≫ 

Šokantan preokret Zvezde na Marakani: Crveno-beli pobedili sa dva penala za tri minuta! (VIDEO)

Kakva završnica na stadionu Rajko Mitić

Milan Pavkov Foto: Marko Jovanović

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Inđiju u osmom kolu Superlige sa 2:1 preokretom i sa dva dosuđena penala za svega tri minuta u finišu utakmice!

Oba puta je bio precizan Milan Pavkov, a oko prvog penala će još biti sporenja narednih dana jer se činilo kao da je Aleksa Vukanović fauliran izvan kaznenog prostora.

Kod drugog nema dileme jer je golman gostiju Miloje Preković nehajno faulirao Matea Garsiju i jednim kiksom pokvario svoju fantastičnu partiju do tog trenutka. Jedini gol za goste je postigao Branislav Tomić u prvom delu igre.

Zvezdi je jasno falio Marko Marin da šalje lopte koje niko drugi ne vidi, jer se bez njega igra crveno-belih svodila uglavnom na centaršuteve sa krila koji nisu davali pravi efekat i rezultirali golom.

Inđija je bila sasvim solidan rival na Marakani, a njeni igrači su pametno procenjivali kada treba da istrče napred, a da pritom ne srljaju.

Takav pristup im je doneo nekoliko izglednih šansi tokom meča što je, kada se spoji sa odličnim odbranama Miloja Prekovića, na kraju umalo donelo i sva tri boda.

Domaći su u visokom presingu tokom prvih deset minuta najavili da će napasti Inđiju, ali ti njeni napadi nisu donosili apsolutno ništa osim poprilično "mrtvog fudbala".

Igralo se bez tempa jer Zvezda nije mogla da probije kompaktnu odbranu gostiju, koji nisu pokazivali mnogo namere da sami napadnu.

Novajlija u crveno-belom dresu Radživ Van la Para prošao je po levom krilu u 25. minutu i vratio loptu na zicer Mateu Garsiji.

Garsija je rezonski šutirao sa deset metara iz prve, ali je Preković odbranio najbolju šansu Zvezde do tog trenutka.

Samo minut kasnije Van la Para je sa ivice kaznenog prostora šutirao makazicama, a na isteku pola sata igre Milan Rodić je dobro pronašao imenjaka Pavkova, samo što Pavkov nije glavom dobro šutirao i propustio je još jednu solidnu šansu Zvezde.

Usledila je kazna. Inđija je krenula napred, Branislav Tomić je dočekao odbijenu loptu u 35. minutu na preko 30 metara od gola Milana Borjana i šutirao je veoma snažno.

Borjan je bio markiran, a udarac prejak da bi ga stigao i Inđija je projektilom Tomića povela 1:0.

Do kraja poluvremena je pripretila još jednom, šutem kapitena Srđana Dimitrova u 41. minutu, a za preostala četiri minuta se uspešno branila i otišla na pauzu zadovoljnija.

U nastavku je umesto Milana Gajića ušao i Tomane, pa je Zvezda pozadi bila sa tri igrača, a Vladan Milojević je sve karte bacio na napad.

Ispatilo se kroz inicijativu i nekoliko dobrih pokušaja, ali ne i kroz gol u prvih 15 minuta drugog poluvremena.

Mirko Ivanić se u 51. minutu pobunio jer su mu arbitri dosudili ofsajd iako se činilo da ga nije bilo, u 55. je Garsija solidno šutirao u bliži ugao, a onda je u 57. Tomane propustio opasnu šansu.

Dobio je loptu na petercu preko odbrane, šutirao je iz prve i Miloje Preković je odlično odbranio i sačvuvao svoj gol.

Inđija je u kontri imala zicer, ali je Tomić izbliza šutirao loše, pa je Milan Borjan odbranio, dok je već u jednom od narednih napada Van la Para sa druge stative solidno šutirao, ali se golman gostiju još jednom istakao.

Gosti su se potom povukli, a Zvezda nije mogla da uradi praktično ništa sve do 79. minuta. Vulić je tada šutirao iskosa sa ivice 16 metara i Preković je paradom sprečio gol za izjednačenje.

Zvezda je bila prilično bezidejna sve do završnice. Vukanović je u 87. minutu krenuo u solo prodor pored Vidića, ovaj ga je oborio i prvi kontakt je bio ispred kaznenog prostora zbog čega ne bi trebalo da bude jedanaesterca.

Sudija Igor Stojiljković je to drugačije video, što je Pavkov sa bele tačke pretvorio u gol za 1:1 u 88. minutu. Samo minut i po kasnije, Preković pravi katastrofalnu grešku.

Nije računao na presing Garsije pred sopstvenim golom, Mateo ga je pritisnuo i umalo je uzeo, a Preković ga je oborio za drugi penal u samo tri minuta. Opet je strelac bio Pavkov koji je sprečio senzaciju na stadionu "Rajko Mitić".

Zvezda je u ovom trenutku druga na tabeli sa 18 bodova, dok je Inđija na 11. mestu sa sedam bodova.

Drugo poluvreme:

90+5 - KRAJ - Zvezda na kraju uspeva da se izvuče i sa dva penala ipak pobedi Inđiju 2:1.

90. minut - GOOOOL! Novi penal za Zvezdu, Pavkov opet siguran i Zvezda preokreće! Preković je napravio penal.

88. minut - GOOOOL! Pavkov daje gol za 1:1. Preković ga je pročitao i zakačio loptu, ali nije uspeo da zaustavi loptu.

FK Crvena zvezda Printscreen: Arena sport

87. minut - Penal za Zvezdu! Vukanović pada posle duela sa igračem Inđije i Igor Stojiljković svira jedanaesterac.

83. minut - Šutirao je Vukanović koji je u međuvremenu ušao umesto Van la Pare, izblokiran je i lopta je otišla u novi korner.

79. minut - Vanserijska odbrana Prekovića! Šutirao je Vulić u sam ugao gola Inđije, Miloje se izdužio koliko je mogao i skinuo čist gol.

77. minut - Degenek u šansi posle kornera, ali ništa od pogotka za domaće.

___ Foto: MN Press

73. minut - Vulić šutira sa distance i visoko iznad gola, Zvezda napada, ali nema pravu ideju u završnih trideset metara.

67. minut - Ivanić izlazi iz igre, Vulić ga menja na terenu.

63. minut - Van la Para volejem umalo pogađa bliži ugao! Rasplamsala se borba na Rajku

61. minut - Kakva prilika za Inđiju! Ilić je u kontri dobio pas, fintirao jednog igrača Zvezde, izblokiran je i lopta se odbila do Tomića koji je imao zicer i šutirao je traljavo iz blizine.

57. minut - Opasna šansa za Tomanea! Dobio je loptu preko odbrane, šutirao sa peterca iz prve, ali Miloje Preković opet brani i spasava svoj tim.

___ Foto: MN Press

55. minut - Šutirao je Garsija, lopta je skrenula od noge Nikole Dimitrijevića, ali je to uspeo da odbrani Preković.

51. minut - Ivanić je dobio loptu u prostor, sudije su pokazale da je bio ofsajd, a usporeni snimak da ofsajda verovatno nije bilo. Imao je crnogorski internacionalac situaciju jedan na jedan sa golmanom gostiju.

48. minut - Vlada Milosavljev je šutirao ka golu Borjana i povredio se, pa ne može da nastavi meč. Prinudna izmena i u timu Inđije. Umesto njega je ušao Nebojša Bastajić.

46. minut - Izmene u nastavku u timu Zvezde, Tomane je ušao da bi pojačao napad, Gajić je izašao iz igre.

Prvo poluvreme:

45. minut - POLUVREME - Inđija se branila u poslednjih nekoliko minuta, ali izdržala bez većih problema i ide na poluvreme sa prednošću.

41. minut - Kontra Inđije, šut Dimitrova sa distance, ovog puta je Borjan bio na mestu i odbranio oštar i nizak udarac.

38. minut - Miljan Ilić obara Garsiju na 25 metara od gola, Mateo šutira direktno ka golu Inđije i pogađa živi zid.

35. minut GOOOOL! Inđija vodi! Branislavu Tomiću se lopta odbija na više od trideset metara posle prekida, on šutira veoma snažno i daje vrlo lep gol za vođstvo "zelenih".

31. minut - Rodić dobro centrira za Pavkova, napadač iz Begeča skače, ali loše šutira glavom sa sedam, osam metara, propuštena još jedna šansa domaćih.

29. minut - Faul nad Pavkovim, Mateo Garsija centrira u srce šesnaesterca, ali lopta ne "pronalazi" nikoga od igrača Zvezde koja iz prekida ne briljira u prvih pola sata igre.

26. minut - Šut Van la Pare makazicama sa 16 metara! Dobio je lotpu od Gajića na oko 16 metara i šutirao je preko gola.

25. minut - Van la Para beži na levoj strani, dribla jednog rivbala i vraća za Matea Garsiju u sredini, a Garsija iz prve šutira, ali mu golman brani. Najbolja šansa Zverzde za sada!

20. minut - Prošao je Jovančić bez žutog kartona pošto je napravio faul u kontri Inđije. Rukama je s leđa oborio protivničkog igrača dok je pokušavao da ga sustigne.

DUSAN JOVANCIC Foto: MN Press

16. minut - Ne pokazuje mnogo Zvezda u napadu za sada, ali ni Inđija ne otvara mnogo rupa pa je prvih petnaestak minuta proteklo bez pravih prilika.

10. minut - Rogač sapliće Jovančića na tridesetak metara od gola, Van la Para je probao da centrira na drugu stativu, ali je taj pokušaj osujećen dobrom postavkom odbrane gostiju.

8. minut - Sedmorica igrača Zvezde su na polovini Inđije kada Inđinčani kreću u napad iz zadnje linije, domaći vrše konstantan dubok presing, ali za sada ne uspevaju da to pretvore u opasniju priliku.

2. minut - Odmah je pobegao Van la Para u drugom minutu posle ubacivanja iz sredine, ali je zamalo ostao kratak na lopti pa je Zvezda dobila samo prvi korner umesto opasne šanse.

Uoči meča:

SASTAVI EKIPA:

Crvena zvezda (4-2-3-1): Borjan - Gajić, Degenek, Milunović, Rodić - Kanjas, Jovančić - Garsija, Ivanić, Van la Para - Pavkov.

Inđija (4-2-3-1): Preković - Dimitrijević, Rogač, Vidić, M. Ilić - Bosančić, Tomić - Bjeličić, Dimitrov, Milosavljev - B. Ilić.

Stadion: Rajko Mitić

Sudija: Igor Stojiljković

VIDEO - Niko ne priča o njegovom potezu koji je omogućio Zvezdin gol za Ligu šampiona

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • milunka

    14. septembar 2019 | 21:08

    Mislim da trebamo ptisati peticiju da Partizan istupi iz ovog "takmičenja".Ovde je sve režirano,unapred zacrtano.Srbijo,jadna li si!tačka.

  • Realista

    14. septembar 2019 | 21:16

    Zvezdaš sam ali ovo je čista krađa. Sramota za igru i za suđenje.

  • Фамилија

    14. septembar 2019 | 20:14

    Ова утакмица савршено приказује лице црвене петокраке, честитам вам на победи, ово је у вашем стилу.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA