Kad igraš na Marakani, nemaš čega da se plašiš: Vidić opisao Zvezdin stadion kao najmoćniji!

Vidiću nijedna atmosfera posle Marakane nije bila impresivna

  • 5

Nekada najbolji štoper Mančester junajteda, Nemanja Vidić, dao je intervju ostrvskim medijima u kom je govorio o stadionima na kojima je bilo najteže igrati zbog atmosfere i pritiska.

Vidić je debitovao za reprezentaciju protiv Italije u Napulju, upravo to mu je bilo dovoljno da napravi paralelu sa stadionom "Rajko Mitić".

- Igrao sam u Napulju sa reprezentacijom... Taj stadion imao je reputaciju glasnog, zastrašujućeg. Ali kada igrate u Crvenoj zvezdi, na Marakani, vi posle toga zaista više nemate čega da se plašite. Da li sam se nekada uplašio navijača? Možda samo na Seltik parku tokom prvih desetak minuta utakmice, kada navijači bljuju vatru ka vama. Voleo sam, ipak, da igram tamo. Zbog svog mentaliteta osećao sam se kao da sam odrastao uz te navijače i tu buku.

Kada je postavljeno pitanje o napadačima, nije imao dilemu, upravo na debiju je upoznao najopasnijeg i vrhunski ga čuvao.

- Filipo Inzagi kretnjom u šesnaestercu pravi velike probleme, a Piter Krauč je bio moje prvo veliko iskustvo na ostrvu. Nikada ranije nisam igrao protiv nekoga tako visokog. Kada sam ga ugledao, pomislio sam: Vau, šta mogu da uradim s ovim momkom?

Sa Drogbom su dueli bili krvavi...

- Veoma pametan napadač. Umeo je da uđe u mozak defanzivca, uvek je bio tu. Igrao sam protiv njega kada smo obojica bili na vrhuncu.

VIDEO - Aleksandar Mitrović: Mi smo i dalje na novom početku

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Partizan pa Bog

    9. septembar 2019 | 19:54

    FSS je i Vidica oterao iz reprezentacije naj bolji centarhalfa u istoriji Srpskog fudbala , pre njega je to bio Nenad Stojkovic a posle vidica prazno mesto .

  • nibrS

    10. septembar 2019 | 07:04

    I ti si se pokazao u dresu reprezentacije slično današnjim seka-persama....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA