona evra, zbog čega su izgrađeni i renovirani stadioni širom zemlje, što u mnogome doprinosi razvoju fudbala u Srbiji - kaže se u saopštenju Zvezde.

Crveno-beli počinju takmičenje u novoj ezoni Lige šampiona utakmicom sa Bajernom u Minhenom 18. septembra.

VIDEO: Degenek posle plasmana u Ligu šampiona

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Saki

    8. septembar 2019 | 14:33

    Samo gigant Zvezda i donosi radost i novac drzavi dok mali klub partizan uzima od drzave i na grbaci je drzave od osnivanja u svim sportovima a totalno nebitan klub u drzavi u kojoj za Zvezdu navija 95% stanovnistva

  • Saša

    8. septembar 2019 | 14:05

    Zvezda a ko bi drugi posebno nama zvezdašima mi smo srpski gigaaant...

  • Nemke

    8. septembar 2019 | 14:42

    Tako se to radi, a ne ovi manekeni iz nacionalnog tima

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA