VAR skandal u Bundesligi: Zvezda je sličan gol dala na večitom derbiju (VIDEO)

Volfsburg je oštećen protiv Fortune iz Dizeldorfa

  • 8
Greška VAR-a u Bundes ligi printscreen: YouTube/Ebo Sports

Utakmica četvrtog kola nemačke Bundeslige između Volfzburga i Fortune Dizeldrof završila se rezultatom 1:1, ali ono što je obeležio meč je gol domaće Fortune koji je postignut nakon što je lopta očigledno napustila teren celim obimom, a VAR nije reagovao!

Vodeći gol domaćih postignut je u 17. minutu nakon sporne situacije. Iako je odmah pored bio linijski sudija, ni on, pa čak ni VAR sudije nisu videle da je gol neregularan.

Iako sudije zadužene za video tehnologiju moraju da pregledaju celu akciju u kojoj je gol postignut, izgleda da su u ovom slučaju preskočile jedan deo i izostavle jako veliku ''sitnicu''.

Lep gol je postigao levi bek Nik Gilsman, ali ono što je prethodilo tom pogotku jeste lopta koja celim svojim obimom izlazi izvan granica igrališta. Moralo je da ukaže na to da je gol neregularan i da se poništava, međutim do toga nije došlo.

Podsetimo, sličan gol dala je i Zvezda protiv Partizana u 153. Večitom derbiju, kada nije signalizirano da je lopta izašla van terena, pre nego što je Džon Ruiz asistirao Geloru Kangi.

Videli smo da centimetri i milimetri odlučuju da li je neko u ofsajdu ili nije, videli smo grešku u kvalifikacijama za Ligu šampiona, a sada i jednu u Bundes ligi.

Vukovi su uspeli rezultatski da se vrate u 29. minutu, kada je gol postigao Vut Veghorst, ali i pored brojnih napada tokom utakmice nisu uspeli da postignu još jedan gol. Tako je Volfsburg ostao bez još dva zaslužena boda, ali i privremenog zauzimanja prvog mesta, jer su utakmicu igrali pre Lajpciga.

Naredni meč Vukovi igraju u četvrtak u Ligi Evrope protiv Oleksandrije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • VALJAK

    16. septembar 2019 | 15:45

    KAD CE SE NESTO DOSUDITI NA STETI ZVEZDE. OVO NIJE SLUCAJNO ! DOKLE.

  • Bonvivan

    16. septembar 2019 | 15:22

    Kad je zvazda u pitanju nema potrebe za VAR tehnologijom!!

  • Rola

    16. septembar 2019 | 15:51

    Nemoj da brinite ništa tako će biti i kod nas kada bude nešto sumljivo svirano za državni projekat sudije ili će preskočiti taj momenat ili neće ni gledati var kao Brih protiv Švajcaraca. Sve dok je ova garnitura zvezdaša na čelo saveza biće tako. Prvak se zna Vojvodina druga a za treće mesto nek se bore ostali.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA