≫ 

Štampa u Luksemburgu se pita kako je moguće da Orlovi ne funkcionišu sa ovakvim igračima (FOTO)

Pred kvalifikacioni duel Luksemburžani su posvetili značajan prostor utakmici protiv Srbije

  • 18
Štampa, Fudbalska reprezentacija Luksemburga, Fudbalska reprezentacija Srbije Foto: Telegraf

Za razliku od nekih drugih u prošlosti, mediji u Luksemburgu su sa punom pažnjom ispratili gostovanje fudbalske reprezentacije Srbije - čak i dan pre utakmice koja je na programu u utorak od 20.45 minuta (Nova S).

Sama najava meča urađena je kroz analizu prethodnih rezultata, uz naslov da Srbiju samo teorija drži u igri za plasman na EP preko grupa.

Tu je i izjava fudbalera Luksemburga Olivijea Tila, da je malo reprezentacija u svetu kojih se njegov tim boji, dok su uradili i intervju sa Nedžibom Selimovićem, ocem, Vahida Selimovića, koji nastupa za narednog protivnika Orlova.

Štampa, Fudbalska reprezentacija Luksemburga, Fudbalska reprezentacija Srbije Foto: Telegraf

Selimović, koji je i sam trener, je u pomenutom intervjuu istakao da mu nikako nije jasno kako Srbija sa ovakvim igračima ne funkconiše. Zanimljivo, Nedžibov brat Hasib je u periodu između 1985. i 1987. godine izlazio iz omladinaca beogradskog Obilića i to je ono čime su mediji u Luksemburgu započeli tekst.

Štampa, Fudbalska reprezentacija Luksemburga, Fudbalska reprezentacija Srbije Foto: Telegraf

Zatim, tu je i intervju Miloša Todorovića, kapitena mlade reprezentacije Luksemburga poreklom iz Bosne i Hercegovine, koji je istakao da je Srbija individualno mnogo jaka.

Zanimljivo je i to da su pored teksta o najavi meča sa Srbijom, ovdašnji mediji stavili i priču o fudbalskoj reprezentaciji tzv. Kosova. Uz naslov ''Politika i senzacija'', opisana je trenutna situacija u njihovoj grupi, pobeda nad Češkom, a tu je i nekoliko redova o celokupnoj političkoj situaciji oko južne srpske pokrajine.

Štampa, Fudbalska reprezentacija Luksemburga, Fudbalska reprezentacija Srbije Foto: Telegraf

Podsetimo, fudbaleri Srbije sada imaju samo teoretske šanse za plasman, a da bi i teorija ostala u igri, neophodno je da pobede Luksemburg. Trenutno je na tabeli grupe B prva Ukrajina sa 13 bodova, sledi Portugalija sa 5 (ima meč manje), pa Srbija i Luksemburg sa po četiri, dok je na začelju Litvanija sa jednim bodom.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

VIDEO: Matijašević: Da se fudbaleri ugledaju na odbojkašice

(Izveštač Telegrafa iz Luksemburga, Mario Marić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Imam_lud

    9. septembar 2019 | 16:46

    Ovi naši postali predmet sprdnje čak i Luksemburg misli da je favorit protiv nas.Najveci cirkus na planeti stiže u Luksemburg

  • neko

    9. septembar 2019 | 16:58

    Sacu ja da objasnim ,prvo smo imali laznog trenera bez licence a sad imamo trenera sa iskustvom iz Kineske druge ili trece lige a najveci uspeh je imao u nasem namestenom prvenstvu uz sve to imamo korumpiran savez.

  • Doggy dogg

    9. septembar 2019 | 16:46

    Koja je razlika između fudbalske i košarkaške reprezentacije Srbije? - Nema je, ni jedni ni drugi ne znaju da igraju fudbal

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA