Mi ne nameštamo utakmice i ne šurujemo sa sudijama: Vučelić oštro o skandalima na Marakani i u Nišu!

Stigla reakcija iz Humske posle nekoliko spornih scena ovog vikenda

Predsednik Partizana Milorad Vučelić rekao je da njegov klub neće da "šuruje sa sudijama" i konstatovao da se taj klub uzaludno bori za regularnost takmičenja.

On je prokomentarisao skorašnja dešavanja u Superligi, prvo sportan jedanaesterac dosuđen u korist Crvene zvezde u subotu uveče protiv Inđije, ali i na incident u Nišu.

Tamo je trener Vojvodine Nenad Lalatović pretio nekome sa tribina da će javno progovoriti o svim nameštaljkama kluba koji je i sam vodio prošle sezone.

- Partizan neće da namešta utakmice i šuruje sa sudijama, jer to ne ume i godinama se bori za regularnost takmičenja. Zbog toga smo i Partizan i ja već najstrože kažnjavani. Mi se borimo da javnost bude upoznata sa svim skandaloznim dešavanjima, pa i onim zlodelima koje se čine u omladinskim ligama u nadi da će sve nadležne institucije hitno reagovati - rekao je Vučelić za Večernje novosti.

Partizan se nekoliko godina unazad javno izjašnjava traženjem VAR tehnologije u srpskom fudbalu. U subotu je sličan zahtev izneo i sportski direktor Zvezde Mitar Mrkela priznavši da je faul nad Aleksom Vukanovićem u 87. minutu bio izvan kaznenog prostora.

- To je do sada bila uzaludna borba, jer su svi drugi bili protiv VAR-a. Ohrabrujuće je što se tek danas Crvena Zvezda priključuje našoj inicijativi. U poslednja dva dana mnogo toga je izašlo na videlo, od Niša do Beograda. Niko više ne može da kaže da nije znao i da nije informisan jer je selektivna neinformisanost takođe vrsta loše politike. Sada se sve vidi i sve se zna, pa su na potezu nadležni. Partizan će sa svojim timom igrati fudbal. To znamo, a za druge "radnje" nismo sposobni niti hoćemo da se osposobljavamo - rekao je Vučelić.

Inače, sudija Igor Stojiljković je samo minut i po, nakon što je Milan Pavkov realizovao prvi penal za Zvezdu, svirao još jedan, s tim što je taj zaista postojao zbog faula golmana Miloja Prekovića nad Mateom Garsijom.

Crveno-beli su tako preokretom i sa dva gola sa bele tačke pobedili Inđiju, iako su bili na pragu poraza i bez prave igre sve do poslednjih minuta meča.

VIDEO - Prvenac Lazara Markovića u drugom mandatu u dresu Partizana

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Smrdizan

    15. septembar 2019 | 15:59

    Godine mnoge ste, kupovali, otimali titule, vise se ne moze, zasto sada kao .... kukate?

  • Marko

    15. septembar 2019 | 16:06

    Fk Sartid Smederevo sa njihovom parolom na JNA iako je kec ko vrata pevacemo iz inata, Sloboda uzice grobarski klub, Hajduk Kula , Banataski dvor , Borac Cacak,Metalac, i da ne nabrajamo sve 100minutne utakmice i penale dok ne pobedi Toletizan.

  • Bgd

    15. septembar 2019 | 16:01

    Ne balavi Vučela, znamo se. Ono juče na Marakani je bio kriminal ali nemoj molim te samo vi da pričate o poštenju. Pa vi ste pioniri lopovluka i nameštanja, drugi su shvatili da samo tako mogu da vam pariraju tako da "nema ljutiš".

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA