Partizanu i AZ Alkmaru sudi jedan od najboljih arbitara Serije A!

Crno-belima u prvom meču grupne faze Lige Evrope određen pravdu deli italijanska trojka

  • 7
Marko Guida Foto: Guliver/Paolo Bruno/Getty Images

Partizan u četvrtak (21.00) počinje takmičenje u grupnoj fazi Lige Evrope i to protiv AZ Alkmara, koga će u Humskoj dočekati pred praznim tribinama usled kazne Disciplinske komisije UEFA. Evropska kuća fudbala je za pomenuti meč Grupe L delegirala arbitre iz Italije i to sa velikim iskustvom u Seriji A, ali i na međunarodnoj sceni.

Glavni arbitar utakmice biće Marko Guida, a pomagaće mu sunarodnici Đorđo Pereti i Danijele Bindoni. Četvrti arbitar je takođe sa “čizme” - Fabio Mareska. Za specijalnog posmatrača UEFA je odredila Islanđanina Gilfija Orasona, dok je delegat utakmice Azebejdžanac Orksan Huseinzade.

Što se Guide tiče, suđenjem je počeo da se bavi u 15. godini, tačnije još davne 1996. i to u nižim ligama u Italiji, gde je osetnije napredovanje dočekao početkom novom milenijuma (Serija D).

Pune četiri godine se “kalio” na tom nivou takmičenja, a zatim prešao stepenik više u Seriju C, gde je delio pravdu samo dve sezone da bi potom bio unapređen i prekomandovan u najviši stepen kao drugi najmlađi arbitar u istoriji – Seriju A i B, što je pošlo za rukom samo još Mateu Trefoloniju i Paolu Taljaventu.

Od januara 2014. godine Guida je uvršten na FIFA listu sudija, a debitovao je upravo u Ligi Evrope i to u kvalifikacijama, nekoliko meseci kasnije. Godinu kasnije bio je i deo Evropskog prvenstva za mlade selekcije...

U tekućoj sezoni je već upisao četiri međunarodna meča, što u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, gde je delio pravdu na meču Engleska – Bugarska (Grupa A), kvalifikacijama za Ligu šampiona (Porto – Krasnodar, Viktorija Plzen – Olimpijakos), te u kvalifikacijama za Ligu Evrope, na utakmici Ferencvaroša i Suduve.

(Z. I.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • R R

    16. septembar 2019 | 14:18

    Dali mi to decu ne smatramo ni zasto pa kod najavljenih 20 000 malisana koji ce pratiti utakmicu sa tribinana kazemo da se igra pred praznim tribinama. Gospodo deca su nasa buducnost i tih 20 000 dece je vrednije od 2 000 000 huligana na tribinama .

  • Zexxx

    16. septembar 2019 | 12:43

    2 i 2-5 na Az

  • .

    16. septembar 2019 | 14:03

    Ima li jos karata u prodaji?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA