Vojska Srbije ugostila Zvezdu: Igrači leteli helikopterom, Milojeviću poseban komandantski poklon!

Crveno-beli reprezentativnu pauzu iskoristili za posetu

  • 21
FK Crvena zvezda, Vojska Srbije Foto: FK Crvena zvezda

FK Crvena zvezda imao je posebnu čast da prvotimce, stručni štab i predsednika kluba ugosti Vojska Srbije, navodi se na sajtu kluba.

Jutro je za crveno-belu ekspediciju bilo rezervisano za posetu Garde vojske Srbije. U jednoj od najelitnijih jedinica Vojske Srbije, ekipa Vladana Milojevića dočekana je uz visoke počasti.

- Crveni tepih bio je postavljen za srpske šampione koje su na poseban način pozdravili gardisti Vojske Srbije. Predsednika Crvene zvezde Svetozara Mijailovića, trenera Vladana Milojevića, stručni štab i fudbalere ugostio je komandant Garde general-major Milomir Todorović - navode crveno-beli.

FK Crvena zvezda, Vojska Srbije Foto: FK Crvena zvezda

U domu Garde, general-major Todorović predstavio je ekipi istoriju jedne od najelitnijih jedinica Vojske Srbije, osnovane 1830. godine.

- Crvena zvezda i Garda imaju mnogo toga zajedničkog. Zvezda je jedan od najstarijih klubova, a Garda je najstarija jedinica Vojske. Zvezda je najtrofejniji klub, a garda jedna od najelitnijih jedinica Vojske. Svet poznaje Srbiju po Zvezdi, ali i po Gardi. Smešteni smo na Topčiderskom brdu, samo je kilometar vazdušnom linijom udaljena Marakana od našeg doma. Imamo i zajednički cilj, a to je da na najbolji način predstavljamo našu zemlju i građane Srbije – rekao je Todorović.

Lepo iznenađenje pripremili su članovi Garde treneru Milojeviću. Nakon prezentacije o radu njihove jedinice general-major Todorović uručio je Milojeviću šapku komandanta Garde, koja je posebna po tome što na sebi ima grb.

- Počastvovan sam što smo danas ovde i neizmerno zahvalan na poklonu. Srećan sam što su moji igrači, posebno stranci, uspeli da upoznaju našu bogatu istoriju. Ne možete da volite zemlju, ako ne poznajete njenu istoriju – poručio je Milojević.

FK Crvena zvezda, Vojska Srbije Foto: FK Crvena zvezda

Crveno-beli su obišli i crkvu Svetom velikomučeniku Georgiju, koja postoji u sklopu Garde. Tu ih je dočekao major Stevan Stevanović, koji im je poželeo mnogo sreće i uspeha u predstojećim mečevima.

Ispred Garde je Zvezda imala je priliku da obiđe impozantne svedoke istorije, neke od najluksuznijih automobila u kojima se vozio predsednik nekadašnje SFR Jugoslavije Josip Broz Tito.

Sa aerodroma Vojnomedicinske akademije helikopterom je crveno-bela ekspedicija odletela do aerodroma u Batajnici.

- U tridesetominutnom letu svi su uživali, a svakako je najlepši deo bio obletanje oko Marakane, te su tako naši fudbaleri mogli da vide stadion iz nesvakidašnjeg ugla - navode crveno-beli.

Na najvećem vojnom aerodromu u Srbiji, 204. vazduhoplovna brigada dočekala je predstavnike Crvene zvezde. Piloti su odgovarali na sva pitanja fudbalera i potrudili se da im što bolje predstave svaki avion. Usledio je letački program, gde su zvezdaši uživali u umeću srpskih vojnih pilota.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA