≫ 

Savo pred nastavak Superlige: Taman posla da sam odustao od titule posle pet utakmica!

Nastavlja se Superliga, Partizan pojačan za Lazara Markovića ide u Novi Sad Proleteru, a Savo Milošević je imao zanimljivo izlaganje vezano i za pripremu utakmica

  • 13

Superliga Srbija se nastavlja u subotu, Partizan posle dva kiksa nema prava na još jedan, te je trijumf nad Proleterom imperativ za tim Sava Miloševića

Trener crno-belih, koji je u smiraj prelaznog roka dobio vredno pojačanje u Lazaru Markoviću za bitke na tri fronta, kaže da razmišlja o tome da više ne skautira naredne rivale, a evo i zbog čega:

- Svaki rival u Superligi može da vam napravi problem ukoliko mu to dozvolite. Sećam se prethodnog meča sa Proleterom u plej-ofu, oni imaju veliki motiv da se dokažu protiv Partizana. Nama je teško da analiziramo takve ekipe, kada se sretnemo na terenu to obično bude potpuno drugačije u odnosu na analize. Do te mere drugačije da ću, možda, početi da praktikujem da te protivnike uopšte ne analiziram, jer to nema veze sa onim što igraju protiv nas - smatra Milošević, uz konstataciju da je Partizan apsolutni favorit protiv Novosađana i da će se za sve oni pitati: 

- Verujem da posedujemo veći kvalitet do Proletera, te će ishod isključivo zavisiti od naše volje, trke, discipline, koncentracije... Ako budemo minimum tih stvari odradili neće biti problema, ali ako zakažemo bilo gde čeka nas rival spreman da to iskotristi.

Pojasnio je Savo potom izrečeno o promeni stava kada je u pitanju analiza rivala...

- Problematično mi je da takve ekipe analiziram kad igraju protiv drugih ili sebi ravnih protivnika. To nas je dovodilo u zabludu. Kada sam posle Kruševca rekao da sam ja krivac odnosilo se da nisam dao dovoljno smernica mojoj ekipi da zna s čime će se suočiti na terenu. A analizirali smo Napredak na osnovu prethodnih utakmica. Sve proizilazi iz voljnog momenta. Jedna stvar prati drugu. Ako podignete motiv na najviši nivo iz toga proizilaze veća želja i htenje, iz toga ćete biti fokusiraniji, a to vuče da na terenu imate ozbiljnijeg protivnika nego što objektivno jeste. Već smo imali loša iskustva u prvenstvu, moramo biti oprezni.

Savo Milošević, Sejduba Suma Foto: Partizan.rs/Miroslav Todorović

Na kiks sa Napretkom nadovezao se i onaj protiv TSC-a, pa je Partizan sam sebi u startu sezone zakomplikovao situaciju.

- Pričali smo posle Kruševca, bio sam ljut prvo na sebe, posle i na igrače, ali posle TSC-a nisam imao razloga da budem ljut na fudbalere. Čak je kvalitet igre bio na zavidnom nivou, ali smo nekako uspeli da promašimo deset zicera. Za to ne mogu da krivim ni sebe, ni ekipu. Jeste rezultat bio loš, ali on nije posledica onih stvari o kojima sam pričao. Verujem da nam se za sve utakmice koje slede u našoj ligi neće ponoviti duel sa Napretkom, da bar taj minimum motiva i želje bude zadovoljen. S tim da imamo komplikovaniji drugi deo prvenstva, jer nas jače ekipe čekaju u tom ciklusu.

Već nakon ta dva remija povela se priča o odustajanju od titule, i to nakon baš takve izjave Miloševića koja je delovala prilično obeshrabrujuće za navijački korpus Partizana.

- Isto mislim što sam i tad rekao. A rekao sam da nas svaki loš rezultat u ligi značajno udaljava od borbe za titulu. Ako neko misli drugačije - mislim da nije u pravu. Mislim da sam ja u pravu. Samo što je većina ljudi te reči protumačila kao odustajanje od titule. Izbegavam da pričam o sebi, sigurno neću bežati od odgovornosti, ali uvek sam se trudio da govorim relano, bez namere da tražim opravdanja. Na osnovu iskustva iz minule dve sezone videli smo da Crvena zvezda gubi malo bodova. Zato, svaki poraz ili remi nas značajno udaljavaju od borbe za titulu. To je realnost. Ali, posle pet utakmica nikome, pogotovo ne meni, ne pada na pamet da odustanem od borbe. Na kraju krajeva, očekuju nas tri večita derbija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Saša

    13. septembar 2019 | 18:37

    Sutra je 6 bodova razlike do proleća barem 10~15 bodova idemo 31 titulaaaa...

  • Murinjo

    13. septembar 2019 | 18:14

    Tek kad bude dobar minus, još dva tri kola, okrenite se kup takmičenju aha ha

  • Zeka

    13. septembar 2019 | 19:24

    Pa važno da protiv Zvezde igrate kako treba, a gubite titule protiv Surdulice i ostalih manjih klubova. E a onda je kriv Vučić, sudije, FSS, CIA, BIA. Igrajte svaku utakmicu kao protiv Zvezde pa se možete nadati tituli.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA